15.04.09
14:40
Трябва ми програма за качване броя на лицевите опори и общата сила и издръжливост на тялото.Тренирам от 2 години и сила си имам,но ми трябва още.Мисля да е нещо от сорта на лег,тяга,набирания,а в другите дни тичане,лицви,коремни преси до отказ лицевите и пресите.Примерно единия ден 1вата тренировка,2рия ден 2рата,1 ден почивка и след това пак се повтаря.
Темата беше редактирана от QcK на 15.04.09 14:44.
15.04.09
18:03
Вкарай и клек и раменна преса.
Значи лег,тяга,клек,набирания единия ден,1 ден почивка,раменна преса с дъмбел от седеж,бицепсово сгъване с щанга,лег тесен хват,1 ден почивка,лицеви,коремни преси до отказ,тичане 1 ден почвка и пак 1вата тренировка.Така мисля да пробвам :}
Ден 1:
Набирания
Лицеви опори
Ден 2:
Тяга
Раменна преса
Ден 3:
Клек
Лег
Гребане с щанга
Набиранията и лицевите с максимални повторения почти до отказ.
Базовите упражнения с повторения 1 - 5 с цел повишаване на силата.
За тичането вкарай интервали.Коремните преси може да ги сложиш в ден 1 или при тичането.
казано от QcK на 15.04.09, 18:17:
Значи лег,тяга,клек,набирания единия ден,1 ден почивка,раменна преса с дъмбел от седеж,бицепсово сгъване с щанга,лег тесен хват,1 ден почивка,лицеви,коремни преси до отказ,тичане 1 ден почвка и пак 1вата тренировка.Така мисля да пробвам :}
Можеш вместо раменната преса с дъмбел от седеж да пробваш за момента войнишка(военна) преса, а тласкането с тесен хват да го смениш с френска преса.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/37223/?utm_source=forum&utm_medium=footer_link&utm_campaign=thread_refs
На този линк прочети коментара ми за войнишката преса, особено щом искаш да качиш още сила. Още малко за силовото трениране - като основен принцип е тренирането в един ден на по едно упражнение на многоставни мускулни групи - антагонисти с три до пет повторения, отвреме навреме максове, малко ще модифицираш тренировката, тоест набиранията бих ти ги препоръчал в деня с лицевите опори - тренирането в сериите е до отказ, както споменава горе и колегата.
По-здрави!
Мнението беше редактирано от Емо на 15.04.09 18:42.
Ами аз военна преса си правя и в момента може да я правя заедно с раменната.Френското не го харесвам болят ме лактите от него въпреки,че ги държа стабилни по време на изъплнението.
15.04.09
20:32
Тесния хват според мен е по - добрия вариант от френското предвид целите ти.
казано от Цеков на 15.04.09, 20:32:
Тесния хват според мен е по - добрия вариант от френското предвид целите ти.
Всъщност целите му се оказаха съвсем различни, той гони нормативи за издръжливост и време - лицеви, коремни, тичане, защото ще кандидатства с изпит по физическо. Не гони изобщо сила човека.
Мнението беше редактирано от Емо на 15.04.09 20:37.
16.04.09
19:57
Бях с една програма за сила която според мен е добра.На мен резултатите ми харесваха дори сега ако нямах нужда да чистя щях да съм с нея
ден1
гърди-лег. 3сер. 5повт.
рамо-арноуд преса 3сер. 5повт.
бицепс-згъване на лост от стоеж 3сер. 5повт.
ден2
граб-набирания(с тежест или не)3сер. 5 повт. гребане с лост 3сер. 5 повт.
трицепс-френско разгъване 3сер. 5повт.
крака-клек 3сер. 5 повт.
и така редуваш дните 2 седмици по 5 дена седмично а на 3-тата същото само че упражненията са по 5 сер. 3повт.
4-тата седмица почивка и после отначало.При всяка серия тежеста се намалява с 3-5%
Мнението беше редактирано от diablo91 на 16.04.09 20:00.