увиснали рамена?

16.04.09
08:47

Здравейте
От към 7-8 години се занимавам с фитнес (по скоро като хоби и т.н.) и предполагам в резултат на неправилни тренировки в момента рамената са ми издадени леко напред и надолу (изглежда все едно съм изгърбен). Попринцип задната част на рамото ми изостава...
Може ли да бъде коригирана стойката ми? И ако бихте били така добри да ми препоръчате подходящи упражнения. Трябва да тренирам повече рамо и трапец...?

16.04.09
09:19

Почти си представям картинката, но ще улесниш всички ако качиш снимки.

MA

16.04.09
09:37

Постоянно в ежедневието се старай да ги държиш както ти харесва, в един момент става навик :)
Друг начин не виждам, все пак в залата си само час, а извън нея доста повече време.

16.04.09
09:48

Демек си изгърбен? Изпъчваш гърдите и свиваш лопатките и се стараеш да свикнеш да стоиш така като ходиш, а и като седиш.

16.04.09
10:30

сори нямам снимки :)

да, един вид съм изгърбен. За стоенето с изправени рамена и т.н. ясно, но въпроса по-скоро беше дали не може да се подпомогне с някакви упражнения?

MA

16.04.09
10:38

По-скоро с правилното им изпълнение, едва ли има специфични такива.

16.04.09
16:52

опитвай се да стоиш с изправени рамена

16.04.09
21:10

Има ортопедични колани, има и упражнения, йога...., но това, което казаха колегите е вярно - старай се да се коригираш сам. Аз така успях преди години, постоянно коригирах стойката си - ако усетя, че се прегърбвам, опъвам назад. Предполагам, че и развиването на гръбната мускулатура ще помогне, но не съм наясно кои мускули отговарят за пподдържането на правилна стойка...Поздрави!

ЦЕ

16.04.09
21:22

Тягата помага до голяма степен според мен.

17.04.09
06:50

Благодаря на всички! :) Ще пробвам

17.04.09
10:45

Същия проблем, който описваш ти се получава при изоставане на вътрешната гръбна мускулатура спрямо гърдите.
Много лежанка и липсата на упражнение за споменатата вътрешна част е една от причините.
Една идея е да засилиш гърба за да може да издърпа рамената - гребане с  щанга, ДБ и др.
Друга е да наблегнеш на задното рамо и така няма да изглежда толкова зле.Големият трапец ще създаде допълнителна илюзия за увисналост. Това ти е идеята за упражненията...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1