съвети за програмата ...

15.04.09
20:32

здравейте! :)
пускам темата понеже вече съм решил да се захвана по-сериозно с тренировките. от година насам си тренирам в нас със лицеви и един дъмбел от 5кг, но нищо сериозно, най-вече защото мн бързо губех мотивация да тренирам. сега обаче съм решен да променя това, намерих си дъмбели 2х10кг и 1х5кг и от интернет си харесах една програма, но нз дали е добре балансирана и затова се допитвам до по-разбиращи от мен :)

програмата е:

Първи ден: Гърди и Трицепс
избутване на дъмбели от наклонен лег 3серии 15,8,6повторения
избутване от лег пак същите серии и повторения
флайс 3 серии- 15,10,8 повторения
разгъване на дъмбел зад глава 3 серии 15,10,8 повторения
кофички на пейка 3 серии по 10-12 повторения

Втори ден: Гръб и Бицепс
гребане с дъмбели от наклон 3 серии 15,8,6 повторения
гребане с дъмбел - същите серии и повторения
нещо като тяга с дъмбели пак същите повторения
бицепсово сгъване 3 серии 15,10,8 повторения
концентрично сгъване 3 серии 15,10,8 повторения

Трети ден: Рамена и Трапец
раменни преси с дъмбели 3 серии 15,8,6 повторения
повдигане на ръце в страни 3 серии - 15,10,8 повторения
повдигане на дъмбели встрани от наклонен стоеж 3 серии - 15,10,8 повторения
трапецовидно повдигане на рамене 3 серии - 15,10,8 повторения

това е програмата, гледам между отделните дни да имам ден почивка.
а и да не забравя малко инфо за мен
години:17
ръст:177
тегло:75
ръка:32-33
други мерки за сега нямам

чякам всякакви критики, съвети, предложения :) мерси предварително

15.04.09
22:56

Ще ти се наложи да си вземеш повече тежести...

Баланс? 50% от мускулите в тялото ти се намират под пъпа ти. За тях нямаш нито едно упражнение. Дотук с баланса...
Друго интересно нещо: имаш 15,8 и 6 повторения, а дъмбелите ти са едни и същи?!? В тази програма се има впредвид да направиш 15, да сложиш тежести и направиш 8, да сложиш още тежести и да направиш последните 6.
Иначе програмката е добра, стига да добавиш четвърти ден бедра. Упражненията са правилно подбрани, като изключим тези за гърба: добре е да сложиш и едно набиране; и бицепса: може да махнеш концентрираното, а да го замениш със сгъване с дъмбели в друг вариант (чуково, или под наклон).
Можеш да смениш местата на трицепса и бицепса, ако ти се товарят от гърдите/гърба съответно и са поизморени вече. Накрая може да пускаш и няколко серийки за корем, или ти си го правиш отделно?
Но ОПРЕДЕЛЕНО имаш нужда от още тежести, а защо да не посетиш и някоя зала?

16.04.09
07:06

трудно ще ти е с тези дъмбели да изпълниш програмата....ква тяга ще е това с дъмбели,пък даже и 10кг :Д

16.04.09
07:21

Първи ден: Гърди и Трицепс
избутване на дъмбели от наклонен лег 3серии ...8,6повторения
избутване от лег пак същите серии и повторения
флайс 3 серии- .....,8 повторения
разгъване на дъмбел зад глава 3 серии .....10,8 повторения
кофички на пейка 3 серии по 10-12-20 повторения

Втори ден: Рамена и Трапец
раменни преси с дъмбели 3 серии ....,8,6 повторения
повдигане на ръце в страни 3 серии - ....10,8 повторения
повдигане на дъмбели встрани от наклонен стоеж 3 серии - ....8 повторения
трапецовидно повдигане на рамене 3 серии - ....8 повторения

трети ден: Гръб и Бицепс
гребане с дъмбели от наклон 3 серии ...8,6 повторения
гребане с дъмбел - същите серии и повторения
нещо като тяга с дъмбели пак същите повторения
бицепсово сгъване 3 серии .......8 повторения
концентрично сгъване 3 серии .......8 повторения

Личната преценка на упражнения нека остане същата. Няма да си позволя да пипна програмата. Когато някой си прави програма - подсъзнателно вкарва много от себе си. Грешките ти не са толкова много в нея. Използвай я. Ина че мисля, че повторенията е добре да са тези! Виж добре нещо за крака. Не ги подминавай. Аз много съжалявам, че не мога моите да тренирам много - много. Стара травма в коленето ми ограничава това!
Успех!

16.04.09
10:39

за краката нищо не съм сложил, понеже тренирам спортни танци 4-5 дена в седмицата, краката ми доста се изморяват и не знам дали ще могат да се възстановят. иначе знам, че тежестите са малко, но като за начало ми вършат работа, а за след това вече ще мисля какво ще правя. благодаря за помощта :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1