27.01.05
00:07
Тука в тази тема искам да постнете от къде се снабдявате с по евтини протеини (далаверка някаква) или от аптеката си вземате някакви по евтини
По-евтин може да значи или с по-ниско качество или с минимална (никаква) надценка. По-евтиното винаги излиза по-скъпо.
Аз все повече съм сколнен да си купя качествен протеин отколкото да се залъгвам с нещо уж добро.
[quote author=“perlsite”]По-евтин може да значи или с по-ниско качество или с минимална (никаква) надценка. По-евтиното винаги излиза по-скъпо.
Аз все повече съм сколнен да си купя качествен протеин отколкото да се залъгвам с нещо уж добро.
а рекламния бюджет кой ще го плаща?
Има продукти които сами се продават, без нужда от реклама.
Мусаши са горе-долу с качеството на Нутрим, но продават само заради тъпите си реклами.. е аз няма да плащам рекламния им бюджет.
27.01.05
09:31
аз лично си зимах от пиротска 12- 2 килограма суроватка 85 % на JC за 54 лева и бях много доволен -и от вкусовите качества и от ефекта му.
по-здрави :)
Имам опит с различните протеини и ви препоръчвам, по-евтини протеини от 25 лева за кг да не си взимате. 99% от протеините под тази цена не са протеини... брашно, трици само не и протеин. По добре 500 гр протеин отколкото 1 кило брашно...
И аз съм на това мнение.. даже не мога да си представя качествен протеин 1кг за 25лв.. Аз бих казал, че 1кг качествен протеин под 40кг.. е абсурдно да се намери.
28.01.05
08:55
Абе вижте сега - живеем в БГ => всичко е объркано.Всички знаете , че протеините в САЩ и Европа са евтини.Просто в БГ са безобразно скъпи.Аз лично бях много доволен от този на JC , колкото и смешно да изглежда това.Имаше ефект- възтановявах се от него напълно(поне до колкото е възможно, защото тогава ядох доста и мисля правилно).Иначе някой , който е по-запознат нека каже примерно колко струва 1 кило от протеина 100% уей на Оптимум в САЩ.Аз съм на мнение , че 95% от БГ суплементите са боклуци, но има и продукти , които си заслужават- поне в отношение “цена-качество”.
по-здрави
Аве ядене му е майката. И самото състояние в, което е пазара за суплементи в България не заслужава да се копуват.
по-здрави
28.01.05
12:50
В действителност и аз съм доволен от JK много е добро отношението цена-качество иначе най-доволен съм останал от waider super mega mass 2000 много добър както като качество така и като вкус и на мен лично ми повлия страхотно и имаше голям ефект 3 кг са 70 лв
Абе аз винаги съм гледал да има съответствие м/у цена и качество,но в нашата реалност дори това е под съмнение.Имам впечетление от някои добавки и протеини,но от българските не са ми чак толкова добри впечетленията.От тях само на Нутрим съм ползвал 85%,но въпреки че го дават с минимум въглехидрати като го пиеш все едно ядеш сладко.Мусаши имат същото качество в SHIH HO.Само че1кг е 37лв,а на Нутрим-26лв.Най-добрия според мене който се продава в момента в България е на Оптимум,ама е 54лв-909гр.Понеже знам че джорджо чисти в момента,мисля че е добре да си помисли какво си взима.Миналата година в такъв период си взех 85% и за 1месец се омазних вместо да изчистя.Не искам да правя реклама или антиреклама просто цитирам собствен опит :)
[quote author=“art_of_pain”]Абе вижте сега - живеем в БГ => всичко е объркано.Всички знаете , че протеините в САЩ и Европа са евтини.Просто в БГ са безобразно скъпи.Аз лично бях много доволен от този на JC , колкото и смешно да изглежда това.Имаше ефект- възтановявах се от него напълно(поне до колкото е възможно, защото тогава ядох доста и мисля правилно).Иначе някой , който е по-запознат нека каже примерно колко струва 1 кило от протеина 100% уей на Оптимум в САЩ.Аз съм на мнение , че 95% от БГ суплементите са боклуци, но има и продукти , които си заслужават- поне в отношение “цена-качество”.
по-здрави
Имаше статия в М и Ф един от нашите културисти беше отишъл да живее в САЩ и пишеше че тука яко ще напредне щото протеин и на път и над път и много по ефтин от в България направете си сметка колко са алчни нашите търговци дам
С един приятел си купихме OptimumNutrition
4,5кг за 219 лв
излиза по 48 лв/кг
Мисля че си струва
perlsite каза:
даже не мога да си представя качествен протеин 1кг за 25лв.. Аз бих казал, че 1кг качествен протеин под 40кг.. е абсурдно да се намери.
съгласен съм, това за 25 лева го казах да не обиждам българските марки :wink:
аз се доверявам само на протеини с цена над 35 лева за кило.
ON’s 100% WHEY в УСА ако си вземеш голямата разфасовка 4,5кг = 90 лева. цената тогава ти излиза под 20 лева за кило, качеството му няма да коментирам... БГ протеините са от 25 лева нагоре... и тяхното качество ще запазя в тайна.
Ако живеех в Щатите сигурно нямаше да знам какъв е вкусът на храната, там добавките са без пари 20 лева за 1 кило 100% уей!! И това е цена в магазин, да не говорим че ако си вземаш по-често продукти ти дават ГОЛД карта с още -20% отстъпка...
Отделно хората там зимато по няколко хиляди $$ ... и после що са яки :?: :lol: :?: :lol: :?:
28.01.05
19:25
не сме в сащ а в бг дето сичко е скъпо и парите са малко тай че народе дерзай и чакай по добри времена :) :lol:
28.01.05
19:29
Абе тука просто нашите вносители са алчни и некоректни - винаги съм бил на това мнение. Аз лично избирам Българското - на него няма кой да прави ментета. За това което продават вносителите мнеието ми е едно - все едно купуваш котка в чувал. Имаше по-горе изказвания за брашно и трици - да попитам случайно някой от Вас да има лаборатория в която да тества какво пие? И защо си мислите че като отидете и си вземете нещо да кажем от Пиротска 12 получавате оригинален продукт! Е според мен не всичко което блести е злато. По-добре да си пия Българското, а не да спонсорирам разни малоумни идиоти които си правят гавра с хората. Това е лично мое мнение и ако съм засегнал с поста си някой (не ми е била такава целта) се извинявм!
Да найстина по-добре българското, защото поне си сигорен в лошата хигиена на приготвянето и имаш много голям шанс да хванеш някоя болест или да се отровиш! В американското е малко по-малак шанса.
по-здрави
28.01.05
20:23
Идеята на предишния ми пост е точно в това че не се знае и това което си вземаме като Universal в кой точно гараж е пакетирано. Не съм сигурен и като си купувам хранителни добавки от фирмите вносители кога им е изтекъл срока на годност - защото последния път като си взимах подобно нещо просто такъв срок нямаше. И от къде да съм сигурен че тези така наречени добавки не се опаковат във Факултето - пък не съм навит да ръся пари за нещо което не е с доказан произход. Хобито ми не е да събирам лъскави кутии от хранителни добавки. А за хигиената - това е доста кофти проблем в родната ни държавица - като отидеш в рестурант сигурен ли си готвача какво е държал преди твоята пържола?
Апсолютно се съгласявам с теб! Може да направим анти реклама, но поне да кажем истината! И това, което каза е точно така!
Тва за ресторанта :)) еми дедагознам братле, но със сигорност не си заслужават българските хранителни добавки! А и атлетик, биогем и нутрим никой, който работи или е работил там досега не съм чул да каже едно хубаво нещо.
по-здрави И
28.01.05
20:33
И аз съм съгласен, че американските хранителни добавки в действителност са много по-добри от родните - ако имаш обаче кой да ти ги внесе от там а аз нямам и за това си пия Българските.
И на мен ми се пие оригинално MLO ама като няма пък и съм доволен от биогамето Емо с тях съм порастнал би ли казал какво им е кривото на тях щото каза че имаш инфо за тях ?
Не искам да е във форума защото може да се засегне някой от тях, а и е само слухове. За това в неделя на живо ще си говорим.
по-здрави
02.02.05
10:33
Не знам защо но не мога да постна поста който написах преди два дена относно темата.Тъй като виждам че много от хората не са наясно с много неща мислех че ще бъде от полза за всички ама нейсе някой друг път.
Не знам кой ми има зъб и защо.
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]И на мен ми се пие оригинално MLO ама като няма пък и съм доволен от биогамето Емо с тях съм порастнал би ли казал какво им е кривото на тях щото каза че имаш инфо за тях ?
Аз например съм имал диария от гейнъра на Biogame… мога да си представя как ги произвеждат за да допуснат това нещо...
Аз не съм капризен и поглъщам всичко но ако е така както казвате ме отчайвате и не знам с какви да ги заменя
Може Емо ама например като се става сутрин или след тренировка знаеш че трябва протеина дето се приема да се разгради колкото се може по скоро (да премеминем към анаболизъм) а храните им трябва доста време да се разградят (най бързо май яйцата и млякото) докато може едно суроватъчно протеинче бързо да се приготви и изпие, иначе ако можеше без тях да мина... не че вземам сутрин но....
Ами братле и аз бих пил протеин, но поне да бепе с добър срок на годност и оригинален и на добра цена съобразена с българският пазар. А и храната си е храна братле :)) Щом имич казва, че по добре храна значи е така :) .