Съвет за програма за трицепс

15.04.09
21:31

Хора, посъветвайте ме някаква програма за релеф за трицепс. Може и да не е само с упражнения за релеф. Но да не включва избутване тясно от лег, че имам проблеми с рамото... Мерси предварително!

Кик-бек е упражнение,което по някаква странна причина се определя като : “упражнение за релеф”.Според мен,няма такива упражнения,ако искаш да правиш релеф-НВД и кардио.

16.04.09
09:50

Относно кик-бек-а само добри думи, но релефа е функция на храната. Логиката - с топенето на подкожните мазнини се показва натрупания мускул. Разнообразяваш упражненията, сменяй ги, променяй подредбата им, но нека бъдат 3 броя за трицепса.

16.04.09
12:14

Виш сега, единственото упражнение което е за “релеф” е кик-бек, но неможеш да правиш само кик-бек.
Прави например:
Лежянка тесен хват:3x от 12 до 15 повторения
Френско:3x от 12 до 15 повторения
кик-бек:3x15

Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 16.04.09 12:14.

16.04.09
12:19

казано от Petar Cholakov на 16.04.09, 12:14:

Виш сега, единственото упражнение което е за “релеф” е кик-бек, но неможеш да правиш само кик-бек.

Уау аз никога не съм правил кик-бек ии тренирам за релеф. Дали не съм генетичното чудо ?
Хайде малко по-сериозно като даваш съвети се поинтересувай първо.

16.04.09
12:22

казано от tonu на 16.04.09, 12:19:

Уау аз никога не съм правил кик-бек ии тренирам за релеф. Дали не съм генетичното чудо ?

Значи кик-бек е за за ММ, така ли?

16.04.09
12:47

за оформяне на мускула, не за релеф

16.04.09
12:49

казано от wizo на 16.04.09, 12:47:

Е добре, много ясно че няма как да направиш релеф само от тренировка, трябва и хранителен режим по скоро НВД..ама няма да тръгнеш да правиш кик-бек ако искашда вдигаш ММ...

16.04.09
13:16

10х за мненията, запознат съм с диетите и кардиото, съпровождащи тренировката за релеф. просто се чудех какво точно програма да хвана. сега си карам по 1 на Джей Кътлър за среднонапреднали:
4х8-12 придърпване на скрипец
4х8-12 кофички
4х8-12 екстензии
Какво ще кажете за тази програма?

16.04.09
14:07

казано от wizo на 16.04.09, 12:47:

Я ми кажи какво ознчава оформяне?

16.04.09
19:04

оформяне-развиваш мускула, оформяш го....Ако си мазен сигурно няма да има разлика.Това е разликата с релефа.
Релефа “показва” мускула, оформянето го “извайва”

16.04.09
19:08

казано от Petar Cholakov на 16.04.09, 12:49:

ама няма да тръгнеш да правиш кик-бек ако искашда вдигаш ММ...

От теб научаваме много. Аз явно съм бъркал яко, защото и с кик-бек трупам маса. Ще знам занапред ;)

казано от tonu на 16.04.09, 12:19:

Няма такова нещо,като:”тренирам за релеф” Тренировката ти “за релеф” е храненето ;)

IN

16.04.09
21:33

Задължително разгъване на скрипец с въже.

17.04.09
15:14

казано от wizo на 16.04.09, 19:04:

оформяне-развиваш мускула, оформяш го....Ако си мазен сигурно няма да има разлика.Това е разликата с релефа.
Релефа “показва” мускула, оформянето го “извайва”

Би ли пояснил какво е извайване :) Какво точно се променя в мускула, че се извайва и каква е причината да го прави?

Мнението беше редактирано от usgsus на 17.04.09 15:15.

ER

17.04.09
16:58

Абе, някой би ли ми обяснил защо се толерират някакви хора, които са се събудили оня ден и ги е осенила идеята, че разбират страшно много от ББ и са тръгнали да дават ескпертни мнения по всякакви въпроси... Направо лошо ми става като чета за оформяне и извайване и релеф ...
Още повече, човека е написал, черно на бяло - БЕЗ ЛЕГ С ТЕСЕН ХВАТ, ПРОБЛЕМ В РАМОТО ... и господин “експерт” го съветва да прави какво - е, на бас, че няма да можете да познаете :D

17.04.09
19:58

ами оформяне- за трицепс подчертаване на подковата
за бицепс -върха

17.04.09
20:07

казано от wizo на 17.04.09, 19:58:

ами оформяне- за трицепс подчертаване на подковата
за бицепс -върха

Добре, виж сега подчертаване на подковата за теб е оформяне. За други хора (включително аз) това е следствие на натрупване на мускулна маса и след това изчистване, т.е. орелефяване. Относно върхът на бицепса - гена играе роля, не всеки може да направи връх на бицепса. Който го направи все пак, то не е следствиена оформяне, а отново на трупане и после чистене.
Просто няма логика в това някое упражнение да се абсолютизира като оформящо, за качване или засваляне на маса (последните 2 зависят от храната). По твоята логика може всички упражнения да ги таксуваме като оформящи, защото със свички упражнения развиваш бицепса. Виж има мнения, че ако в горна мъртва точка на бицепсово сгъване с дъмбел извиваш дъмбела максимално, правиш акцент върху върха му, но това е техника на изпълнението, а не вид упражнение.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.04.09 20:40.

18.04.09
10:39

еми да съгласен съм с тебе, мисълта ми беше, че не е упражнение за релеф и се обеснявах.

п.п.Разгъване на въже за трецепс, като какво го класифицираш, щото аз пак като” оформящо”

18.04.09
15:29

ХАхахаха човекът ти написа всичко, ти пак задаваш неуместни въпроси...С кик-бек удряш мускула под различен ъгъл с надеждата да го стреснеш по по-различен начин. Това е идеята. А идеята на френската преса и дигането с тесен хват е, че можеш да сложиш голяма тежест. Това е основен стимул за растеж и затова тези упражнения са ‘’базови’’ за трицепса.

Абе вие зле ли сте или кво Стоянчо ви обесни че всичко стои до храната,а упражненията променят генетиката мускула и още куп неща.А машините и скрипците са за оформяне но пак може да се прави маса с тех ;-) може и релеф.

Мнението беше редактирано от Стефан Петров на 18.04.09 16:12.

18.04.09
16:44

Надявам се, че говориш с ирония. Генетиката на мускула не може да бъде променена...

казано от Voyager на 18.04.09, 16:44:

Надявам се, че говориш с ирония. Генетиката на мускула не може да бъде променена...

Тук не съм сигурне и нема да спора :-)

MA

18.04.09
17:49

Стоянчо - моля изброй упражненията които според теб натоварват най-добре трицепса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1