19.04.09
06:12
Здравйте на всички :-) Първо искам да ви поздравя със светлия празник :)
А сега да започвам с историята си :)
История: На 17 години съм (ненавършени все още) ,висока съм около 167-168 и тежа някъде около 70-73 килограма .. Трягично положение. Никога не съм била много слаба, но преди си държах едно ниво на теглото около 63 килограма и ми беше добре. Е не мога да кажа, че съм изглеждала възхиитително, но беше много по-добре от сега. Така напоследък, пък и през зимата напълнях доста както виждате. И ето ме тук готова за подвизи :)
Цел: До сега винаги съм си поставяла ниски цели- никога не съм имала за цел да отслабна трайно и напълно. Напротив винаги правех диета за няколко седмици за да отслабна с 1-2-3 килграма, но никога с повече. А диетите ми често не са били свързани със спорт, а с гладуване. Което , от доста четене на дневниците, разбрах, че никак не е полезно. Аз знам пт своя глава, че резултатите никога не са били траайни.
Та сега целта ми за сега е да достигна равнището от 57килограма и най-вече да намаля % на мазнини в тялото си :-)
Но имам и срок естествено. Понеже в края на юни заминавам на почивка. Крайната дата, до която трябва да го направя е 30 юни :)
Стискайте ми палци.
Така имаме поправена вече цел. И тя е : До 30 юни да се чувствам добре и да изглеждам добре, независимо от цифрата на кантара.
Начин на постигане: Четох за НВД и мисля да я приложа в действие :) и разбира се тренировки и яко кардио. (МИсля, че научих много неща от вашите дневници и от хубавия форум )
Хора стискайте ми палци да постигна целта си, защото за мен е наистина важно. Аз съм решена да го направя, но ще имам нужда и от вашите съвети и подкрепа. :)
Сега искам ви пожелая едно прекрасно изкарване на празника и разбира се нека у вас бъде най-здравото яйце :-)
Темата беше редактирана от silviaa на 20.04.09 15:10.
Здрасти, Силве !
По плановете ти личи, че искаш ударно да свалиш 13-16 кг. за 2 месеца. Това означава по 7-8 кг. на месец. Още си малка май за такова драстично сваляне, струва ми се, че ще се обречеш на глад пак...Може би ще е по-добре да не си поставяш такива високи цели, а и ще има и други почивки, на които да ходиш, нали?
Още си в пубертет, метаболизмът ти лесно ще се справи, щом тренираш и се храниш разумно. А и как мислиш да тренираш, имаш ли идея, зала и пр.
А за подкрепата - тук е точното място.
19.04.09
15:18
Силве, прочети дневника на Мария Никифорова от-до!:)
19.04.09
15:33
казано от inis9 на 19.04.09, 15:14:
Здрасти, Силве !
По плановете ти личи, че искаш ударно да свалиш 13-16 кг. за 2 месеца. Това означава по 7-8 кг. на месец. Още си малка май за такова драстично сваляне, струва ми се, че ще се обречеш на глад пак...Може би ще е по-добре да не си поставяш такива високи цели, а и ще има и други почивки, на които да ходиш, нали?
Още си в пубертет, метаболизмът ти лесно ще се справи, щом тренираш и се храниш разумно. А и как мислиш да тренираш, имаш ли идея, зала и пр.
А за подкрепата - тук е точното място.
Ами .. мисля да ходя на фитнес само през уикенда, а през седмицата ше тренирам вкъщи. Имам си тренажор и степер и ще правя и коремни преси и някои и други упражнения. През седмицата съм на училище и то 2ра смяна и излизам раничко и се прибирем късно, а и да уча имам. И ще ми е много натоварено ако трябва и на фитнес да ходя :) знам че звучи като оправдание, но оценките са важни за мен.
А наистина си прави за драстичното сваляне. И не знам ще се опитам да сваля,но в нормални граници. :-)
19.04.09
17:23
казано от silviaa на 19.04.09, 15:33:
казано от inis9 на 19.04.09, 15:14:
Здрасти, Силве !
А за подкрепата - тук е точното място.Ами .. мисля да ходя на фитнес само през уикенда, а през седмицата ше тренирам вкъщи. Имам си тренажор и степер и ще правя и коремни преси и някои и други упражнения. През седмицата съм на училище и то 2ра смяна и излизам раничко и се прибирем късно, а и да уча имам. И ще ми е много натоварено ако трябва и на фитнес да ходя :) знам че звучи като оправдание, но оценките са важни за мен.
А наистина си прави за драстичното сваляне. И не знам ще се опитам да сваля,но в нормални граници. :-)
малка си за толкова бързо сваляне-може да ти спре цикъла,да ти се появят стрии,но ти си знаеш де...
прави повече кардио и наблягай на чистото месо и зелените салати...ще следя дневника ти с интерес :)
19.04.09
19:10
Само искам да споделя, че стриите си ги имам и то в големи количества.. С тях просто съм се примирила и ме е срам ама кво да се прави :sick: :red:
Благодаря на всички за интереса.. :-)
Сега искам да си кажа какво свърших днес: (това ми е първия отчет :red: )
- тренировка на гладно (35минути на тренажора; 400 изгорени калории; като редувах спринт с по-умерено темпо )
1 белтък от едно великденско яйце (беше лилаво :) )
2. шепа пуканки (не се сдържах, бяхме в киното :down: )
3.салатка с пуешко месо
4.тука се омазах малко -изядох 1/2 арабска питка (само да поясня,че това са тези питките, с които правят дюнеите) и 3 бисквитки с какао (още от първия ден яко омазване :red: :red: :red: :sick:
-тренировка :
5х20 коремни преси (ама аз ги правя със сгънати колене и 2 гирички от 2кг )
Сега... как да ви обясня като не знам имената (ЗНам... Знам пълна скръб съм) ами да речем че вдигах малко за ръцете.
после пак правих едно дету не му знам името (лежиш и си вдигаш краката изпънати на гори и после пак същото )тва го направих 2 -много ми е трудно.
И за край на тренировката 30 минути на тренажора; 380 изгорени калории
Сега недейте да ме линчувате, че не знам иманата или че нещо не е като хората.... Моля ви се!!! ПРосто кажете кое не е в ред и ще го оправя. Обещавам. Аз за фитнеса само да кажа, че тази седмица ще си правя карта ;-P
И само да кажа,че до сега никога не съм се занимавала с фитнес. Тва ми е за сефте. Но спорта не ми е чужд. Тренирала съм баскетбол и плуване доста време. Обичам волейбол, бадмингтон и др. Абе да речем, че обичам да спортувам :-) Просто исках да си кажа!!!
А и друго успях да свърша днес ДА ПРОЧЕТА ДНЕВНИКА НА МАРИЯ НИКИФОРОВА.. наистина беше от полза :-):-)
19.04.09
19:23
Каква е тая закуска бе момиче :-) 1 белтък? сутрин хапвай въглехидрат и протеин-овесени ядки с мляко или сухар с извара/обезмаслено сирене.за пуканките няма да коментирам защото и ти самата че не стават,салатката и пуешкото месо-добре,и за последното ядене няма да коментирам :-)
хапвай мн месо и салаткии и си прави омлети на тефлонов тиган,яж 5-6 пъти на ден за да си забързаш метаболизма и не гладувай
19.04.09
19:31
казано от newgirl90 на 19.04.09, 19:23:
Каква е тая закуска бе момиче :-) 1 белтък? сутрин хапвай въглехидрат и протеин-овесени ядки с мляко или сухар с извара/обезмаслено сирене.за пуканките няма да коментирам защото и ти самата че не стават,салатката и пуешкото месо-добре,и за последното ядене няма да коментирам :-)
хапвай мн месо и салаткии и си прави омлети на тефлонов тиган,яж 5-6 пъти на ден за да си забързаш метаболизма и не гладувай
Мерси за съвета.. Ще се постарая :-):-)
Здрасти девойче. Радвам се че си от малкото на твоята възраст, които вместо да почнат поредната безумна диета са потърсили информация за правилния начин за сваляне на килограми .
Както другите момичета са ти казали не е разумно да сваляш много и рязко. Не си поставяй нереалистични цели, защото ще се депресираш излишно. Просто започни да се храниш здравословно и да спортуваш, както си направила.
Спазвай основните правила и не се лишавай от полезни храни. Пуканките и бисквитите не са сред тях.
Разпредели си храната на поне 4 хранения, които да съдържат белтъчини, мазнини и въглехидрати/последните две по внимателно/
Винаги закусвай - /сложни въглехидрати, плод, белтъчини, сурови ядки/
Наблягай на чисти белтъчини/месо, яйца, риба и т.н/ с много зеленчуци
Вечер не яж въглехидрати/хляб, ориз, картофи, плодове/
Ако избереш НВД, прави зареждащ ден в който да преобладавт сложни въглехидрати и по-малко боклуци
Пий поне 2 литра вода
Спортувай редовно
Намали това кардио и включи упржнения с тежести. Има много варианти - тежки тренировки с малко повторения, много повторения и по-малко тежести и т.н Разгледай дневниците, програмите в сайта, питай инструктора във фитнеса и малко по малко ще се ориентираш за твоята тренировка.
Не гладувай и не яж боклуци. Успех
казано от silviaa на 19.04.09, 19:10:
3.салатка с пуешко месо
4.тука се омазах малко -изядох 1/2 арабска питка (само да поясня,че това са тези питките, с които правят дюнеите) и 3 бисквитки с какао (още от първия ден яко омазване :red: :red: :red: :sick:ПРосто кажете кое не е в ред и ще го оправя. Обещавам.
А и друго успях да свърша днес ДА ПРОЧЕТА ДНЕВНИКА НА МАРИЯ НИКИФОРОВА.. наистина беше от полза :-):-)
Еми ей това в лилавото НЕ Е НАРЕД!!! Все едно си почнала да преписваш моят дневник... ;-) АМА ТРЯБВА ДА ГО ПРЕПИШЕШ ДО КРАЯ!! Ще ти е трудно и объркано в началото и е много важно да си “избереш” някой, чийто съвети да слушаш, защото понякога мненията са различни и ще те объркат, а няма нищо по-лошо от това!! Иначе добре дошла!! Знаех си аз, че има много мацки с проблеми като моите, айде взимай се в ръце докато си още “малка” за да можеш да се насладиш на всичко в живота както трябва!!!! И ако има нещо - питай, ако си сериозна, можеш да разчиташ на мене, както и на всички тук!!
А за това в синьото... поласкана съм...... :red:
30-ти юни!! Иска ти се, и на мене винаги ми се е искало, ама няма как да стане!!!!!!!!!!
Мнението беше редактирано от maria на 20.04.09 12:21.
20.04.09
15:08
казано от Мария Никифорова на 20.04.09, 12:16:
казано от silviaa на 19.04.09, 19:10:
3.салатка с пуешко месо
4.тука се омазах малко -изядох 1/2 арабска питка (само да поясня,че това са тези питките, с които правят дюнеите) и 3 бисквитки с какао (още от първия ден яко омазване :red: :red: :red: :sick:ПРосто кажете кое не е в ред и ще го оправя. Обещавам.
А и друго успях да свърша днес ДА ПРОЧЕТА ДНЕВНИКА НА МАРИЯ НИКИФОРОВА.. наистина беше от полза :-):-)Еми ей това в лилавото НЕ Е НАРЕД!!! Все едно си почнала да преписваш моят дневник... ;-) АМА ТРЯБВА ДА ГО ПРЕПИШЕШ ДО КРАЯ!! Ще ти е трудно и объркано в началото и е много важно да си “избереш” някой, чийто съвети да слушаш, защото понякога мненията са различни и ще те объркат, а няма нищо по-лошо от това!! Иначе добре дошла!! Знаех си аз, че има много мацки с проблеми като моите, айде взимай се в ръце докато си още “малка” за да можеш да се насладиш на всичко в живота както трябва!!!! И ако има нещо - питай, ако си сериозна, можеш да разчиташ на мене, както и на всички тук!!
А за това в синьото... поласкана съм...... :red:
30-ти юни!! Иска ти се, и на мене винаги ми се е искало, ама няма как да стане!!!!!!!!!!
Знаеш ли.. след като вече не един човек ми го казва. Мисля да променя целта. Не държа особено на цифрата, която ще се изпише на кнатара. По-важното е да се чувствам добре. А сега определено не се чувствам добре в кожата си. :down: Така, че променям целта като не си определям срок от време. Просто се надявам почивката да е пирятна и пълзотворна :)
21.04.09
07:51
Влизам само да кажа, че се премерих и разбрах как се отразява яденето на козунаци по Великден на кантара ми. Вече съм 73.7 и направо се отчаях. :down: Абе ужас!!! Превърнала съм се в някакво същество, което само мисли за храна. И настроението ми е ужасно. :sick:
Да кажа какво закусвах...
50гр овесени трици с 70 гр обезмаслено мляко.
сега ще ям и салата, а към обяд съм си замислила пилешка пържола.
казано от silviaa на 21.04.09, 07:51:
... а към обяд съм си замислила пилешка пържола.
+ салатка, аз бих добавила и едно яйце
Мнението беше редактирано от Инис на 21.04.09 08:01.
21.04.09
08:03
50 гр трици не е ли малко много, в смисъл за самия стомах?
Не го твърдя, питам.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 21.04.09 08:04.
21.04.09
08:40
Ами чесно на мен ми дойде точно :) Ама като имаш предвид, че съм страшно лакома и похапвам доста, може наистина да е множко :-)
Яйцето и салатката- ДОБАВЕНИ ! :)
21.04.09
08:41
казано от silviaa на 21.04.09, 07:51:
Влизам само да кажа, че се премерих и разбрах как се отразява яденето на козунаци по Великден на кантара ми. Вече съм 73.7 и направо се отчаях. :down: Абе ужас!!! Превърнала съм се в някакво същество, което само мисли за храна. И настроението ми е ужасно. :sick:
Да кажа какво закусвах...
50гр овесени трици с 70 гр обезмаслено мляко.
сега ще ям и салата, а към обяд съм си замислила пилешка пържола.
ей,недей да се отчайваш!!!и аз напоследък съм в ужасно настроение макар да съм с 20 кг по слаба.днес сутринта за последен път хапнах козунак и се спирам да мисля за храна в следвашите 3 седмици :-) ..отначало е трудно да се свикне без сладко и тестени изделия но после ги забравяш...имало е период от 2 месеца в които не съм яла нищо различно от яйца,месо и салати,защото се бях съсредоточила само в целта която гоних..
щом мислиш постоянно за храна яж по много зелени салати от маруля и краставици.те имат по 10-15 калории на 100 гр и можеш да ядеш колкото ти се яде и така ще спреш да мислиш за сладко и ще свикнеш. :)
касмет!!!
21.04.09
08:45
аз когато мисля за храна ям слънчоглед,ама ти недей да правиш като мен щото има 500-600 калории и е мн мазен но не мога да отвикна за което мн ме е яд :-)
21.04.09
08:47
Ако нон стоп имаш нужда нещо да гризеш може да си режеш краставици, чушки, моркови на тънки лентички, слагаш си ги в чашка като солетки.. малко лимонов сок на дъното. Нещо като диетичен чипс/пуканки. Поне на 1во време. По-хубаво ще е разбира се и белтъчина да има към тях..
21.04.09
09:11
казано от Denichkata на 21.04.09, 08:47:
Ако нон стоп имаш нужда нещо да гризеш може да си режеш краставици, чушки, моркови на тънки лентички, слагаш си ги в чашка като солетки.. малко лимонов сок на дъното. Нещо като диетичен чипс/пуканки. Поне на 1во време. По-хубаво ще е разбира се и белтъчина да има към тях..
аз наскоро бях направила така.опитах се и да си напрая чипс от тиквички-тънконарязани и запечени на тефлонов тиган ама нищо не стана :-) снощи пък се сетих да си направя ледени сокчета защото мн ми се яде сладолед и ся в момента смуча ледено сокче от диабетичен концентрат :-) като малко детенце :-)
21.04.09
18:23
Това с леденото сокче и аз съм го правила :):) А това с морковите, краставиците и чушките на солети звучи много практично. Утре ще го пробвам..
А сега да кажа какво папках днеска:
Днеска всичко се свежда до: Голяма пилешка пържола за вечеря. Голяма салата от краставици и домати за обяд и вечеря. И за закуска триците и млекцето дето ги споменах и по-горе и Няколко яйчени белтъка за междудругото :) . А като цяло ми се струпаха около 5-6 яденета. Трябва да си записвам какво и кога ям. А и грамажите :) :)
А треничровката ми днес беше трагична (само 15мин кардио и някакво газурене с гиричките ) Просто днес не ми беше ден за тренировка, но пък мисля, че с яденето съм се справила по-добре.
Мерси на всички за съветите... ще се постарая да послушам и спазвам повечето !
казано от silviaa на 21.04.09, 18:23:
Това с леденото сокче и аз съм го правила :):) А това с морковите, краставиците и чушките на солети звучи много практично. Утре ще го пробвам..
Днеска всичко се свежда до: Голяма пилешка пържола за вечеря. Голяма салата от краставици и домати за обяд и вечеря. И за закуска триците и млекцето дето ги споменах и по-горе и Няколко яйчени белтъка за междудругото :) . А като цяло ми се струпаха около 5-6 яденета. Трябва да си записвам какво и кога ям. А и грамажите :) :)
А треничровката ми днес беше трагична (само 15мин кардио и някакво газурене с гиричките ) Просто днес не ми беше ден за тренировка, но пък мисля, че с яденето съм се справила по-добре.Мерси на всички за съветите... ще се постарая да послушам и спазвам повечето !
Храната ти е ок днес. Хайде стига козунаци
21.04.09
18:31
казано от diva 97 на 21.04.09, 18:28:
казано от silviaa на 21.04.09, 18:23:
А треничровката ми днес беше трагична (само 15мин кардио и някакво газурене с гиричките ) Просто днес не ми беше ден за тренировка, но пък мисля, че с яденето съм се справила по-добре.Мерси на всички за съветите... ще се постарая да послушам и спазвам повечето !
Храната ти е ок днес. Хайде стига козунаци
Нямаш и идея колко се зарадвах, когато видях поста ти :-) :-) Ха-ха
22.04.09
18:59
Здравейте :-) Днес настроението ми е сравнително добро и може да се каже, че цял ден си ходя ухилена като някво идиотче. Ама важното на мен да ми е гот. Да видим какво съм папкала (обаче и днес съм без грамажи, защото не си бях в къщи и нямаше как да измеря всичко) :
1. Закуска: Салата (домати + краставица); 1 пилешки кремвирш; 1 чаена чаша кисело мляко
2. Стафиди; сушени кайсии; Сушено манго (всичко излезе не повевче от една шепа )+ мед
3. Обяд:Пилешка пържола + Салата (домати + краставица+чушка);
4. Един яйчен белтък и 4 солети.
5. Вечеря : Малко козунак (Излагация :sick: ) Но се спрях на време.
Тренировка късно вечер :
30мин на кростренажора; 398 изгорени калории
20х4 коремни преси
и за повече нямах сили...
Днес само да си кажа, щотото аз винаги така права, нищо че никой не ме е питал, беше добър ден. Открих нещо, което да ме мотивира, а и да ме подкрепя. Така че дръжте се, “Излишни килограми”. Ще ви издухам :lol: :lol: :lol:
22.04.09
19:19
казано от silviaa на 22.04.09, 18:59:
Здравейте :-) Днес настроението ми е сравнително добро и може да се каже, че цял ден си ходя ухилена като някво идиотче. Ама важното на мен да ми е гот. Да видим какво съм папкала (обаче и днес съм без грамажи, защото не си бях в къщи и нямаше как да измеря всичко) :
1. Закуска: Салата (домати + краставица); 1 пилешки кремвирш; 1 чаена чаша кисело мляко
2. Стафиди; сушени кайсии; Сушено манго (всичко излезе не повевче от една шепа )+ мед
3. Обяд:Пилешка пържола + Салата (домати + краставица+чушка);
4. Един яйчен белтък и 4 солети.
5. Вечеря : Малко козунак (Излагация :sick: ) Но се спрях на време.
Тренировка късно вечер :
30мин на кростренажора; 398 изгорени калории
20х4 коремни пресии за повече нямах сили...
Днес само да си кажа, щотото аз винаги така права, нищо че никой не ме е питал, беше добър ден. Открих нещо, което да ме мотивира, а и да ме подкрепя. Така че дръжте се, “Излишни килограми”. Ще ви издухам :lol: :lol: :lol:
Я сподели,какво е това нещо което си открила? :)
22.04.09
19:28
Ами нали споменах, че в края на юни планирам почивка. Е оказа се, че ще е в края на юли, което е добре, защото ще имам време да вляза във форма. Което е супер, защото ще се чувствам по-добре! А открих и един човек, който ми оказва много подкрепа! И за сега нещата около близките ми хора са много добре. Абе нещата започнаха да се пооправят, а се чувствам по-добре!!!
23.04.09
18:26
Днес ми беше добър ден. Имах много добро настроение :-) Абе въобще положителен ден.
Да видим какво съм папкала:
-1 белтък от яйце
-1 и половина пилешка пържола
-салата (домати+краставица+чушка+пресен лук)
-40гр лютеница
- 3 кофички обезмаслено кисело мляко
-3 щоколадови бисквити :)
Днеска имах 2 тренировки
-30мин на тренажора 389изразходвани килокалории
-60мин баскетбол (беше супер яко. Сега като е по-хубаво времето ще играя повече. Днес си спомних времето когато тренирах.Ех, беше хубаво)
Мисля, че настинах днес :) Беше ми толкова студено когато се прибирах, а още грееше слънце. Aбе утре ще кажа със сигурност
23.04.09
19:01
Абе хора, само да питам Кисело мляко добре ли е да се яде, ако искам да свалям килограми ???
казано от silviaa на 23.04.09, 19:01:
Абе хора, само да питам Кисело мляко добре ли е да се яде, ако искам да свалям килограми ???
Става ама не и 3 кофички. И бисквитите никак не помагат
23.04.09
19:08
ясну :-(
23.04.09
19:30
Не мисля и че закуска (или др ядене) от 1 белтък помага.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 23.04.09 19:31.
Абе и лютеницата не помага....гледай въгл. да са ти най-вече в първата част на деня, ако държиш на бисквитка, изяж я след тренировката...мен, честно, ми се вижда малко храната (като изключвам бисквитите и лютеницата)...1 белтъче? - закуска за шампиони...:P
Майтапа настрана, ама сутрин хапвай повечко.
24.04.09
05:18
Моя съвет е да не ядеш по толкова кисело мляко заради лактозата в него.А и въглехидратите са 4,5 на 100 гр.Ти си изяла 3 кофички което е 1200 гр мляко,което е 54гр въглехидрат.А и в лютеницата слагат захар за тва не е препоръчително да я ядеш.
24.04.09
06:55
Не знаех, че слагат захара, и за килелото мляко също не знаех. Ще се поправя обещавам :)