19.04.09
20:57
Здравейте, занимавам се с волейбол от 4 години, постройте ми 1 програма само за крака другото ми е ясно, клек-а ще го правя.
19.04.09
23:35
Построй си!
казано от efir на 19.04.09, 20:57:
Здравейте, занимавам се с волейбол от 4 години, постройте ми 1 програма само за крака другото ми е ясно, клек-а ще го правя.
1.а пълен клек (раменен разкрач, до широк) 3-7 повт в суперсерия с box jump 10на повт (най-експлозивното, което можеш) 3серии
1.б тяга (по-добре конвенционална) 3-7повт в супер серия с 10на суинга (супер експлозивни) 3серии
2.анапади напреди и назад 3х6
2.бпистолети 3х6 (може и на пейка)
3.glut ham raise 3х6
4.а колелце/ abroller 3 по най-малко 6
4.б повдигане на коленето към лактите от вис- 3х най-малко 6
тези, които са “а” и “б” ги редуваш в тренировките и дефакто правиш по 4 упр на тренировка. Като станеш много напред с материала, да черпиш една студена вода ;)
20.04.09
08:20
казано от efir на 19.04.09, 20:57:
Силни крака ли ти трябват или искаш да работиш за отскок?
И аз се занимавам с волейбол отдавна и според мен силните крака не са ти толкова важни. По-скоро бързината и добрия отскок са от значение.
Имам програма за отскок в 12 седмици. Тренировката изисква не повече от 30 минути (+загрявката) и се изпълнява всеки ден. Правил съм я, но стигнах до 3тата седмица и спрях защото после ми почна физическата подготовка и нямаше как да ги съчетая. За 3 седмици си вдигнах отскока с 7см, а заедно и с добрата подготовка в края на годината от 50см качих на почти 80см отскок.
Ако искаш програмата и описанието към нея ми пиши на ЛС и ще ти я пратя.
казано от S7oMaN40 на 20.04.09, 08:20:
Силни крака ли ти трябват или искаш да работиш за отскок?
И аз се занимавам с волейбол отдавна и според мен силните крака не са ти толкова важни. По-скоро бързината и добрия отскок са от значение.
Имам програма за отскок в 12 седмици. Тренировката изисква не повече от 30 минути (+загрявката) и се изпълнява всеки ден. Правил съм я, но стигнах до 3тата седмица и спрях защото после ми почна физическата подготовка и нямаше как да ги съчетая. За 3 седмици си вдигнах отскока с 7см, а заедно и с добрата подготовка в края на годината от 50см качих на почти 80см отскок.
Ако искаш програмата и описанието към нея ми пиши на ЛС и ще ти я пратя.
Пич, бъркаш понятията. Силните имат възможността да скачат. Виж ако кажеш че могат да са големи и релефни и да не могат да скачат, вече е вярно :)
А AirAlerd-а (бил той 2 или 3), дето я препоръчваш съм я пробвал и не препоръчвам на никого да я прави.
казано от jalokin на 20.04.09, 12:55:
А AirAlerd-а (бил той 2 или 3), дето я препоръчваш съм я пробвал и не препоръчвам на никого да я прави.
Защото...
казано от LttS на 20.04.09, 13:00:
Защото...
Ти виждал ли си я някога?
Погледни повт-та и избора на упр-та на първо време. Изобщо идеята като цяло, след което ще си говорим за тънкостите и малките несъгласия :)
Сега изгледах 2 клипчета с упражнения от AirAlert.
Бих казал, че не трябва да се изпълнява от деца на по 13-17 години. Нищо повече...
Затова попитах, за да ми дадеш малко по-компетентно мнение, ако може.
Да се изкажа и аз :) Air alert2 съм я правила цялата и то по време на сезона(което беше глупаво),но като цяло определено имаше полза...а съм момиче,предполагам че при момчетата може да има още по-добър ефект ;)
20.04.09
18:04
казано от jalokin на 20.04.09, 14:10:
Погледни повт-та и избора на упр-та на първо време. Изобщо идеята като цяло, след което ще си говорим за тънкостите и малките несъгласия :)
Не виждам, кое й е лошо на програмата. Определено има повече ефект от безцелното скачане/прескачане било то и с тежести.
Правил съм около 10 физически подготовки и определено мога да кажа, че програмата ми помогна доста. Не развива бързината, но за това пък отскока ти дръпва бързо.
Ти изпълнявал ли си я?
Ако имаш някакво по-добро предложение го дай. Аз просто реших да кажа нещо, което съм изпробвал и е проработило.
Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 20.04.09 18:05.
Този интервал 13-17год как го определи? Не знам какви клипчета си гледал, но разгледа ли пълната схема?
казано от jalokin на 20.04.09, 12:55:
Към всички ще говоря. Хубаво е, когато се гледа нещо да си задавате някакви въпроси. Например какво ни дава и какво ни взема дадена схема. Тук единственото хубаво е че се скача, което има пряк принос към волейбола. Оттам нататък погледнете обем, преценето отношението ползи:рискове, помислете за ставите си, за нуждата от подобно натоварване в/у прасците, за начина си на презимяване, за колената, поинтересувайте се от плиометрия, биомеханиката на спорта и понятието “сила” къде, как и колко е приложимо...
Идея съм дал още в първия ми пост.
казано от S7oMaN40 на 20.04.09, 18:04:
казано от jalokin на 20.04.09, 14:10:
Не виждам, кое й е лошо на програмата. Определено има повече ефект от безцелното скачане/прескачане било то и с тежести.
Правил съм около 10 физически подготовки и определено мога да кажа, че програмата ми помогна доста. Не развива бързината, но за това пък отскока ти дръпва бързо.
Ти изпълнявал ли си я?
Ако имаш някакво по-добро предложение го дай. Аз просто реших да кажа нещо, което съм изпробвал и е проработило.
Стига сте се карали за глупости. Пич я ми кажи твоята програма да я пробвам играя волейбол и съм 1.90 висок, но искам да си увелича отскока и да знам с каква програма да започна :) Благодаря за съдействието