въпрос за рамената

18.04.09
20:24

Здравейте !
Искам да попитам, ако усещам, че рамената ми започват да изостават, удачно ли е да ги сложа на първо място в програмата си ? Дали защото винаги започвам с раммени преси с щанга зад врат и тялото ми свиква с това упражнение ? Средното винаги го правя различно всеки път, но за предно рамо правя само със свободна тежест, така го усещам най-добре. За пръв път ми се случва така напоследак без желание да отивам да тренирам за рамена ... явно нещо куца.

Тренирам от 4 години почти, 21 годишен съм, 180см, 78-9кг.
Последните 5-6 месеца си тренирам по следната програма, но разбира се всяка тренировка гледам да въртя упражненията.
1 ден - гърди, бицепс, корем
2 ден - гръб, задно рамо, трапец, кардио
3 ден - почивка
4 ден - крака, предмишница, корем
5 ден - рамо, трицепс, кардио

Благодаря предварително !

Темата беше редактирана от wholEcar на 18.04.09 20:25.

Можеш да изместиш рамото в първи ден.Не е задължително да започваш с раменни преси зад врат. ;) Можеш дори в отделен ден да тренираш рамо :)

19.04.09
05:52

странно,рамото ти е последен ден и е отпочинало,не би трябвало да е така,може би е психическа нагласа

19.04.09
06:40

казано от Траян Атанасов на 18.04.09, 22:17:

Можеш да изместиш рамото в първи ден.Не е задължително да започваш с раменни преси зад врат. ;) Можеш дори в отделен ден да тренираш рамо :)

Ако го изместя в първи ден, може би програмата ми трябва да стане :
1 ден - рамо, трицепс
2 ден - крака
3 ден - почивка
4 ден - гърди, бицепс
5 ден - гръб,задно рамо,трапец

19.04.09
06:42

казано от ilko на 19.04.09, 05:52:

странно,рамото ти е последен ден и е отпочинало,не би трябвало да е така,може би е психическа нагласа

Да ти кажа може би има и нещо такова, защото го чувствам отпочинало наистина, а като отида да вдигам не е да кажеш да изпълнявам грешно упражненията и да слагам мн кг, винаги съм се стараел да ги изпълнявам правилно, но нещо после никакъв разтеж ..., ще пробвам да почна с раменни преси с дъмбели пък да видим ;)

Благодаря ви за мненията !

ЦЕ

19.04.09
09:02

казано от wholEcar на 19.04.09, 06:40:

1 ден - рамо, трицепс
2 ден - крака
3 ден - почивка
4 ден - гърди, бицепс

Не е препоръчително да правиш гръб в деня след бицепс.

Това задно рамо в 5ти ден го премести в 1ви ден.Можеш тренировките за гръб и ръце да ги направиш в отделни дни.Но ще трябва да тренираш 5 дни в седмицата.
1ден-гръб
2ден-рамо
3ден-почивка
4ден гърди
5ден крака
6ден ръце

19.04.09
10:14

казано от Цеков на 19.04.09, 09:02:

1 ден - рамо, трицепс
2 ден - крака
3 ден - почивка
4 ден - гърди, бицепс

Да, прав си наистина. Бицепса ми също се скапва напоследак. Ще помисля върху това ! Благодаря ти !

Аз се каня да почна по една програма, написа ми я инструкура в залата:
1 ден - гърди, бицепс, кардио
2 ден - крака, предмишница, корем
3 ден - почивка
4 ден - рамо, трицепс, кардио
5 ден - гръб, трапец , корем

Понеже гърдите и бицепса са ми най-слабите мускулни групи, колкото и както да ги тренирам винаги не са били кой знае колко големи. А и тук бицепсът остава доста далеч от гърба, както казваш ти , че е по-добре.

Мнението беше редактирано от wholEcar на 19.04.09 10:27.

19.04.09
10:15

казано от Траян Атанасов на 19.04.09, 09:57:

Това задно рамо в 5ти ден го премести в 1ви ден.Можеш тренировките за гръб и ръце да ги направиш в отделни дни.Но ще трябва да тренираш 5 дни в седмицата.
1ден-гръб
2ден-рамо
3ден-почивка
4ден гърди
5ден крака
6ден ръце

Много ми идва човек. Аз се възтановявам само с храна и 5 дни в седмицата ще ми дойде множко. Мерси все пак !

Мнението беше редактирано от wholEcar на 19.04.09 10:28.

казано от wholEcar на 19.04.09, 10:14:

1 ден - рамо, трицепс
2 ден - крака
3 ден - почивка
4 ден - гърди, бицепс

Да, прав си наистина. Бицепса ми също се скапва напоследак. Ще помисля върху това ! Благодаря ти !

3 ден - почивка

Понеже гърдите и бицепса са ми най-слабите мускулни групи, колкото и както да ги тренирам винаги не са били кой знае колко големи. А и тук бицепсът остава доста далеч от гърба, както казваш ти , че е по-добре.

Добре е програмата,само не разбирам защо гърба е след рамото?

19.04.09
20:27

казано от Траян Атанасов на 19.04.09, 10:49:

1 ден - рамо, трицепс
2 ден - крака
3 ден - почивка
4 ден - гърди, бицепс

3 ден - почивка

Ами искам малко да я сменя програмата. Искаш да кажеш да сложа рамото 5ти ден, а гърба 4ти така ли ?

Да,поне според мен е по-добре тренировката ти за гръб да е преди тази за рамо. ;)

5T

20.04.09
10:22

Пич и аз съм на 21 г. 80 кг тренирам от 8 ми клас с мноооого прекъсвания,задържам се в залата най-много 2 месеца постоянно трениране.И на мен рамото ми се струва изоставащо и все се чудя как да го налея.От  месец горе долу съм сериозен на лостовете и сега имам чуството че рамото ми започна да наваксва,може би защото мускулните групи на лостовете се наливат по-бавно и си мисля че растат равномерно,но засега съм доволен.Всичко расте пропорционално и няма изоставане.Странното е че няма упражнение за рамо на лостовете само 1,2 но аз дори не ги правя и пак имам чуството че се оформям равномерно и със задоволително темпо.Мисля че е защото рамото участва винаги по някакъв начин в упражненията,а в залата вдигам изолирано и така рамото почива,което е странно защото уж точно тогава трябва да расте но при мен е обратното.

20.04.09
17:03

казано от 5tuza на 20.04.09, 10:22:

Пич и аз съм на 21 г. 80 кг тренирам от 8 ми клас с мноооого прекъсвания,задържам се в залата най-много 2 месеца постоянно трениране.И на мен рамото ми се струва изоставащо и все се чудя как да го налея.От  месец горе долу съм сериозен на лостовете и сега имам чуството че рамото ми започна да наваксва,може би защото мускулните групи на лостовете се наливат по-бавно и си мисля че растат равномерно,но засега съм доволен.Всичко расте пропорционално и няма изоставане.Странното е че няма упражнение за рамо на лостовете само 1,2 но аз дори не ги правя и пак имам чуството че се оформям равномерно и със задоволително темпо.Мисля че е защото рамото участва винаги по някакъв начин в упражненията,а в залата вдигам изолирано и така рамото почива,което е странно защото уж точно тогава трябва да расте но при мен е обратното.

Ами човек то нали знаеш всеки организъм си е различен. При теб действа, при мен може би също, но при някой друг ще е пълен провал. :) Важното е че си намерил кое е най-добре за теб. Аз днеска пробвах с дълбел от стоеж, като първо правя с дясната, после с лявата ръка 4x10-12 повторения с 10кг, но чисти и бавни повторения, и се чувсвам добре. Просто осъзнах, че няма как с едно и също упражнение да расте рамото ;)

Мнението беше редактирано от wholEcar на 20.04.09 17:05.

21.04.09
12:37

казано от wholEcar на 19.04.09, 20:27:

казано от Траян Атанасов на 19.04.09, 10:49:

1 ден - рамо, трицепс
2 ден - крака
3 ден - почивка
4 ден - гърди, бицепс

3 ден - почивка

Ами искам малко да я сменя програмата. Искаш да кажеш да сложа рамото 5ти ден, а гърба 4ти така ли ?

Не, според мен си конструктирай програмата на-ново. Гърдите най добре си ги прави 1-ви ден и сложи рамото с тях, а ръцете най голям ефект имам като ги правя в 1 ден.

1 ден - гърди,рамо,корем
2 ден - гръб,трапец,кардио
3 ден- почивка
4 ден - крака, корем
5 ден - ръце, пердмишница,кардио

Според мен това най добре ще ти дойде, вече както си решиш ти :)

Не слушай хората,изпробвай кое ти действа най-добре ;)

21.04.09
22:02

Ами гърди с рамо съм правил преди години и не съм много доволен. Поне при мен не действа. Ръцете дърпат за сметка на рамото. Мерси все пак за съвета ! :)

21.04.09
22:03

казано от Траян Атанасов на 21.04.09, 14:45:

Не слушай хората,изпробвай кое ти действа най-добре ;)

Е да но за да изпробвам, все някой трябва да послушам ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1