удряне на мускулна група два пъти

06.04.09
15:17

Ще може ли да правя такъв сплит
1 ден - гърди, рамо (предно и средно) - обичайната тренировка
2 ден - гръб, трапец и задно рамо - обичайната тренировка
3 ден - почивка
4 ден - гръб, гърди (набиране и лицеви опори)
5 ден - ръце (трицепс, бицепс и предмнишница) - обичайната тренировка
6 ден - почивка
7 ден - почивка

20 години, 172 см, 58 кг,6 месеца, но и преди и съм ходил на фитнес около 2 години с малки прекъсвания от месец. Сега съм почнал сериозно за маса, откъм хранителната ми диета всичко е набавям си нужните калории и белтъчини. Групите искам да ги удрям два пъти защото, съм забелязал че така растят по бързо. И другото, като не ги тренирам няколко дена след като мине мускулната треска, особено ръцете почват да спадат.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 11:05.

06.04.09
18:16

нещо мнение по въпроса

06.04.09
18:31

Няма смисъл от многото теории които се развиват ,мнението ми е - всяка мускулна група по веднъж седмично (за по-добро възстановяване) ,повече храна и почивка ,а другото ще дойде само ;)
Зависи к’во целиш де ,това което ти написах е за качване на килограми :)

По-здрви !

Мнението беше редактирано от Freak_of_nature на 06.04.09 18:32.

Ще повторя някой по-знаещи от мен!Мускула расте като се възстановява,а не като го помпиш.Няма смисъл от две тренировки в седмицата.

06.04.09
18:44

“...особено ръцете почват да спадат.”

Ти да не ги надуваш? :lol:

Ако ще растеш, тренирай си веднъж седмично, то рамената, трицепсът и бицепсът се товарят сериозно при гърди и гръб, а предмишницата винаги...

06.04.09
19:43

от кръста надолу само с шалвари ли ходиш !!!!!?????? Каде са КРАКАТА....?????

06.04.09
20:15

казано от freeflex на 06.04.09, 19:43:

от кръста надолу само с шалвари ли ходиш !!!!!?????? Каде са КРАКАТА....?????

колената ми пукат, и като ги натоваря малко - примерно с гребане с щанга” ме заболяват. Засега съм взел мерки да оправя този проблем. Мисля скоро да почнма да ги тренирам ама без клекове, само изолирани упражнения.

DI

19.04.09
20:26

Според мен може 2 пати седмично защото до колкото знам мусколите растат 48 часа след тренировката ,но прави най-много 2 упражнения на мусколна група и по малко повторения.Примерно 3сер 5-6 повт

20.04.09
06:18

Пич без да се обиждаш, но ти нямаш никакъв стаж в залата... Единственото което може да си докараш е я претрениране я някоя контузия... Щом не растеж проблема ти е някъде другаде. Неправилна тренировка или храната, аз залагам на 2-рото :)

Мнението беше редактирано от Lenks на 20.04.09 06:27.

20.04.09
10:04

казано от Freak_of_nature на 06.04.09, 18:31:

Няма смисъл от многото теории които се развиват ,мнението ми е - всяка мускулна група по веднъж седмично (за по-добро възстановяване) ,повече храна и почивка ,а другото ще дойде само ;)

По-здрви !

Доста странно мнение, изказано от Кросфит фен.  :bug:

Към автора на темата: Странно, че гребането с щанга го считаш за натоварване на краката.
Това с щадящите изолирани упражнения е доста извратена идея.
Нещо като да имаш проблем с лактите и затова да правиш само френско и разните други разгъвания.
И аз съм имал доста проблеми с краката и откакто клякам, да чукна на дърво, но не са се повтаряли.

Разпределението на тренировката ти е малко странно. Набирането и лицевите опори, можеш да ги включиш в деня за ръце като загрявка или намалявайки ‘обичайните’ упражнения, които правиш.
Иначе за 2х седмично, при подходящи упражнения с подходящ обем, има писани програми:
гръб, бицепс, задно рамо, задно бедро
почивка
гърди, трицепс, “предно” рамо, бедра - предна част
И отново..
Можеш да правиш и по 2 тренировки на цялото тяло, дори и по три, което е най-често препоръчваното за начинаещи.

20.04.09
18:49

казано от С7АЛК3Р на 20.04.09, 10:04:

казано от Freak_of_nature на 06.04.09, 18:31:

По-здрви !

Доста странно мнение, изказано от Кросфит фен.  :bug:

Към автора на темата: Странно, че гребането с щанга го считаш за натоварване на краката.
Това с щадящите изолирани упражнения е доста извратена идея.
Нещо като да имаш проблем с лактите и затова да правиш само френско и разните други разгъвания.
И аз съм имал доста проблеми с краката и откакто клякам, да чукна на дърво, но не са се повтаряли.

Разпределението на тренировката ти е малко странно. Набирането и лицевите опори, можеш да ги включиш в деня за ръце като загрявка или намалявайки ‘обичайните’ упражнения, които правиш.
Иначе за 2х седмично, при подходящи упражнения с подходящ обем, има писани програми:
гръб, бицепс, задно рамо, задно бедро
почивка
гърди, трицепс, “предно” рамо, бедра - предна част
И отново..
Можеш да правиш и по 2 тренировки на цялото тяло, дори и по три, което е най-често препоръчваното за начинаещи.

Хах, за кросфит фен се имам от има няма месец , говорех като цяло - като започнах да тренирам бях с 26 ръчичка (давам пример с нея, защото всеки там гледа ...) , сега 3 години по-късно ми е 43 при положение , че тренирам без никаква химия, добавки, а и диетата ми не е кой знае к’во (ученик съм .. и не от тия дето ходят на даскало с джипове...).Опитвал съм и сплитове с 2, даже 3 мускула дневно и не се расте така както с 1 мускул , тежка тренировка и добро възстановяване.Относно кросфита - в момента целта ми е силова издържливост , далеч съм от мисълта, че с кросфит ще порастна ....

По-здрави ! :)

21.04.09
18:25

Когато бя в сесия. бях си направил следния сплит:
1 ден - гърди, рамо и трицепс
2 ден - гръб, бицепс и предмишница
3 ден - почивка
4 ден - гърди, рамо и трицепс
5 ден - гръб, бицепс и предмишница
6 ден - почивка
7 ден - почивка
и после пак.
Гърди
лицвеи опори 2x40
полулег
флайс
Рамо
преса с щанга
повдигане отпред
странично разтваряне
трицепс
кофичка между 2 пейки с тежест
френски лег
кофички
Гръб
набиране 3x10
гребане с щанга
гребане с дъмбели
долен скрипец
Бицепс
сгъванес щанга от стоеж
скотово сгъване
скотово сгъване с дъмбел
сгъване с дъмбел
Предмишница
Бицепсово сгъване с надхват
Сгъване за предмишници с щанга
Тогава правих много серии на упражнение от порядъка на 4-5, като повторенията винаги бяха между 5 -10.
Като ми свърши сесията, минах на двудневен сплит в седмицата със същите упражнения. Като включих за гърди - повдигане с дъмбели, за трицепс - разгъване на горен скрипец, гръб - горен и долен скрипец. Така тренирах докрая на март. После почнах тридневен сплит, който е следния:
1 ден - гърди, рамо
2 ден - почивка
3 ден - гръб, задно рамо и трапец
4 ден - почивка
5 ден - трицепс, бицепс и предмишница
6 ден - почивка
7 ден - почивка
Гърди
лицеви опори 2 x40
хоризонтален лег 12,10,6,4
повдигане с дъмбели на полулег 4x5-6
хоризонтален флайс  4x5-6
кофички с тежест 2 - 5-6
Рамо
повдигане от стоеж с дъмбели
раменна преса
Повдигане на ръцете напред
Повдигане на ръце встрани
Гръб
набиране 3x10
горен скрипец: пред гърди и зад врат по 4 x 5-6
гребане с щанга 4 x 5-6
мечка 4 x 5-6
долен скрипец 4 x 5-6
Задно рамо
Разтваряне встрани от наклон на портален скрипец - подобно, но го правя с дъмбели 10,5, 5, 5
Трапец
повдигане с дъмбели
повдигане с щанга
Трицепс
горен скрипец 4x10-12
кофички между 2 пейки с тежес 10, 8, 6, 6
френски лег 4 x 5-6
кофички с тежест 2x10
Бицепс
сгъване от стоеж с щанга 12,10, 8, 6
21 - 2 серии
Концентрично сгъване 4 x 5-6
сгъване от стоеж с дъмбели 4 x 8-10
Предмишница
Бицепсово сгъване с надхват 4x10
Сгъване за предмишници с дъмбел 4x10
Сгъване за предмишници с щанга 4 x 5-6
От 12 април правя почивка, защото досега не бях почивал откакто ми почна сесия, а тя почна средата на януари. Почивката ми ще е две седмици. За хранителния режим:
Закуска - овесени ядки 150гр 1 жълтък и 3 белтъка
Обяд - 150 гр пилешко месо с кафяв ориз или картофи
преди тренировка гейнер muscle juice 1 чашка - 65 гр
след тренировка гейнер muscle juice 1 чашка - 65 гр
вечеря пак пил месо и кафяв ориз или картофи
преди лягане 150 гр извара - взимам я от пикадили, насипна, тя се води като олимпис
когато не тренирам хапвам кисело мляко или 2 белтъка.
От това хранене незнам, но ми се получават газове с гадна миризма и ходя по-голяма нужа всеки ден, затова си мисля че нещо усвояването не ми е наред. И си мисля белтъчините да си ги набавям от извара, натурално кисело мляко, яйца, а месото само за обяд и вечеря, т.е мисля да си набявам леки храни. А и си мисля че с този кафяв ориз нещо не се качва.
От тренировъчната програма май се вижда че претренирам, а защо съм сменил подребдата на упражнения или съм добавил, нови. Защото след всяка тренировка на утрешния ден не получавам мускулна треска. От всички мускулни групи само ръцете нещат да растат, това е за периода след сесията,ама ще видим след почивката, какво ще бъде. това е от мен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1