Как да си разделя досегашната програма

22.04.09
08:49

Здравейте,
в момента тренирам по програма, която е доста ефективна за мен, но за жалост ми отнема 2 часа само за тренировката + лека загрявка, като правя по минута и половина, максимум 2 почивка. Като включим и общо 25 мин отиване и връщане + 10 минути преобличане и т.н. , отиват 3 часа само за да отида, да тренирам и да се върна от залата.

Искам да си разделя тренировката по някакъв начин, така че да сваля времето от 2 часа на максимум час и половина. Най много време ми отнемат Понеделник и Четвъртък, по-малко отнемат другите 2 дни, но е ясно, че трябва да ги променя всичките за да се нали времето

В момента тренирам така:

Понеделник и Четвъртък

Гърди - лежанка - 4х8, горна лежанка - 3х8, кофички 3х8, флайс 3х8
Бицепс - сгъване с щанга - 3х8, скотово с щанга 3х8, седнал с дъмбели последователно 3х8
Рамене -  зад врат 3х8,  разгъване в страни с дъмбели 3х8, арнолд преси 3х8, вдигане на дъмбели пред тяло 3х8
Корем - 4 серии за горна и 4 серии за долна. В петък не тренирам корем

Вторник и Петък

Гръб - набиране 4 до отказ, мъртва 3х8, чукчета 3х8
Трицепс - френско с крива щанга - 3х8, на скрипеца 3х8, с щанга в тесен хват 3х8
Корем -  4 серии за горна и 4 серии за долна
Клек с щанга - 4х12

Сряда, Събота и Неделя почивам.
Краката не ги тренирам(с изключение на клека), защото са ми доста развити и единствено може за малко релеф
Както виждате тренирам всяка група по 2 пъти в седмицата и на мен ми действа добре. Склонен съм да опитам и по 1 път седмично, но не знам дали ще има резултат, защото бързо се възстановявам и в понеделник нищо не чувствам.
Идея си нямам ка да я разделя тая програма на 4 тренировки. Ако са 3 мога да я разделя, но тогава не знам дали ще усетя въобще, че ходя на фитнес.

Темата беше редактирана от Lexx на 22.04.09 08:51.

22.04.09
10:26

Можеш да я разделиш на 3, и пак да си ходиш 4 пъти седмично. Четвъртия ден правиш като първия, след това първия път от следващата седмица като втория от предходната и т.н.... :)

22.04.09
18:13

тази схема ми се вижда твърде претъпкатана харасай си няква програма от сайта

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1