Въпрос относно креатин и протеин

DI

23.04.09
09:43

Така ... взех си протеин - Magnum Whey II (100% Whey) и креатин - OPTIMUM NUTRITION - CGT 10
Мерителната лъжица в протеина е 35 грама , въпроса ми е колко да взимам преди и колко след тренировка, защото по една мерителна лъжица (35гр.) преди и след тренировка ми се струва доста.Още един въпрос отностно протеина ... в нетренировъчен ден пак по колко да взимам...

За креатина - на етикета пише 3-4 чаени лъжици на ден, това незнам колко грама е, но аз мисля да взимам 5 гр преди тренировка и 5 грама след тренирвка и още 5 грама в почивен ден, но проблема е , че незнам как да ги измера точно тия 5 грама ...

Благодаря :)

23.04.09
09:54

Не е много по 35 грама 2 пъти дневно. Не ми се рови сега да гледам колко от тези 35 грама са протеин, ама не вярвам да са повече от 25. И по-добре според мен 1 доза сутрин преди закуска и 1 доза след тренировка. В нетренировъчен ден 1 доза след ставане и по желание още една доза по някое време през деня.
За CGT-то от тея 2 пъти по 5 грама, които мислиш да взимаш креатина ти е 5 грама, глутамина 3 гр и таурина 2 грама (или нещо такова). Което е крайно недостатъчно. По-добре по отделно да се взимат тези добавки. Но след като така и така си го взел по-добре го пий както си е описано - 2 пъти по 10 грама на ден.

И 5 грама са 1 чаена лъжичка :)

DI

23.04.09
10:04

Мерси, но забравих да питам има ли значение за креатина в колко ml вода се разтвара , преди като съм пил протеин го разтварах в 0.300л вода и сега мисля пак така , а креатина в колко ?

И нещо не разбрах, нали зареждащите дози са от порядака на 15-20 грама няколко дена , както ти каза и както пише на етикета 3-4 ЧАЕНИ лъжици , което са 20 грама , не е ли много всеки ден по толкова ..

Мнението беше редактирано от DiaVolLo на 23.04.09 10:08.

казано от Martin Tomov на 23.04.09, 09:54:

Не е много по 35 грама 2 пъти дневно. Не ми се рови сега да гледам колко от тези 35 грама са протеин, ама не вярвам да са повече от 25. И по-добре според мен 1 доза сутрин преди закуска и 1 доза след тренировка. В нетренировъчен ден 1 доза след ставане и по желание още една доза по някое време през деня.
За CGT-то от тея 2 пъти по 5 грама, които мислиш да взимаш креатина ти е 5 грама, глутамина 3 гр и таурина 2 грама (или нещо такова). Което е крайно недостатъчно. По-добре по отделно да се взимат тези добавки. Но след като така и така си го взел по-добре го пий както си е описано - 2 пъти по 10 грама на ден.

Напълно съм съгласен с мнението на колега, само едно допълнение за КГТ-то: ефекта на този препарат, когато се размесва с много вода е значително по голям, отколкото когато е приет с натурален сок. Казвам го от личен опит.

23.04.09
10:07

Няма значение в колко . Протеина ти е 35гр. , разтварай го в толкова вода , колкото да се разтваря добре и да ти е по вкуса. Креатина в по-малко , защото има гаден вкус ;)

казано от bgtrener на 23.04.09, 10:06:

казано от Martin Tomov на 23.04.09, 09:54:

Напълно съм съгласен с мнението на колега, само едно допълнение за КГТ-то: ефекта на този препарат, когато се размесва с много вода е значително по голям, отколкото когато е приет с натурален сок. Казвам го от личен опит.

Тука в какви спорове можем да се впуснем...
;)
Аз съм за разреждане в много вода, особено на креатиновите препарати.

23.04.09
10:11

Ами да , можем да направим спор , но личното ми предпочитание е да го разредя с малко вода и по време на тренировката да си набавя средно голямо количество , така го чуствам по-добре.

23.04.09
10:15

Веско защо мислиш че с повече вода е по-добре вместо със сок? Освен разбира се факта че креатина трябва да се взема с много вода...

DI

23.04.09
10:16

Аз се пообърках малкоо за това да обобщим...

Протеина по една мерителна лъжица (35гр) преди и след тренирвка и в почивен ден един път сутринта .. нали така ?

Креатина 3-4 лъжици дневна доза ,демек 2 чаени лъжици преди и 2 чаени след тренировка нали така , но както казахте по нагоре една чаена лъжица е 5 гр и така стават 20 грама на ден не е ли много или греша ?

казано от Калоян Георгиев на 23.04.09, 10:15:

Веско защо мислиш че с повече вода е по-добре вместо със сок? Освен разбира се факта че креатина трябва да се взема с много вода...

Калояне, много добре знаеш, сигурен съм в това, че за усвояването на креатина е необходима алкална среда. Ако се вземе със сок, те повечето са доста киселинни. А ако се приеме с повече вода донякаде се разрежда киселинноста на стомаха и по голяма част успява да се усвои. Проблема с повечето креатини е това че стомаха ги разрушава, инак с доста по малки дози от 5 гр. дневно има успех, но заради киселата среда вземаме доста повече отколкото е неоходимо, за да може поне 5 да се усвоят. А мисля писах една тема преди две години за експеремнтиране с много вода и сода бикарбонат, ефекта беше поразяващ, но не искам някой да се “утрепе” със сода, затова не го препоръчвам. Като знам зобачите как прекаляват със всичко. За пораженията на содата на червата можем да си спорим до сутринта :)

23.04.09
11:09

Това което по-скоро исках да питам е дали мислиш че с вода (тоест без прости въглехидрати) ефекта ще е по-добър отколкото прием със сок който все пак съдържа захар.

казано от Калоян Георгиев на 23.04.09, 11:09:

Това което по-скоро исках да питам е дали мислиш че с вода (тоест без прости въглехидрати) ефекта ще е по-добър отколкото прием със сок който все пак съдържа захар.

Определено е по добре, поне аз така го усещам, а ако става реч за прости въглехидрати - захар, то в повечето “натурални сокове” това съдържат. По добре е една чаша вода, захар и креатин, пред натурален сок и креатин.

23.04.09
16:50

казано от DiaVolLo на 23.04.09, 10:16:

Аз се пообърках малкоо за това да обобщим...

Протеина по една мерителна лъжица (35гр) преди и след тренирвка и в почивен ден един път сутринта .. нали така ?

Креатина 3-4 лъжици дневна доза ,демек 2 чаени лъжици преди и 2 чаени след тренировка нали така , но както казахте по нагоре една чаена лъжица е 5 гр и така стават 20 грама на ден не е ли много или греша ?

От тези 20 грама креатинът е 10. Така че не е много. А за глутамина е излишно да казвам, че са повече от недостатъчни тия 6 грама, ма както и да е...

За протеина - да, 2 пъти по една мерителна лъжица. Аз бих го пил обаче (всъщност така си го и пия де :)) една доза след ставане и една доза след тренировка...

23.04.09
17:58

20 грама въобще не е много пфф,та тва са си 10г креатин!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1