29.01.05
23:05
Каквото и да правя за крака бедрата са ми като кибритени клечки.
Направо ме е срам да се гледам в огледалото.
Правя вече клек с 70кг и преса със 120кг (серии)
и пак не растат. Какво да правя за да ги понапълня малко ?
30.01.05
10:10
Тренирай ги тежко , не се притеснявай- едвали ще ги претренираш.Кажи каква ти е била досега тренировката за бедра.Аз лично много добре ги усещам ,след като съм правил много тежък клек(към 5 повторения).
по-здрави
30.01.05
10:50
бих ти препоръчал да опиташ за една две седмици тренировката 10х10. Десет серии клек с по 10 повторения до отказ... Направо после ходех като ... не може да се опише - цяла седмица муск треска...
Другото което е прави лег преса с повечко кила и сменяй позицията на краката всяка серия...
30.01.05
11:36
ако ходиш една седмица с муск. треска не очквай растеж.
Аз декември си взех трибестанче и креатин и от 70кг клек почнах да клякам с 110кг (на 100 правех 10-12повт.) полуклека стигна 130 за 4 повт. През този период, обаче целта ми беше предимно сила и правех само една тежка серия с повече от 6 повт, кляках 3-4 повт. и въпреки късите серии бедрата ми пораснаха с 4-5 см...
Така, че клякай по-къси серии (6-7 повт.) и от време на време прави по-силови клекове, прави др. упр. за крака...Успех! :lol:
30.01.05
12:55
Опита ли с хакен и екстензии?
И те могат да помогнат.
И в общи линии нещо подобно на това, което каза maxx_muscular - краката преди с по - малко от 6-7 серии клек не съм ги правил. 4 - 5 работни и две загряващи поне... Даже и сега, когато работя уж за сила сериите ми на клек са поне 3…. Но не поденявай и другите упражнения, включително може и нападки с дъмбели.
30.01.05
23:01
ами незнам аз ще кажа как кракът ми за около месец и нещо порасна 5 сантима сега е 63 ( по последни измервания ) и е очертан що годе добре значи загрявам с лоста 1серия 20 повторения после слагам 50 кг и правя пак 20 повторения 60 10-12 ( говоря за пълни не полу клек ) после 70 6 повторения . После се пренасям на лег пресата и там правя общо 3 серии и 3-те със 135 . После тренирам задното бедро на машина 3 серии с по 35 кг . и завършвам с прасец това е трена ми за крака който вече не прилагам щото много големи зеха да изглеждат и оставям мъртвата тяга да се справя с краката :)
[quote author=“vanisher”]Kакво са хакен и екстензин
Хакен- ако не се бъркам това беше машината за бедра кадето се облягаш на една облегалка и т.н. и се истласкваш нагоре и т.н. Виж в сайта ако го има, че не го помня дали това беше.
Екстензии- растваряне на бедрата на машина за квадрицепс
Та братле дали трябва да правиш клека и дали може да минеш без него съм опитал да дам отговор в новата статия. Иначе ти препоръчвам да правиш, каквото усещаш в минимум 8 пвт и максимум серии 15-18. Не виждам смисал според мойте разбирания повече. А прави прасец с краката няма лошо. Но и повторенията и серите можеш да променяш според резултатите и т.н. .
по-здрави
Ванишър какво стана с програмата за крака дето правеше и беше доволен от нея , но според мен беше убииствена защото неможеше да се въстановиш от нея.Да ти кажа и моя секрет аз крака тренирам рядко и ако ги правя в седмицата по веднъж ги тренирам и си покачвах тежеста на всяка тренировка та мисълта ми е следната опитай по просто с клек няколко серии после бедрено разгъване,бедрено сгъване и почивка 1 седмица и виж резултата. При мен се получаваше винаги
31.01.05
20:26
ти тренираше от година ,нали???ако е по-малко не прави това, което ще ти кажа по-долу.
1.На машина,разгъване /сещаш се- от седеж,разгъваш краката с утежнение/10 пъти като целта ти е да стигнеш 1-2 повторения преди отказа т.е. тежестта трябва да си е подбереш точно,12-то повторение да е отказ.
Веднага след тази серия почивка 15-20 сек. докато смениш уредите,правиш
2.клекове 8 повторения,като последното да е с големи усилия.почиваш по 3 мин. между серийте и правиш максимум 4 серий.
Пробвай това да ти е тренировката за крака на този етап.