Дневникът на Vic (CVFMHI)

Прескочи до:

16.04.09
15:14

Браво за кросфита.Тия комплекси освен сила и издръжливост  хипертрофия правят ли ?Коя група сте?

16.04.09
19:22

казано от Wrestling_pro на 16.04.09, 15:14:

Браво за кросфита.Тия комплекси освен сила и издръжливост  хипертрофия правят ли ?Коя група сте?

Здрасти!

Скоро четох изказване на един треньор, запознат еднакво добре с възможностите на фитнеса и кросфита. Та според него ако се сравнява само хипертрофията, ще се получат следните любопитни резултати:

1. Фитнес на стероиди (най-голяма хипертрофия)
2. Кросфит на стероиди
3. Кросфит без стероиди
4. Фитнес без стероиди
(най-малка хипертрофия)

За първите 2 места в класацията е безсмислено да говорим по очевадни причини. Виж, това, че натуралния кросфит изпреварва натуралния фитнес, в първия момент ме изненада. Аз не съм толкова напреднал в кросфит, че да коментирам, но като гледам телата на кросфит атлетите по клиповете, съм склонен да се доверя. След 2-3 месеца ще имам по-ясна представа. Засега мога само да кажа, че това са едни от най-тежките и интензивни тренировки, които някога съм правил.

За “кръвните” групи: Имах в предвид, че желязото ни е в кръвта (запалени сме по фитнеса), а не, че наистина сме с еднаква кръвна група  ;-)

Мнението беше редактирано от Vic на 16.04.09 19:36.

16.04.09
19:35

Днес се почувствах значително по-добре от вчера и разбира се тренирах  :cheese:

И... отново кросфит. Този път не беше толкова екстремно силов комплекс, по-скоро умерен.

FRAN
21-15-9 повт от следното:
- Thruster, щанга 40 кг
- Набирания

Изпълнява се за време, но аз не засичах, просто го направих. Общо 4 пъти се пусках от лоста при набиранията, гърба не беше възстановен още. Много симпатичен коплекс, смятам да го правя по-често. Доста ме задъха и поизмори, но поне не се размазах на пода като на LINDA в понеделник.

Довърших треноровката с 3 серии повдигане на краката от висилка за корем.

Толкова за днес.

Мнението беше редактирано от Vic на 16.04.09 19:35.

16.04.09
19:44

За тази класация за ефективността при хипертрофията...и мен ме изненадва. Наскоро, четох една антикросфит статия в т-nation, където се споменаваше, че болшинството кросфитъри са тренирали по ‘класически’ бб схеми и на това се дължи развитието им. Несъмнено, кросфит развива умения, които надали са толкова търсени в бб/фитнеса. :)

16.04.09
20:05

казано от С7АЛК3Р на 16.04.09, 19:44:

За тази класация за ефективността при хипертрофията...и мен ме изненадва. Наскоро, четох една антикросфит статия в т-nation, където се споменаваше, че болшинството кросфитъри са тренирали по ‘класически’ бб схеми и на това се дължи развитието им. Несъмнено, кросфит развива умения, които надали са толкова търсени в бб/фитнеса. :)

Болшинството “кросфитъри” целят най-вече функционална и издръжлива мускулатура, обема на мускулите мисля няма толкова значение;  и стига комплексите да се изпълняват с правилна техника според мен са чудесен начин за преодоляване на застой - пробвай “Linda” веднъж в оригинален вариант! Успех!

16.04.09
20:16

казано от Емил Начев на 16.04.09, 19:41:

Колко стаж препоръчваш преди да се пробва кросфит? 1 година без прекъсвания с базови упражнения или повече.
Само питам, моята програма си ми е достатъчно зор засега.

Здрасти, Емо!

Не мисля, че има нужда от предварителен стаж. Но определено ще имаш нужда от наставник за правилната техника на упражненията. Опитай, ще ти хареса!

16.04.09
20:28

казано от mbarton на 16.04.09, 20:05:

казано от С7АЛК3Р на 16.04.09, 19:44:

Болшинството “кросфитъри” целят най-вече функционална и издръжлива мускулатура, обема на мускулите мисля няма толкова значение;  и стига комплексите да се изпълняват с правилна техника според мен са чудесен начин за преодоляване на застой - пробвай “Linda” веднъж в оригинален вариант! Успех!

Ще добавя само, че напредналите кросфитъри демонстрират и завидна сила в допълнение към останалото. Забавно ми е да чета коментари, как кросфита бил “bullshit”, тренировка за обратни и т.н.  Мисля, че на тия просто им е “зелено гроздето”. Аз се мисля за относително силен, но някой от тези момчета и момичета ме оставят с отворена уста...

Ето пример - Josh Everett - 155 kgs Джош тежи 85 кг...

17.04.09
05:48

казано от Vic на 16.04.09, 20:28:

Ето пример - Josh Everett - 155 kgs Джош тежи 85 кг...

Ето и от мен един петъчен пример - неповторимия републикански рекорд на Спиро Киров в категория... няма значение въсщност, петък е и трябва и нещо весело. :)

17.04.09
06:48

Наистина неповторим!

Vic от колко години тренираш

17.04.09
10:10

казано от Иван Шишманов на 17.04.09, 09:43:

Здрасти, Иване!
Виж интрото на 1-ва стр. в дневника ми. С тежести от 1990. Хехе, ветеран съм.

казано от Vic на 17.04.09, 10:10:

Здрасти, Иване!

По всяка вероятност си човека с най много опит с желязо от присъстващите във форума, определено лекета като мен има какво да учат от машини като теб.

17.04.09
10:52

казано от Иван Шишманов на 17.04.09, 10:37:

казано от Vic на 17.04.09, 10:10:

Здрасти, Иване!

По всяка вероятност си човека с най много опит с желязо от присъстващите във форума, определено лекета като мен има какво да учат от машини като теб.

Хмм... Каквото знам и мога, с радост ще го споделя. Но железата всеки сам си ги вдига, знаеш  ;-).

Аз определено се уча от хората в този форум. И съм доволен, че започнах дневник! Даже съжалявам, че досега съм странял малко или много от подобни “общества”.

17.04.09
12:23

ТРЯБВА ЛИ И ТОЗИ ДНЕВНИК ДА ОСПАМВАТЕ ?

17.04.09
18:55

казано от emzo на 17.04.09, 12:23:

ТРЯБВА ЛИ И ТОЗИ ДНЕВНИК ДА ОСПАМВАТЕ ?

Ъ!? Тук май нещо съм изтървал... И е имало триене на постове?

Петък, 17.04.2009.

Трябваше да е почивен ден. Да, ама не ;-)!

Кросфит комплекс “Grace

Clean & Jerk (Clean & Push Press or whatever) (важното е да вземеш щангата от земята и да я вдигнеш с изпънати ръце над главата) :)

30 повт, щанга 60 кг

Изпълнява се за време. Моето беше 3 мин. Изглежда напредвам, защото вече по-лесно понасям натоварването. Пак се задъхвам здраво, но значително по-бързо се окопитвам. С малко повече напъване, можех да сваля 20-30 сек. Но като за първи опит съм доволен.

Продължих със следното:
Рамена:
Clean & Push press
1 сер, 80 кг - 1 повт
3 сер, 100 кг - 1 повт

Разтваряне на дъмбели встрани от седеж
3 сер, 12 кг - 10 повт

Корем:
Молитва

Доволен съм. Весели празници!
———-
Да, имаше отклонение, но се погрижих.
emzo

Мнението беше редактирано от emzo на 17.04.09 19:18.

18.04.09
20:09

Събота, 18.04.2009.

Отново кросфит  ;-P !!!

Кросфит комплекс “Dead lift & Burpees” (рових, но не открих друго име...)

5 rounds
5 x Dead lift (120 kg)
10 x Burpees

ВИДЕО

Изпълнява се за време. Моето беше 5 мин 41 сек. Тази седмица ми се насъбраха 4 кросфит тренировки, но просто не можах да се удържа  :red:

Като за първи опит съм доволен. Още повече, че досега бърпети не бях правил.

Весели празници и внимавайте с яйцата  :P !

20.04.09
19:37

Понеделник 20.04.2009

Здравейте!
След стабилно наблягане на козунаци, яйца и агнешко, дойде време за тренировката.

Силовата тренировка:
Мускулни групи: Гърди

1.Преса на хоризонтална лежанка, щанга, широк хват.
1 сер 60 кг - 10 повт
1 сер 90 кг - 7 повт
Тук реших да пробвам възможностите си със щанга със собственото ми тегло, в 5 серии до отказ със 100 кг.

5 сер 100 кг - 17/8/5/5/5 повт

Интересно се получи. Тренирах сам, нямаше кой да ме пази и вероятно съм бил в състояние да изкарам по още 1 повторение от всяка серия, но и така е добре. Почивките бяха по 90 сек. Тъй като си правя този експеримент за първи път, не съм сигурен как да тълкувам резултатите, а именно 2-ра серия, при която повторенията рязко паднаха наполовина и последните 3 серии, при които закотвих повторенията на 5.

Продължих с единици:
1 сер 120 кг - 1 повт
1 сер 130 кг - 1 повт
1 сер 140 кг - неуспешен опит. Все пак се изморих.

Извод: Силата си е тук! Повишената силова издръжливост от кросфита със сигурност не е намалила общата сила. Периодично ще проверявам постиженията си.

2. Преса на хоризонтална лежанка, щанга, тесен хват.
1 сер, 90 кг - 8 повт
1 сер, 60 кг (донапомпваща, без почивка) - 10 повт

3. Преса на хоризонтална лежанка, щанга, подхват.
1 сер, 60 кг - 10 повт
Нямаше смисъл от тази серия, но ми беше любопитно да опитам подхвата. Не ми хареса особено, не е удобен хват.

3. Корем
Коремно избутване.

Толкова за днес.

Мнението беше редактирано от Vic на 20.04.09 19:38.

21.04.09
15:52

казано от Vic на 20.04.09, 19:37:

... 100 кг - 17… повт

Леле, Вик, това е нечовешко направо! :) Ще ме депресираш! :) Браво!
И после се чудиш защо после си се уморил и са паднали повторенията. Ако не бяха, щях да те пратя да се прегледаш да не би да си Т1000 с амнезия. :)

21.04.09
17:10

почвам да се плаша аз, чудя се дали да се обаждам като пристигна във Варна...:)))

21.04.09
17:28

казано от slavko на 21.04.09, 17:10:

почвам да се плаша аз, чудя се дали да се обаждам като пристигна във Варна...:)))

Ще ходим двамата заедно във Варна - да си пазим страх. :)

21.04.09
18:16

хахахахах, имаме сделка...:)))

21.04.09
18:34

казано от Boby_ на 21.04.09, 15:52:

казано от Vic на 20.04.09, 19:37:

... 100 кг - 17… повт

Леле, Вик, това е нечовешко направо! :) Ще ме депресираш! :) Браво!
И после се чудиш защо после си се уморил и са паднали повторенията. Ако не бяха, щях да те пратя да се прегледаш да не би да си Т1000 с амнезия. :)

Е, нееееее! Направо ме разби! Поне 5 минути се хилих нечовешки на Т-1000 с амнезия  :lol:  :lol:  :lol:

Боби, много се подценяваш - хайде, пробвай и ти. Ще се изненадаш приятно, сигурен съм.

21.04.09
18:44

казано от slavko на 21.04.09, 17:10:

Хехе! Славко, не се бъзикай, ами виж какво ми се върти в главата за събота:

Diane

21-15-9 повт

Dead lift 100 kg
HSPU (Раменни преси от стойка на ръце)

ВИДЕО!

Какво ще кажеш?

21.04.09
19:07

Вторник, 21.04.2009

Тренировката днес - кросфит: Мечият комплекс (The Bear Complex)

Този път със 60 кг! Малее... якооо се размазах!

Впечатления:
Първите 2 серии минаха сравнително гладко. В 3-тата започнах доста да раздишвам и я изкарах на нокти, като задържах по няколко секунди със щангата на раменете (уж да си поема въздух  :down:). 4-тата беше живо мъчение. Даже си признавам, че на 4-то повторение задържах щангата на земята раздишвайки за 7-8 сек, без да я пускам. За сметка на това, 5-та серия беше за показно - супер чисто и с много добро темпо! Явно съм се стегнал за “финалния спринт”  :coolsmirk:.

Почувствах значително натоварване в китките, чувствах ги почти изтръпнали. Вероятно от задържането на щангата с извити китки.

Като се окопитих, продължих със серии за корем на римско столче.

Толкова за днес.

22.04.09
13:49

каквото избереш, аз съм “за”....само трябва да седнем да изчислим разликата в килограмите ни, как да се отрази на щангата, че не ми се прибира на Плевен с увиснал нос...:))))))

22.04.09
14:16

казано от slavko на 22.04.09, 13:49:

каквото избереш, аз съм “за”....само трябва да седнем да изчислим разликата в килограмите ни, как да се отрази на щангата, че не ми се прибира на Плевен с увиснал нос...:))))))

Здрасти, Славко!
Тези комплекси са с фиксирани кг на щангата... Варират само където има уточнение за BW body weight. Е, ако ти е тежко, ще намаляваме. Но виж от друга гледна точка - аз ще трябва да правя раменни преси с почти 100 кг (моето тегло!)  ;-P

23.04.09
16:26

23.04.2009
Тренировката днес:
Мускулни групи: Гръб

1. Набирания, широк надхват:
5 сер х 10 повт (без доп. тежест)

2. Долен скрипец, широка ръкохватка, надхват:
1 сер 40 кг х 12 повт
1 сер 60 кг х 12 повт
1 сер 80 кг х 10 повт
1 сер 100 кг х 10 повт

3. Горен скрипец, тясна ръкохватка неутрален хват, пред гърди (със задържане в долно положение):
1 сер 80 кг х 10 повт
1 сер 100 кг х 7 повт

4. Squat Clean (обръщане с клек), щанга 60 кг - за изчистване на техниката. Още не съм възстановен от Мечката от вторник и ми беше някак тежко. Очевидно не мога да опра щангата на гърдите и продължавам да я държа “на мускули”, леко докосвайки брадата. Не ми пречи за големи тежести и малко на брой повторения, но при продължително натоварване рамената се уморяват излишно. 

Не се чувствах свеж. Набиранията бяха някак измъчени, с усилие, а обикновено съм пружинка на тях. Скрипеца (и долен и горен) вървеше относително по-леко. Корема ми беше подут и имах болки по-рано през деня, затова пропуснах сериите за коремни мускули.

Толкова.

23.04.09
20:44

много искам да те улесня, ама надали ще мога да ти го опиша...значи обръщаш и щангата остава в края на пръстите и пада върху ключиците, държиш лактите високо и кръста стегнат. Иначе губиш енергия да я удържаш с раменете, поне на мен така ми изглежда от клиповете...силен си много, но ако техниката я оправиш съвсем още малко, килограмите на щангата ще хвръкнат, вервай ми..!!!!
имам късмет, че в залата тренира един от на абаджията кадрите(много кратен шампион, мисля че някъде на 60кг.), та загледа ме той, видя как се дзверя с обръщането и изхвърлянето(а до момента си мислех, че много чисто ги правя) и дойде и ми даде някой напътствия...

24.04.09
06:37

казано от slavko на 23.04.09, 20:44:

много искам да те улесня, ама надали ще мога да ти го опиша...значи обръщаш и щангата остава в края на пръстите и пада върху ключиците, държиш лактите високо и кръста стегнат. Иначе губиш енергия да я удържаш с раменете, поне на мен така ми изглежда от клиповете...силен си много, но ако техниката я оправиш съвсем още малко, килограмите на щангата ще хвръкнат, вервай ми..!!!!
имам късмет, че в залата тренира един от на абаджията кадрите(много кратен шампион, мисля че някъде на 60кг.), та загледа ме той, видя как се дзверя с обръщането и изхвърлянето(а до момента си мислех, че много чисто ги правя) и дойде и ми даде някой напътствия...

Славе, ще ми го покажеш утре наживо  ;-P !
Изгледах сума ти клипове по въпроса... ама проблема е в това, че не мога да си докосна торса и с върха на пръстите... ще видиш, не се преструвам. Не е проблема с техниката. Физически ми е невъзможно да накарам щангата да легне на гърдите, дори и с връхчетата на пръстите да я държа, пак “виси” без да се допира дори.
Просто трябва да се нагодя към скелетните ми особености и да се примиря с факта, че ще губя повече сила в това упражнение от някой по-лек, но по-гъвкав.

24.04.09
17:23

абе може и по-често да ти показвам, сериозно съм се замислил да се махам от тъпия ни град и вариантите са Варна и Пловдив...:))))

25.04.09
20:19

Събота, 25.04.2009.

Трябваше да е съвместна кросфит тренировка със Славко, но по обективни причини (служебни задължения на Славко) се отлага за неопределено време. Така, че тренирах сам.

Избрах кросфит комплекс “Diane

21-15-9 повт от следното:
- Dead lift, щанга 100 кг
- HSPU (hand stand push up) - раменни преси от стойка на ръце

ВИДЕО!

Изпълнява се за време. Моето беше 3 мин 48 сек. Доволен съм. Все по-добре ми понасят кросфит натоварванията.

Продължих със следното:
Рамена:
Power Clean & Push press
2 сер, 60 кг - 10 повт

Разтваряне на дъмбели встрани от седеж
2 сер, 12 кг - 10 повт

Трицепс:
Разтваряне с две ръце с дъмбел над глава:
2 сер, 42 кг - 10 повт

Толкова.

Мнението беше редактирано от Vic на 27.04.09 11:07.

26.04.09
08:45

ами аз страшно съжалявам...решиха умнита глави на направят семинара ни в св.св. Константин и Елена...тъпо стана много...но поне видях какво са истински фитнес уреди в Гранд хотел Варна...много са далеч от истината повечето зали...жалко, че не си взех апарата да поснимам...:))))

27.04.09
17:12

Понеделник 27.04.2009

Ей, много нерви днес следобед... ама много... даже тренировката не успя да ги заличи.

Силовата тренировка:
Мускулни групи: Гърди и бицепс

Загрях с двайсетина Squat clean (обръщане с клек), със 60 кг на щангата. Увеличих разстоянието между краката и се получава по-добре - по-стабилен съм и повече сила усещам. Направих и десетина Power clean (силово обръщане) със скок и удар с пети в пода.

1.Преса на хоризонтална лежанка, щанга, широк хват.
2 сер 60 кг - 10 повт
1 сер 90 кг - 6 повт
1 сер 120 кг - 6 повт
1 сер 130 кг - 1 повт
1 сер 140 кг - 1 повт
1 сер 150 кг - 1 повт
(не посмях да сложа 160 кг, че бях сам в залата)

2. Преса на хоризонтална лежанка, щанга, тесен хват.
1 сер, 90 кг - 9 повт
1 сер, 60 кг (донапомпваща, без почивка) - 10 повт

3. Преса с дъмбели от наклонена лежанка.
2 сер, 2х32 кг - 10 повт

4. Чуково сгъване с дъмбели за бицепс
3 сер, 2х22 кг - 10 повт на ръка

5. Сгъване с дъмбел на Скотова пейка:
1 сер, 22 кг - 5 повт на ръка

6. Сгъване за бицепс, надхват, крива щанга
1 сер, 18 кг - 10 повт
1 сер, 38 кг - 10 повт

7. Корем
Молитва (прав)
Коремно избутване, щанга 60 кг.
Молитва (на колене)

За днес стига. Лека вечер.

27.04.09
18:37

вики, я пак си напиши размерите...баси...на 150кг. сам си правиш, айде едно-едно...но това вече си е сериозна тежест...

28.04.09
04:00

казано от slavko на 27.04.09, 18:37:

вики, я пак си напиши размерите...баси...на 150кг. сам си правиш, айде едно-едно...но това вече си е сериозна тежест...

Хм... чак пък толкова впечатляващо... Виж, ако направя King Kong под 4 мин, бих се гордял  :coolsmirk:!

Размерите, описани в профила ми, са актуални.

28.04.09
14:39

Вторник, 28.04.2009

Ден за кросфит!

Избрах следния комплекс (Лимка го е правила в събота):

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 повт от следното, без почивки:
- Thruster
- Front squat
- Burpee

Щанга 40 кг

Направих го за 19 мин. А изглеждаше лек... Май не бях в кондиция  :sick:. А колко щастлив бях когато дойдоха последнити 4 серии, съответно с 4-3-2-1 повт... Мисля, че можех по-добре, но първите 2 серии (10 и 9 повт) дадох много бързо темпо и се скапах  :down:.

Този комплекс ще го боря пак  :vampire: ! Или той мен или аз него  >:( !

Направих си експеримент с хвата на щангата, преместих палеца при другите пръсти при тръстърите и предните клекове. Май е по-удобно така, но не знам дали хвата ще е достатъчно здрав при по-тежки щанги.

Хайде, лека вечер!

Мнението беше редактирано от Vic на 28.04.09 14:40.

30.04.09
16:33

30.04.2009
Тренировката днес:
Мускулни групи: Гръб

1. Набирания - редувах широк надхват, неутрален хват, тесен надхват:
5 сер х 10 повт (без доп. тежест)

Изненада ме странна болка в лявото рамо. Боли само при дърпане надолу (набиране). При хоризонтално дърпане (долен скрипец) и при бутане, независимо от посоката, болка няма. Усещам и разтежение в лявата предмишница.

2. Долен скрипец, широка ръкохватка, надхват:
1 сер 40 кг х 12 повт
1 сер 60 кг х 12 повт
1 сер 80 кг х 10 повт
1 сер 100 кг х 10 повт

3. Горен скрипец, тясна ръкохватка неутрален хват, пред гърди (със задържане в долно положение):
2 сер 100 кг х 7 повт

4. Корем.
Римско, с усукване на торса

Всички серии и повторения си направих, но част от набиранията със скърцане на зъби, заради болката в рамото. Колкото повече загрявах, болката някак се притъпяваше. Не беше остра, такава, че да ме откаже от тренировката, но някак не можех да използвам цялата сила на гърба. В последно време системно претоварвам рамената, но основно с бутащи движения, а болка при бутане нямам... сранно. Ще следя положението.

Весели празници!

НН

30.04.09
16:59

Браво, много ми допада начина ти на трениране! Успех :)

01.05.09
13:17

Здравей, Вик!

Такива контузии в рамото са много коварни - при загрели стави и мускули може да си довършиш тренировката с умерени болки, а после като изстинат, да се влошат нещата. Случвало ми се е... Не че ми увря главата, де - и досега си довървшам тренировката, дори като ме среже нещо тук-там. :)

01.05.09
14:30

казано от Boby_ на 01.05.09, 13:17:

Здравей, Вик!

Такива контузии в рамото са много коварни .....

Знам, приятелю... знам. Минал съм през доста контузии, включително съм си вадил и двете рамена. Не е приятно, но с постоянство и умно трениране, се възстановявам. Няма да спра тренировките, но ако болката при набиране не отшуми за седмица, ще огранича набиранията временно и ще наблегна на другите движение за гръб. Ако не беше необичайна болка дори нямаше да я споменавам  :zip:

P.S.
Nikzzz, благодаря!

Мнението беше редактирано от Vic на 01.05.09 14:31.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1