Изоставащо рамо

25.04.09
11:59

Здравейте,
от както се помня рамото ми изостава.От 2 месеца имам добър напредък ,но наистина не знам точно кои упражнения да избера.До сега тренирах сплит рамо+крака+трапец и го правех в последния ден от програмата :
Раменна преса пред гърди - 3-4x12-15
Раменна преса с дъмбели - 4x12
Изтласкване на дъмбел пред гърди ( за предно рамо) с надхват - 3x12
Изтласкване на дъмбел в страни -3x12 (непоносима болка ако го правя с изпънати ръце)
Изтласкване на дъмбел за задно рамо -3x12

Искам да заздравя целите рамене и да акцентирам върху средната и задна глави.
Днес пробвах следното:
Раменна преса пред гърди 4x12
Изтласкване на дъмбел пред гърди с подхват 3x12 (по-добре го усещам от колкото с надхват)
Хеликоптер пред гърди (за средно рамо) 3x10 (не мога да си обесня защо ме болеше рамото между предната и средна глава)
Хеликоптер зад гърба ( за задно рамо) 3x15 (не го усещам много добре)

Как бихте ми препоръчали да го тренирам?Мога ли да правя 2 упражнения за средната и задна глави и кои точно?
Благодаря!

Темата беше редактирана от kilima7 на 25.04.09 12:00.

25.04.09
17:34

не са ли ти малко много 5 упражнения за рамо все пак в повечето упражнения участват по 2 от раменните глави,може да пробваш да намалиш повторенията 12 на 6-8 и да вдигнеш тежестта.

25.04.09
19:01

казано от Biad__ на 25.04.09, 17:34:

не са ли ти малко много 5 упражнения за рамо все пак в повечето упражнения участват по 2 от раменните глави,може да пробваш да намалиш повторенията 12 на 6-8 и да вдигнеш тежестта.

Да , повторенията ще ги намаля ,до сега нарочно тренирах с умерена тежест и повече повторения ,за да ми поукрепнат раменете.Точно затова съм направил темата,защото се чудя кои упражнения да включа и в крайна сметка правя повече от необходимото.Иначе днешния подбор на упражнения по-подходящ ли е?

25.04.09
20:27

аз за рамо правя макс 3 упражнения
Раменни преси пред/зад врат редувам ги през тренировка
раменни преси с дъмбели и странично разгъване това са ми упражненията като пресите с дъмбели ги правя от скоро и наистина след това чувствам пълно изтощение в раменете.

25.04.09
20:36

Здравей !
Определено ти идват много упражненията. Според мен пробвай:

1. Раменни преси зад врат със свободна тежест с лост/ сменяй го с раменни преси с дъмбели през седмица / - 5х15-12-10-8-8, като първата ти е загряваща само с лост. И гледай да изпълняваш упражнението бавно, като вдигаш с рамо, а не с предмишница,врат,бицепс,трицепс,гръб,гъз и всичко останало, само не и рамо

2. Разтваряне с дълбели в страни от стоеж(седеж)/ сменяй го с разтваряне от стоеж с една ръка под наклон, като се хващаш за нещо с едната ръка и се накланяш настрани леко / 4х10-8, като пак го изпълняваш бавно и чисто.

3. Включваш някакво упражнение за задно рамо , като гледаш да ги сменяш през седмица - 4х12-10
4. гледай да си похапнеш след тренировката ;)

Просто наблегни на правилно изпълнение с подходяща тежест, с която можеш да си направиш повторенията и разбира се върти упражненията през тренировка и си мисля ,че ще се оправят нещата.

Успех !

Мнението беше редактирано от wholEcar на 25.04.09 20:37.

25.04.09
20:55

Моето мнение е, че повече от 3 упражнения в деня за рамо са излишни. Нека не забравяме, че в деня за гърди полулегът товари доста предното рамо и отделно упражнение за предната част си е почти излишно. В денят за гръб, гребанията с лост и дъмбел товарят доста задното рамо. Това са все причини, които по мое мнение правят излишни повече от 3 упражнения в деня за рамо. Раменни преси, разтваряне за средно рамо и разтваряне за задно са достатъчни. Изпълнявани с тежест, позволяваща перфектна техника, тези упражнения дават необходимото.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.04.09 20:55.

26.04.09
08:29

Благодаря ви много за отговорите!Ще ги оставя 3 упражненията и ще ги разнообразявам през седмица.

26.04.09
19:33

Ще се възползвам от темата да попитам да ли е добре да се правят заедно гърди  и предно и средно рамо ?

PR

26.04.09
19:55

казано от Pride на 26.04.09, 19:33:

Ще се възползвам от темата да попитам да ли е добре да се правят заедно гърди  и предно и средно рамо ?

аз го првя така: гърди  предно и средно рамо...рамото го въртя с трицепс...

26.04.09
20:12

Всеки си е индивидуален. За един 3 упражнения рамо може да са много са друг малко. Аз ги правя 4 упражнения по 4 серии и съм много доволен. Тука няма само е дно решение пробваш с 3 упражнения, с 4 упражнения, с повече повторения с по-малко и така докато разбереш кое ти действа на теб.

27.04.09
09:50

казано от Pride на 26.04.09, 19:33:

Според мен няма смисъл от тренировка на гърди и предно рамо в 1 тренировка. Полулегът (особено, ако наклона е по-голям) товари доста предното рамо.

27.04.09
09:58

казано от kilima7 на 26.04.09, 08:29:

Благодаря ви много за отговорите!Ще ги оставя 3 упражненията и ще ги разнообразявам през седмица.

Прави раменни преси, разтваряне в атрани на дъмбели от седеж и за задно рамо легнал по корем на лежянката разтваряне в страни. Успех :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1