27.04.09
06:20
От доста време си хапвам ленено семе преди лягане...Много диетолози го препоръчват, а някои спортисти го избягват заради фитостеролите в него... Как влия върху нивата на естроген/тестостерон консумацията на ~5гр.(+20гр. ядки) дневно - вечер преди лягане? Как мислите?
Фитостеролите...да. И аз много време го използвам, включително и преди лягане. Препоръчват ми рибено масло вместо флакс. Иначе преди лягане заместител е зехтина. И аз съм много любопитен някой компетентен да се изкаже по темата.
До колкото знам фитостеролите подобряват ендогенната синтеза и активност на тестостерона
казано от Cedar на 27.04.09, 17:12:
До колкото знам фитостеролите подобряват ендогенната синтеза и активност на тестостерона
Аз за лененото семе знам, че регулира хормоните и на двата пола в положителна насока, тоест едва ли ще ти вдигне естрогена. По-скоро ще ти намести тестостерона. Така съм чела поне
27.04.09
20:51
казано от Mr.Pump на 27.04.09, 06:20:
Как влия върху нивата на естроген/тестостерон консумацията на ~5гр.(+20гр. ядки) дневно - вечер преди лягане? Как мислите?
Ленено семе влияе на много функции в човешкия организъм.Подобрява обмяната на вещества и възстановяването на мускулите подобрява и сърдечната дейност.... и определено няма да ти вдигне нивата на естроген и тестостерон....
Ставаше въпрос за фитостеролите. А колко е съдържанието им в лененото семе е друг въпрос!
29.04.09
19:06
Хилядолетията история показват източници, които твърдят, че лененото семе е използвано от индианците, обитавали Северна Америка, за подобряване на потентността
Радвач се, че отново съм при вас, момчета!!