Ленено семе(Flax Seeds)

27.04.09
06:20

От доста време си хапвам ленено семе преди лягане...Много диетолози го препоръчват, а някои спортисти го избягват заради фитостеролите в него... Как влия върху нивата на естроген/тестостерон консумацията на ~5гр.(+20гр. ядки) дневно - вечер преди лягане? Как мислите?

27.04.09
09:57

Фитостеролите...да. И аз много време го използвам, включително и преди лягане. Препоръчват ми рибено масло вместо флакс. Иначе преди лягане заместител е зехтина. И аз съм много любопитен някой компетентен да се изкаже по темата.

27.04.09
17:12

До колкото знам  фитостеролите подобряват ендогенната  синтеза и активност на тестостерона

27.04.09
18:37

казано от Cedar на 27.04.09, 17:12:

До колкото знам  фитостеролите подобряват ендогенната  синтеза и активност на тестостерона

Аз за лененото семе знам, че регулира хормоните и на двата пола в положителна насока, тоест едва ли ще ти вдигне естрогена. По-скоро ще ти намести тестостерона. Така съм чела поне

PR

27.04.09
20:51

казано от Mr.Pump на 27.04.09, 06:20:

Как влия върху нивата на естроген/тестостерон консумацията на ~5гр.(+20гр. ядки) дневно - вечер преди лягане? Как мислите?

Ленено семе влияе на много функции в човешкия организъм.Подобрява обмяната на вещества и възстановяването на мускулите подобрява и сърдечната дейност.... и определено няма да ти вдигне нивата на естроген и тестостерон....

28.04.09
05:27

Ставаше въпрос за фитостеролите. А колко е съдържанието им в лененото семе е друг въпрос!

29.04.09
19:06

Хилядолетията история показват източници, които твърдят, че лененото семе е използвано от индианците, обитавали Северна Америка, за подобряване на потентността

Радвач се, че отново съм при вас, момчета!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1