27.04.09
19:20
Здравейте на 18 години съм 8 месеца стаж, 176 см, 72 кила.. интересувам се дали е добре гръб 2 пъти седмично. Програмата е 5-6 серий по 8-10 повторения широк хват,(целя ширина), четвъртък и неделя, ще претренирам или ? Просто искам да тренирам гърба само на лост (малко промяна :) )без дъмбели и машини и за това си мисля 2 пъти.. останалите неща си ги правя в фитнеса, мерси предварително :)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 13:59.
Едва ли ще претренираш гърба, даже това му е малко.
Все пак зависи колко ти е останалото натоварване.
Мнението беше редактирано от Петко К на 27.04.09 19:27.
27.04.09
20:19
Ако вкарам и 3-4 серий тесех хват ?
Аз като тренирах на лостове правех 4 упражнения по 4 серии по 10 повторения и имаше ефект, поне за мен, но там всичко е до време. Тренировката ми беше следната - почвах с набирания зад врат, после със широк подхват, после широк надхват и накрая тесен подхват. Ако искаш пробвай...като свикнеш на натоварването слагаш една раница, вътре бухаш тежести и пак си ти ;)
По-здрави !
28.04.09
07:40
Здравейте! Туко що се върнах от лоста и е тижичко при мене! С тесеният хват нямам проблем,обаче с ширкокия.........Сега си правя гребането с дъмбелчета :) По темата- аз ако го направя това ще претренирам 100%,съветът ми е направи тренировката и виж как се чустваш след нея.Ако имаш мн силна мускулна и не ти мине изцяло до неделя си остани на 1 ден ;) Успехи!