Корем...

26.04.09
18:37

Здравейте
Искам да питам, знае ли хякой някакви упражнения за долната част на коремните мускили? Задавам този въпрос тъй като имам мазнинки точно под пъпа, като издутина. Пазя диета, като много намалих яденето, след което ми се сви много стомаха, и изпакнаха долните сланинки. Почнаха да ми изпъкват плочките (тежа все пак 89 кила за 183 см), но имам още известна маса за сваляне. Чудех се обаче дали няма някое ефикасно упражнение което да ми помогне за оформянето и извайването на проблемната ми част от корема?  :roll:

26.04.09
19:01

Няма такова упражнение. Коремът е един мускул. Виж в гугъл rectus abdominis

26.04.09
20:19

еми кардио му е майката ;)
иначе повдигане на таза от лег/вис се добро упражнение за долната част на корема
мани го гооглето

26.04.09
20:50

казано от dannyel на 26.04.09, 20:19:

еми кардио му е майката ;)
иначе повдигане на таза от лег/вис се добро упражнение за долната част на корема
мани го гооглето

Напротив кардиото не е толко от значение , а диетата.

DE

27.04.09
11:20

Само диетата има значение. Не си губете времето във въпроси за упражнения.

Аз пък съм на мнение, че един мускул който не се тренира дори със зверска диета и много изчистен пак няма да изглежда, напомпан, свеж и пълен с кръв.

27.04.09
15:22

Така е и според мен. Все пак има 3 неща, които трябва да са на ниво - диета, кардио и тренировка. Не мисля, че някое от тях е дотолкова по-важно от друго, че да може да го замести напълно...

27.04.09
17:00

Мускула без да е тренират и да се вижда как ще да е положението ... някой въобще отговаря ли си или ние си го тренираме само трябва да спаднем мазнината ?

Много митове има за корема, че не бивало да се тренира защото и сам се тренирал, не бивало защото щял да стане масивен и грозен щял да развали визията, за мен това са глупости, най съм си харесвал корема когато го смазвах от трениране, разбира се тук диетата отново е по важната :)

11

28.04.09
15:21

Е той човека диетата си я пази ви е казал :) Остава на ден да припомпва поне по 2 пъти 20-30 коремни преси, примерно сутрин и вечер. Такова коремче(май бирено му викаха), не съм имал никога докато се занимавах със спорт и без да съм правил нищо, освен това което написах по горе, но то е помеждодругото :) Според мен най важното е именно тичането, поне по 1-2 километра на ден, ама всеки ден, без изключение и корем няма да има!

От 5 години нищо не правя за корем и направо имам шкембе, но в долната част не мърдам, не мога да разбера защо :) Скоро ще пробвам диетка(да видим колко е важна - никога не съм спазвал)+бърнър+кардио за всеки случай :) Но подозирам че проблема е по сериозен, май са увеличени органи... Това има ли оправяне?

И се сетих още нещо. Вярно че е цял мускул, ама не съвсем, пробвай с вдигане на краката поне на 90° докато висиш. Ако ти е трудно това пробвай ножици(лягаш и все едно правиш коремни преси, но освен тялото си вдигаш и краката - прави се с изпънати крака и ръце и е желателно да ги докосваш всеки път). Ако и това ти е сложно, вече най лигавото за което се сещам са коремни преси с обратен наклон, т.е. главата да ти е под хоризонталното ниво, а краката над него.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1