13.01.05
15:17
Значи стаж 5,5 месеца да ми кажете тоя сплит добар ли е мисля че е добар ама се пак да питам : 1гъри ,бицепс , предмишница 2 крака ( яко крака :)) ) 3 почивка 4 рамо трапец 5 гръб трицепс . Значи гледам не повече от 50 мин да тренирам чувствам се добре от 1 седмица прая тоя сплит ( само кофтито е че с тая 1 жа смяна няма мноо сън :))
Според мен програмата ти е добра, само как успяваш да комбинираш всичко за 50 мин. Освен това гърди, бицепс и предмишница - според мен натоварваш много предмишницата, пък и трябва да ти е суперинтензивна тренировката, за да свършваш за 50 мин. Аз гърди и трицепс само правя за около 1.15 ч, ама ти си знаеш!
13.01.05
16:18
Значи гърдите ги правя 3 пъти лег 3 пъти полулег с гири и един пат 2 пъти пек дек бицепса го правя две упр ( 40 ез щанга за 15 годишен мисля че е добре и затова само две упр и без това ръцете са ми най силната и несеразмерна мускулна група ) а за предмишница само 1 упр като го сменям секи път ( тя и затова не ръсте и като си вдигна ръкавите ръката ми изглежда смесхно предмишница малка нагоре два пъти по дебела и отгоре )—и така ми стигат тея 50 мин :)). а забравих да добавя че почивам само по 1- 2 минути между различните упр а между сериите си следя 60 сек почивка макс .
ПозДраВи !!!
13.01.05
19:19
добра,”плътна” тренировка :D от колко време я правиш и целта е маса,нали?
13.01.05
22:46
Ами самата тренирофка си я измислих :wink: затова питам :) а я прилагам към седмица. да целта е маса . Мисля че добре се отразява особено на краката напрао мноо здраво ги напомпи но и за другите части я чувствам мноо добре(поне при мен така ) аз забраих да кажа че понякога правя и кардио ама така ме мързи че май на 3 седмици в еднъж :D .
14.01.05
18:34
мисля,че ако леко увеличиш почивките между серийте на 2 до 3мин ефекта ще е по-добър. :wink: и ако ти се увеличи като цяло времето за тренировка,спокойно можеш на този етап да махнеш предмишницата ,например!
19.01.05
14:06
здравеите аиде да продължа малко темата така на фона на останалото ( което не е добре ама ...) гърдите изостават искам да питам значи тренирофката сам я посочил стажа също добре ли е за да ги напомпя и уголемя малко в 1 месец напримерно да тренирам в деня за рамо пак гърди и таи като следващият е гръб трицепс махам трицепса.Идеята да не тренирам рамо и трицепс а два пъти в седмицата лег ... щото незнам как да накарам гърдите да растата сменям упражненията всичко сменям тежестите гледамда им дам приоритет те са 1 -ви в сплита не ги претоварвам следя им времето и пак най малко растата баси :cry: :cry:
27.01.05
15:42
Така програмата я прилагам както написах и малко преди да постна поста 2 3 дена . Не виждам да съм пораснал за това време + чуствам се доста изморен . И се чудя дали в сплита е проблема или във в това че напоследък нямам време да спя много най много по 7 часа на денонощие може и това да е ,затова питам да ми кажете ако предполагате кое е .... .Храната е на ниво поне засега ( немога да си набавям постоянно пилешко и ориз амаа :) месо има постоянно на трапезата кат ям . И още един проблем значи сутрин нямам възмжност да ям в нас щото това означава да спя 6 часа :( и незнам до втория час не мога нищо да хапвам и незнам дали това не е пагубно !!! Аз мисля че това също е сериозен проблем а вие ?
П.С във фитнеса във бара продават за 170 30 грама голд про+декстроза+5грама креатин ( тъй кат наще са против добавки ) мисля след трен да си земам по 1 такъв шейк има ли смисал или да не си давам парите
П.С спад на силата нямам . тя се увеличава с изклучение на ръцете където е застопорена
ПоздРаВи!!!
Здравей! Проблемите могат да са доста, ти сам трябва ги откриеш. Можем да поразсъждаваме малко обаче:
1. Прочетох, че се стараеш да почиваш по 60 сек. между серийте. Това е голяма грешка според мен (в твоя случай). Даи си нормална почивка (3-5мин), поне на базовите упражнения. Примерно при гърдите, това означава на лега да почиваш по 3 мин., а при другите упражнения можеш да продължаваш с 60секундните почивки.
2. Както стана дума, сплита е добър, но стажа ти не не голям. Опитай да свалиш броя на използваните упражнения (от тоя пек-дек фаида никаква няма), да увеличиш почивките. Това ще ти даде сила и увереност. И прираста на мускулна маса няма да закъснее.
3. Сънят е много важен. Е, не чак толкова, но ако е под 8 часа (дори 9 за теб), това би могла да е причината, да ти убягва прогреса.
4. Това че не закусваш също не е добре. Въобще даже. Та закуската е най-важното хранене за деня. Помисли по въпроса. Можеш да си приготвяш всичко от вечерта и така закуската да ти отнеме само 10-15 мин. от съня (аз така правя).
5. Какво да ти кажа за добавките - ако не тренираш правилно, не спиш достатъчно, не се храниш правилно, каквито и добавки да взимаш, не би постигнал много.
6. Да обобщим - според мен проблема при теб е многостранен. Помисли за леки изменения в тренировката- леки, направи каквото трябва, за да си осигуриш една адекватна закуска, ако можеш спи повече, лягай си по-рано. Трябва да си го наложиш.
Това е засега. Ако имаш още въпроси - питай.
Поздрави! :)
Това за почивката дето Мартин казва е точно така с такава плътност и интензивност може би прегаряш не е казано че колкото по голяма плътност и интензивност постигнем толкова повече разтеж трябва да очакваме.Всичкото натоварване трябва да бъде в физиологични граници съчетано с адекватна почивка това трябва да търсим и гоним
27.01.05
17:41
ахам мерси .:) ще се постарая да спя повече ама баси чакам само 2ра смяна да дойде че уффф 8) а за закуска какво да предочета високо въглехидратно или белтъчно ястие .Аз залагам на въглехидратното защото сутрин доста енергия хабя докат стигна до училище ( пътувам в автобус ама незнам дали знаете как 100 човека се тъпчат мажат и блъскат в претъпакана 14 ка :lol: пък и кондукторките се ги избират със структора на борец ....:) ) <—последното шегичка
Ами по принцип като станеш аминокиселини вземи за да спреш започналите катаболни процеси и след това наблегни на въглехидрати които ще ти трябват през деня но след тренировката и особено вечер наблегни повече на белтъчини
Не видях такова нещо, след трицепса би трябвало да следва почивка, макар че не го е написал изрично.
27.01.05
22:23
Уф кат не сте ги чели не сте в час :) да след трицепса имам 2 дена почивка ! ама после на долу за друго става въпрос :))
Аиде Поздрави !!!
Еми да, много ясно. След трицепса 2 дни почивка. Тъй че, МАД, сопред мен не би следвало да има проблем тука.
За закуската ти добре залагаш на въглехидрати, обаче.... абе а си дай сакуската :D
28.01.05
13:43
Така значи от скоро правя това значи 6 и 30 преди да фана автобяса
:) минавам през баничарницата и земам една закуска със шунка и баничка или кфла с боза . след това в някъде към 9 след 1 я час начи 8 и нещо си купувам тиквени семки . в голямото към 10 ям джоб или бак баничка с боза . Джоба е малко по усобен единственото пържено са картофките и лука иначе има в него варен ориз грах царевица домати и краставици прясни заедно със някаква млечна салата ( най - добрите джобове които съм ял някога ) питката е сосамена (има доста сосам по нея ) и ям обикновено с пилешко шишче . и вече към 1 или 2 :( понякога в 2и 30 ям кат за световно в нас . От 10 до 1 не мога да ям зашото както виждате съм свършил парите а имам към 7 часа и един ден 8 .
ПозДравИ!!!
Добре де, а защо не си приготвяш закуската от вечерта и не ядеш преди да си излязал? И за второто хранене можеш да си носиш от вкъщи. Така ще ти останат достатъчно пари. А и това дето го ядеш... сам се сещаш какво представляват тези закуски.
28.01.05
16:47
Знам и си прав и смятам да си приготвям от нас ама наще са неразбрани хора казват ти са вманиачаваш и храната от вкъши да си земаш . Как да им обясниш че без храна не може :roll: . Но смятам наистина да си я приготвя от нас горе долу какви ястия да си приготвя аз мисля пилешко ако има ако не яко яйца с още некжи там зеленчуци
А и какво мислиш зза джоба който описах аз съдейки по състава и начниа на приготвяне го мисля за полезен ?! :roll: :?
Приготвяй си каквото прецениш. А за носене най-удобни ще са ти някакви ядки. И кажи на неразбраните хора да ти дават повече пари, та да не се налага да носиш храна от вкъщи :lol:
Не виждам какво те бърка какво ще кажат хората
15:53
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Не виждам какво те бърка какво ще кажат хората
джорджио нещо не си разбрал батка :)
offtopic: Всичко съм си разбрал аз само ти дето си променил мнението си и си изрязал тази част от него
Някой ще ми каже ли как да натрупам маса и да напрая малко плочки :)ако може програма да ми предложи дигам от година ама не мн сериозно от 2 месеца съм по сериозен и искам да се пооформя :))))