.2009. дневника на Евгени Тончев (Malyk_build)

Темата е заключена.

29.04.09
18:50

На 13 съм. казвам се евгени . висок съм 155 . започнах да тренирам редовно преди 1 месец . Взимам аминокиселини . и като програма използвам:
понеделник: Гърди,Бицепс,Корем.
Вторник: Почивка
Сряда: Гръб,Трицепс,Корем.
Четвъртак: Почивка
Петък: Крака,Рамо,Корем.
Събота и Неделя.. Практикувам Паркоур.. (катерене прескачане на стени и огради) и правя лицеви и клякания.
6 клас съм сяко междочасие правя по 50 лицеви опори.
Живея ф софиа...
общо заето това  е .

неска ставам сутринта в 6;30 в 7;00 бях в даскало сяко междучасие си правех лицеви .. след училище се прибрах учих седнах на комп от 6 до 7;30 бях на фитнес и правих за крака рамо и корем . и сега разглеждам форума .. ще се опитам да пиша редовно

Темата беше редактирана от Malyk_build на 29.04.09 19:13.

Добре дошъл във форума, и добре дошъл във дневниците. Доста си млад, и те съветвам малко да се информираш преди да се метнеш в дербите на фитнеса защото този спорт е колкото красив и привлекателен толкова и опасен и вреден. Прочети малко за видовете и начините на трениране информирай се много много добре за правилното изпълнение, прочети за храненето за тялото за това как то реагира какво се случва с храната каква и как действа всеки от макронуентите на храната. И осъзнай, че мускулите растат докато си почиват, а не докато ги тренираш затова тия лицеви опори в междучасието са излишни. И аз лично, ще чета дневника ти, и ще пиша в него ...доколкото мога.

29.04.09
19:05

Ок мерси за вниамението. това за лицевите не го знаех .. но за другите неща за храненето и т.н. съм питал инструктора да ми каже как да загрявам и да ми направи добра програма .

казано от Malyk_build на 29.04.09, 19:05:

Ок мерси за вниамението. това за лицевите не го знаех .. но за другите неща за храненето и т.н. съм питал инструктора да ми каже как да загрявам и да ми направи добра програма .

Недей чака на някой си да ти казва нещо. Прочети седни сметни си нужните калории хранителни вещества направи си някаква примерна диета съобразно твоите  индивидуални особенности.

29.04.09
19:10

Момчето е на 13 години. Какво да смята? В следващите поне 2-3 години да си яде каквото си иска. На тая възраст си му трябва всичко...

29.04.09
19:10

а исках да те питам за лицевите в межочасието.. защо не е добре да се тренират.. аз после през часа добре си почивам ..

казано от Martin Tomov на 29.04.09, 19:10:

Момчето е на 13 години. Какво да смята? В следващите поне 2-3 години да си яде каквото си иска. На тая възраст си му трябва всичко...

Всъшност като му видях снимката и като се замисля си много прав. Малък яж приятели при тази структура можеш да си хапваш мъжката.

29.04.09
19:13

Като се поразчетеш малко из статиите в сайта, по-специално за тренировките, ще срещнеш думата претрениране. Дадена мускулна група, когато я тренираш твърде често - повече от 2-3 пъти седмично, не само, че мускула не расте, ами напротив. Ти правиш лицеви опори 5-6-7 пъти на ден. Това е много много повече отколкото трябва.

29.04.09
19:17

Личното ми мнение е че трябва да спреш фитнеса - изчакаи да станеш на 15/16г. До тогава играи фудбол,баскед и си прави лицеви опори и коремни преси. Мисалта ми е че трябва да дадеш още време на костната си система да се развива. Има голяма вероятност и да си останеш нисък и след време ще съжеляваш за това.

29.04.09
19:20

Е всички мислят различно по темата за разтежа.. аз мисля че ако не дигъм тежко над глава.. и клекоже с щанга и по натоварващи костната система опражнения няма да имам проблеми.. а колкото до яденето.. до сега не съм си правил диета .. не ям кфс и мак доналдс тфа е сичко .. иначе кадето видя нш си хапвам

29.04.09
19:27

Няма опасност да ти спре растежа, но според мен ти е рано за сплитове.
А това за лицевите опори е относително. Не е казано, че ще претренираш, но не виждам причина да правиш по толкова много.

29.04.09
19:31

не знам дали си въобразявам но сякаш секи ден ми е по лесно и полесно това ми харесва ..

29.04.09
19:33

казано от Malyk_build на 29.04.09, 18:50:

На 13 съм. казвам се евгени . ..
...ще се опитам да пиша редовно

Здрасти, Евгени!
Дай малко повече информация - упражнения, брой серии, повторения, работни тежести...
От тренировките няма да останеш нисък, не се бой. Но колегите са абсолютно прави за претренирането - спри лицевите опори всяко междучасие.
Браво за Паркура - чудесен спорт, сериозно натоварване, дава отлична физическа култура. В тази връзка, мисля, че е добра идея да поразместиш седмичната програма и да си дадеш пълна почивка в петък, за си готов за Паркура в събота и неделя.

Питай за всичко, дори и да мислиш, че знаеш правилния отговор! И чети!
Успех!

Мнението беше редактирано от Vic на 29.04.09 19:34.

29.04.09
19:52

Ето още Инфо за тренировката ми:
1 гърди Бицепс + Корем
Гърди
10-15 мин кардио за разгрявка
25килограма лежанка 3х12 повторения
15 килограмапек дек 3х12
Преса с Дъмбели по 7 кг 3х10повторения
Бицепс
Крив Лост Широк хват 12 килограма 3х10
Редуване с Дъмбели 5кг 3х8повт.
10 килограмаСкотово сгъване седиал с кривия лост 3х8-10 повторения
2.Гръб+трицепс
гръб
10-15 мин кардио за загрявка
20 килограма скрипец зад врат 4х10п.
20 килограма Долен скрипец 3х10п.
20 килорама Горен Скрип. 3х10 с подхват към гърдите
трицепс
10 килограма трицепс на скрипеца  3х12
Разгъване с дъмбел(7 кг) над глава
3.крака+рамо
крака
15-20 мин вело.
3х 20 клека
20килограма ектезии за предна част на бедро 3х-12 повторения
10 килограма ектезии за задна част на бедрото 3 х 10 повтроения

на сяка тренировка правя и корем .. коремни преси 3х20 и на лежанката дигане на краката 3 х 12

BU

29.04.09
20:55

“Браво за Паркура - чудесен спорт, сериозно натоварване, дава отлична физическа култура. “

:lol:  Абе я стига...

29.04.09
21:21

Какво? Абсолютно съм на мнението на @Vic. Не съм видял един човек, занимаващ се сериозно с паркур, който да няма супер атлетично и хармонично тяло. А не се ли стремим към това всички?

29.04.09
22:36

” Силовото вдигане, борбата и други спортове увеличават гравитационната сила върху костите и ако се правят прекалено интензивно или твърде натоварващо, могат да повлияят неблаготворно на растежа. Използвайте ги умерено! “
Това го копнах от Тук Можеш да поразгледаш.
Гледи да не прекаляваш с килограмите - тренираи разумно :)

BU

29.04.09
22:40

казано от Martin Tomov на 29.04.09, 21:21:

Какво? Абсолютно съм на мнението на @Vic. Не съм видял един човек, занимаващ се сериозно с паркур, който да няма супер атлетично и хармонично тяло. А не се ли стремим към това всички?

Не,аз не.Стремя се към тяло на бизон. :)

30.04.09
03:39

Абе паркура ако е спорт, то циганите са.. нема такива спортисти.
Сори за спама.

30.04.09
07:17

казано от Malyk_build на 29.04.09, 19:52:

Ето още Инфо за тренировката ми:
........

Здрасти!

Такаа... сега малко ще ти поокастря програмата и ще обясня защо, а ти ще решиш дали да ме послушаш.

Гърди:
- махаме Пекдек-а защото е едноставно изолиращо движение, а сега е момента да правиш многоставни движение за да усъвършенстваш координацията и увеличиш силата.
- започваш тренировката с кофички. Ти си фрийрънър, трябва да владееш тялото си и всякакви упражнения със собствено тегло са добре дошли. Има различни варианти - сухи, мокри, двойни... Ще ти обясня как, ако не ги знаеш под тези имена.3-4 серии
- Преса с дъмбели - добро, даже отлично упражнение. Прави на наклонена лежанка. Няма да бързаш да качваш тежестта, ще пазиш рамената. 2-3 серии
- Преса със щанга, хоризонтална лежанка - нарочно е последно, за да са ти хубаво загряти рамената и да не се увличаш с тежко, че си е опасно упражнение. . Променяй хвата от врема на време (широк, тесен). И ще внимаваш движението да е контролирано, а  не да размахваш лоста. 2 серии

Ще забележиш, че сериите не са много. Ако тренираш съсредоточено и интензивно са повече от достатъчно. Последните две упражнения можеш да замениш с лицеви опори, доста варианти има и е отлична алтернатива, ако не си в залата.

Бицепс:
- Махаме Скотовото (прекалено изолиращо на този етап).
- Сгъване с крив лост и редуване с дъмбели е достатъчно.

Гръб:
- Набирания, набирания и пак набирания! Има много варианти. Тази тренировка можеш изцяло на лостовете да я направиш. Широк надхват към гърди, тесен подхват, че и зад врат щом толкова искаш. Ако са ти трудни, постепенно ще се научиш. Писах ти по-горе - трябва да владееш тялото си!
- Гребане с дъмбел, с единия крак и ръка подпрени на лежанката. Така ще натоварваш пълноценно гърба и задно рамо, а тежестта няма да увреди кръста.

Крака:
- Екстензиите ги остави засега, не ги прави.
- Клекове - нека са без щанга на този етап или поне не се увличай с тежестта. Пробвай това - http://www.youtube.com/watch?v=ku-eOGXScOQ
- Напади със собствено тегло. Можеш да си “ходиш” с напади из стаята или залата.
- Скокове. Скоковете са изключително важни за Паркура, знаеш.

Рамена:
- Не пишеш как ги тренираш.
- Недей зад врат - опасност от контузии!
- Разтваряй дъмбели встрани, напред, от наклон...
- Щом правиш по 50 лицеви опори, значи може и да имаш силата за раменни преси от стойка на ръце. Ръцете на пода, подпираш краката на стената и внимателно спускаш надолу и буташ. Внимателно! И тук прогреса идва постепенно - http://www.youtube.com/watch?v=WIDGQ8TgU2Y Нарочно ти пускам видео с момиче, за да видиш, че и с частично спускане, пак се получава.

Коремни мускули:
- Щом ги тренираш всеки път, нека поне са различни упражнения в различните дни
- Добави повдигане на краката от вис.

Това засега.

Мнението беше редактирано от Vic на 30.04.09 11:21.

30.04.09
07:27

казано от DeadManWalking на 29.04.09, 22:40:

казано от Martin Tomov на 29.04.09, 21:21:

Не,аз не.Стремя се към тяло на бизон. :)

DeadMan!

Ако ти си бизона в градската джунгла, то фрийрънърите са бързите и подвижни хищници. Респект към тези момчета и момичета!

Heartcore!

Спорт е! И още как! Някой от изпълненията им ме оставят с широко отворена уста  :bug:

Мнението беше редактирано от Vic на 30.04.09 11:34.

30.04.09
11:12

Мерси. За саветите Vic още сега ще пробвам тези раменни преси .. а в  набиранията съм доста слаб правя по 2-3

30.04.09
11:19

В такъв случай наблегни на тях, не на лицевите опори.

BU

30.04.09
13:26

Не спорта и упражненията ми пречат,пречи ми средата,в която се изпълняват.Безцелно скачане от керемида на керемида...какво доказват ?! Да си правят акробатиките в зала с подходящите съоръжения. Също така не ми харесва факта,че тези движения се свързват по някакъв начин с младото поколение и се агитират в много мероприятия.Същото ми е мнението за “брейк” стила на танцуване.

30.04.09
13:50

казано от DeadManWalking на 30.04.09, 13:26:

Не спорта и упражненията ми пречат,пречи ми средата,в която се изпълняват.Безцелно скачане от керемида на керемида...какво доказват ?! Да си правят акробатиките в зала с подходящите съоръжения. Също така не ми харесва факта,че тези движения се свързват по някакъв начин с младото поколение и се агитират в много мероприятия.Същото ми е мнението за “брейк” стила на танцуване.

Хмм... На същия принцип, някой биха казали, че нашето блъскане на железа в залата е лишено от смисъл. Какво доказваме? Я по една мотика и на нивата!  :P

Аз лично нямам нищо против да си скачат по керемидите. По добре така, отколкото да се бодат с наркотици в някоя дупка или да пушат и пият по барчета. Какво доказват - доказват, че са ловки, силни и издръжливи. И с кое друго поколение да се свързва, ако не с младото? Я хвани един средно статистически 40 годишен мъж и го накарай да скочи или претърколи. Ще се натроши за 2 минути  :lol:.

Виж, за брейка май ни се доближават мненията, дотолкова, че не го възприемам за танц. За спортен стил в съпровод с музика по-става  :coolsmirk:. Аз не обичам да се изказвам пренебрежително за неща, които не съм в състояние на направя. Могат момчетата - правят го!

03.10.09
13:03

започвам пак да пиша. последниа път когато писах бях много по слаб . цяло лято тренирах и съм напреднал доста. днес бях на фитнес. тренирах бицепс гърди и корем .
бицепс: редуване с дъмбели, тесен и широк хват с лоста . (3серии 12 повторения от сичко.)
гърди - лежанка - 3х10 със 30 килограма . лежанка под 90 градуса - 3х12 с 7,5 кг -единия дъмбел.
пек дек- 3х12 с 15 кг.
корем 3х30 коремни преси . 3х15 на лежанката - повдигане на краката.
Напредък - преди можех макс 3 набираниа сега правя секи ден по 11 . на лежанката с 10 кг повече правя сериите от 25 на 35.
редуване с дъмбелите за бицепс от 8 повторения на 12 . на пек дека от 10 кг на 15 кг. лицеви вече мога от 50 на 70.
започнах освен амино да взимам и протеин .

03.10.09
13:28

По-добре махни набиранията и ги остави веднъж в седмично, а през времето, в което си правил набирания вземи попрочети нещо за фитнес-a и тренировките.Също така и за храната. Просто съвет. :)

03.10.09
17:41

аз съм се информирал отдавна

04.10.09
07:10

Гръб + трицепс.
гръб:
3х10 набираниа.
3х10 на скрипеца зад врат.
3х10 на скрипеца хват към гърдите.

трицепс:
3х12 вдигания с дъмбел над глава.
3х12 на скрипеца дърпаниа на доло.

сори че описвам така опражненията но още не знам как да ги наричам .. не знам имената на повечето уреди

04.10.09
07:33

казано от Malyk_build на 03.10.09, 17:41:

аз съм се информирал отдавна

казано от Malyk_build на 04.10.09, 07:10:

сори че описвам така опражненията но още не знам как да ги наричам .. не знам имената на повечето уреди

:lol:  Чети народе, чети !

07.10.09
12:12

... крака и рамо
3х10екстезии за крака
3х10 клякания
3х10 за прасец
3х10 с дъмбелите с 2те раце настрани за рамо
3х10 с дъмбелтие с 2те раце напред за рамо
корем
3х10 коремни преси
3х10 повдигания на крака от лег

07.10.09
13:12

Засега екстензии не само няма смисъл да правиш, но и е противопоказно! (лично мнение) Клековете са напълно достатъчни в 5-6 серии за крака на този етап.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1