сланина

Прескочи до:

22.04.09
19:30

казано от NE4ovek на 22.04.09, 16:32:

сланината ще спаси света хахаха :)

Досега пробвах всички мазнини -зехтин,сланина,сметана заквасена на данон,краве масло

Изводи: Зехтин - преди всяко ядене пиивам от 1-3 супени лъжици зависи как се чувствам и хапвам зеле и магданоз и някакво месо или яица
Сланина - 2-3 малки парчета и са ми стига, хем ме отвраща да я ям хем е мн калорична
сметана - мн ми е сладка вчера изядох 200 грама на 2 хранениея беше след тренировка де ама все пак ми изглежда мн и ми беше малко тежко
Краве масло - и то лесно влиза,но след като влезе,чувствам  дискомфорт в корема и ми го надува.1 пакетче от 125 грама го ям на 4 пъти.

Зехтин и сланината наи добре ми влияят за това ще ги редувам пък са и евтини.

Пак казвам че това според преценките върху това как е реагирало моито тяло след манипалуцията с продуктите.Може би някъде може да съм прекалил с маслото и сметаната за това да ми е станало тежко.НА всеки продукт сам отделил по 1 ден и само него сам ял,като на зехтина съм бил 1 седмица на другите по един ден.Може би  и това е от зна4ение.

Ако сланината ти е гадна просто не я яж. Противопоказно е да се мъчиш всеки ден с храни, които не са ти вкусни, за чий е тоя стрес.
Сметана ям по 2 кофички по 400 грама дневно, тия 200 грама на 2 хранения не са много изобщо, не се притеснявай. Маслото ако ти е вкусно също си праскай, то е горе-долу като сланината май на калории (не съм много запознат с числата, не претендирам за точност) - аз него с луканка го ям, само масло рядко ми се услажда.
А сланината е божествено нещо, но ако не ти е вкусна спокойно я махни и си яж вкусните неща, все пак яденето трябва да е кеф, както всичко останало.

казано от Иван Шишманов на 22.04.09, 14:31:

Значи все пак мога да хапвам от любимите си кебапчета или стотина грама сиренце от време на време ...въпреки че уж се стремя да чистя ...мазнинките

Кебапчета ако се чете като свински пържоли, а сиренце като масло - палци горе за извода :)

Мнението беше редактирано от G33K на 22.04.09 19:31.

казано от G33K на 22.04.09, 19:30:

Кебапчета ако се чете като свински пържоли, а сиренце като масло - палци горе за извода :)

При сегашното качество на храните всичко е много относително, но бъди сигурен, че има кебапчета по добри като хранителни качества от много свински пържоли, както и сирене по добро от много масла, така че това за палците ...някак неуместно.

23.04.09
04:47

казано от Иван Шишманов на 23.04.09, 04:34:

При сегашното качество на храните всичко е много относително, но бъди сигурен, че има кебапчета по добри като хранителни качества от много свински пържоли, както и сирене по добро от много масла, така че това за палците ...някак неуместно.

По принцип си прав, но рядко отчитам наличието и на боклуци, тъй като за мен те на практика не съществуват. И месото, и маслото, са от продуктите, които се взимат прясно произведени, директно от проверен производител (къде от познати, къде от познати на познати), в непакетиран вид. Всичко останало е бошлаф работа, и по принцип го игнорирам като вариант за редовна употреба. Иначе, че има боклуци - има, кой те кара да се фокусираш върху тях? Говорим за храна в чист вид, аз поне не обичам друга и не говоря за друга, поради липса на достатъчно наблюдение.
А специално за сиренето - баща ми познава човек, на който работата му е да проверява този клас продукти преди да ги пуснат на пазара, и той общо взето съобщава кога има наистина качествено сирене. Купуваме приблизително на 5-6 месеца веднъж ;) Така че, със сигурност е по-лесно да намериш качествено масло от качествено сирене. Но да не издребняваме де, само отбелязвам.

Мнението беше редактирано от G33K на 23.04.09 04:49.

казано от G33K на 23.04.09, 04:47:

Иначе, че има боклуци - има, кой те кара да се фокусираш върху тях?

Ами кара ме това, че нямам познат на познатия на приятеля дето проверява качеството на храните за да ме осведоми коя храна е годна и коя негодна за употреба. Всъшност много малко хора имат такива приятели и вероятнста да подпаднат на боклук е огромна спрямо вероятноста да попаднат на хубава храна и това вече си е неоспорим факт, нормално е да се фокусирам върху тази вероятност.
Извинявам се, че пак оспамих темата :(.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 23.04.09 04:56.

MA

23.04.09
10:44

казано от Mamularin на 21.04.09, 10:52:

Хайде да видим автора като започне да маа сланина след колко време ще се откаже от нея - аз залагам максимум седмица.

Eш - не познах, нямало и седмица  :lol:

23.04.09
14:13

Хайде да видим автора като започне да маа сланина след колко време ще се откаже от нея - аз залагам максимум седмица.

Eш - не познах, нямало и седмица  :lol:

приятел хапва си я  и ми екстра скоро ще стане седмица, ти само гледаи :)

30.04.09
09:17

Пфф голямо хвалене с тая сланина,голямо нещо..от кога е геройство да тъпещ сланина...както и да е,как е чистенето със сланината все пак ?

казано от mystnt на 30.04.09, 09:17:

Пфф голямо хвалене с тая сланина,голямо нещо..от кога е геройство да тъпещ сланина...както и да е,как е чистенето със сланината все пак ?

супер е - и аз съм в клуба. Сланина още не съм почнала ама с маслото и сметаната съм супер :Р След 1вия месец ще ви кача нови снимки да видите ко става със сланина

30.04.09
15:46

мисля че зехтина наи добре ми се отразява.Сланината и тя е добре но имам чувството че тялото има затруднениея с усвояването.За сега не съм паднал на кг но маи талията ми е спаднала и корема се е прибрал малко.Правих си експеримент като 1 път ядох мазен суджук със 2 лъжици зехтин и после да ви кажа щех да пукна.И за това на всяко ядене ям зеле.И маруля пробвах,ама от зелето по добре се чувствам. Атилова, ти въглехидрати ядеш ли ? и ако ядеш какви и кога? аз през ден хапвам по малко овес сутрин. Примерно 5-6 супени лъжици ги схрускам от раз и тва е.

Не ям - 1% са ми въглехидратите днес примерно - около 9 гр. Колкото по-малко, толкова по-малко ми се ядат. Не са ти нужни при ВМ

30.04.09
16:59

а чистиш ли? отколко време си на вм? А колко приема на ден правиш на мазнини, смисъл мисля че на последното хранене е необходимо само протеин и саладкка.

30.04.09
17:23

казано от NE4ovek на 30.04.09, 16:59:

мисля че на последното хранене е необходимо само протеин и саладкка.

На последното хранене протеин и салатка и в 3 часа през нощта се будиш от глад... няма смисъл. Мазнините те хранят, протеинът ти трябва само в някакви определени количества, които далеч не са големи. Свински врат с масло преди лягане ме приспива моментално, пък не изглежда като да дебелея :)

казано от NE4ovek на 30.04.09, 16:59:

а чистиш ли? отколко време си на вм? А колко приема на ден правиш на мазнини, смисъл мисля че на последното хранене е необходимо само протеин и саладкка.

при мен е рано да се каже, още съм на 1вата седмица - мога да ти кажа, че изхвърлих  мнооого вода обаче.... мазнини приемам със всяко хранене, на вечеря също, иначе се будя гладна, номерът е на вечеря да имаш най-малко калориии- примерно да е пиле+масло+зеленчуци.

01.05.09
22:41

а трябва ли да използвам само една мазнина примерно масло, или мога да ги променям със сметана зехтин и такива работи

01.05.09
22:43

Абе всякакви мазнини може (е, без рафинирано олио и други такива :)).

Или маргарин ...чувал съм, че някои видове от тия транс мазнини ли какво се правят от петрол.

казано от Емил Начев на 02.05.09, 11:06:

Аз пък експериметнирам с кокосово мляко сега. В консерви.
Ама трябва да се гледа колко въглехидрати има, че съм виждал най различни - със съдържание от 1 до 10 гр/ 100гр.
Виждал съм и 100% чиста кокосова мазнина но не знам колко натурално е извлечена.

Пише ли колко от тях са захари.

03.05.09
20:25

мазнините колко калории бяха 4 или 9 на грам? ИМам предвид маслото,да си направа сметко по колко пакетчета да ям.

казано от NE4ovek на 03.05.09, 20:25:

мазнините колко калории бяха 4 или 9 на грам? ИМам предвид маслото,да си направа сметко по колко пакетчета да ям.

9 а подкожните мазнини на човека ....7 ....абе малко е сложно ама 1 кг подкожна мазнина  съдържа 7 000 ккал

03.05.09
20:32

Тох пита за храната.Маслото е 9/гр

Растителните мазнини, НЕ стават за готвене. Включително и студено пресованият зехтин и кокосовото мляко и масло. Записвам се и аз вече със сланината - днес 200 гр пил бутче (в сурово състояние) сготвено в 10 гр сланина :)

05.05.09
11:36

вече нещо ми писна от 22 дена съм на мазнини и на 0 carbs и на кг не падам но иначе има разлика в талията и ханша.ТОва не го разбирам

05.05.09
11:39

казано от NE4ovek на 05.05.09, 11:36:

вече нещо ми писна от 22 дена съм на мазнини и на 0 carbs и на кг не падам но иначе има разлика в талията и ханша.ТОва не го разбирам

Пусни примерен режим.
Малко не ми се вярва да си на 0 въглехидрати. Кантара не е ориентир, по-добро от метъра няма !

05.05.09
14:48

еми започвам така :
1.3-4 яица с зеле и масло
2.шунка с зеле и масло
3.пилешко с зеле и масло.
4.ядки-кашу
5.Суджук или си права кюфтета с зеле и масло.

общо взето 5-6 хранения като на всяко има зеле и масло с някакъв вид месо което е качествено.Масло ми се събира макс 1 опаковка от 200 грама,като на 100 грама масленоста е 82 %.

05.05.09
15:07

Ами тогава какво те притеснява ? Щом си свалил в талията ?

05.05.09
15:16

еми интересно ми е защо така се получава някои ако знае да обясни ако не го мързи.А иначе храненето добре ли е?

05.05.09
16:31

казано от Емил Начев на 05.05.09, 15:21:

казано от NE4ovek на 05.05.09, 15:16:

еми интересно ми е защо така се получава някои ако знае да обясни ако не го мързи.А иначе храненето добре ли е?

Ми щом сваляш е добре. Ама колко калории са това, колко въглехидрати?
За да могат и другите да си направят някаква сметка за колко храна става въпрос.

Да трябва да си ги сметне и тогава вече може да поговорим :)

05.05.09
21:27

грубо сметнах всичко ОКБ  ми към 3000. масло - 200 грама - 1440 калории, 5 яица- около 500,200 грам щунка - към 250 калории, пилешко - пак кам 250 кал, и кашуто за 100 грама  600 калории.И значи +/- 50 калории.Горе долу са 3000 калории

10.05.09
16:44

мисля да прекрата ВМ -то,нещо се отчаях,  на кг съм си същия,може би защото пия АНимал пъмп и ми държи кг то.

10.05.09
16:53

Мисля че изобщо не си разбрал идеята на това хранене... И пиеш добавки за качване опитваш се да чистиш... Странна работа, по-скоро се научи да се храниш балансирано........

10.05.09
16:56

и каква е идеята на това хранене? и какви съвети ще ми дадеш за балансирано хранене.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1