сланина

Прескочи до:

19.04.09
10:29

искам да попитам за свинската сланина- вярно ли е че когато се консумира повдига температурата на тялото ?

19.04.09
10:48

За темпетатурата не знам , но за холестерол и теглото .. , по какъв повод ти трябва да знаеш ?

MA

19.04.09
15:44

Аз не бих ял сланина лятото :)
В тези жеги от газираното ми става тежко, от сланината ще е ужас сигурно.

Мнението беше редактирано от Mamularin на 19.04.09 15:44.

19.04.09
19:02

нещо мисля че не мога да се изчистя хубаво! И 1 приятел ми загатна нещо - някои пробвал ли е да само на месо и зеленчуци и мазнини.МЕсото може да е всякакво може и мазно,зеленчуци главно зелените, и мазнините да ги набавям от сланина или зехтин.Като на всяко хранене хапвам по малко зехтин или сланина.Вече съм 1 седмица на зехтин и се чувствам добре.НО мисля че сланината ще се чувствам по добре.МИсля че ще има доста хора против това,но не ме интересува ако ме мислите за луд.МОля хората ако са правили такова нещо за да чистят да споделят мниение! Може би темата е за местене в друг раздел /

MA

19.04.09
20:13

Mислим те за луд, ако нещо трябва да се пие то е Карнитин ;)

Да чистиш със сланина е все едно да качваш с краставици.

19.04.09
20:17

казано от Mamularin на 19.04.09, 20:13:

Да чистиш със сланина е все едно да качваш с краставици.

защото...

19.04.09
20:21

@Ne4ovek - Диетата се казва ВМ НВД, и да сланината е подходяща също може и масло и сметана като източници на мазнини. Но в най-добро съотношение са яйцата и свинското месо. Ползването на такива мазнини е когато примерно не успяваш да си ги набавиш.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/37358/ - линк към дневника ми (аз се храна така)

@Mamularain - Моля те вземи малко почети за напред и тогава давай мнения... В момента само да се излагаш нищо друго не правиш...

MA

19.04.09
20:58

Най-малкото заради огромното количество холестерол което съдържа - ама като искате, набивайте сланина лятото.
УжасТ.
А човека иска да ДОИЗЧИСТИ - което ще рече доста по-прецизно подбрани храни от сланината  >:(

Мнението беше редактирано от Mamularin на 19.04.09 20:58.

19.04.09
21:00

казано от Mamularin на 19.04.09, 20:58:

Най-малкото заради огромното количество холестерол което съдържа - ама като искате, набивайте сланина лятото.

искаш да кажеш,че човека няма да изчисти мазнините по тялото си заради многото холестерол в сланината ли ??

19.04.09
21:12

tonu - мерси за помоща, а да те попитам изчистили се или ти си чист?
mamularin - приятел мн се дразня като чуя мнения от хора хора които се изказват е така колкото да напишат нещо
Емиле - мерси мн за мнението

Мисля че съм доста чувствителен откъм въглехидрати.БИл съм на НВД но не се чувствам добре,постоянно съм агресивен,забравям понякога,До 2 4аса след закуска с овес се чувствам добре но след това почват промени на настроенито и изобщо мн се спрасквам.И а като съм на ВМ се чувствам мн добре спокоен и уверен,тялото е започнало да се събира главно в корема.ЯМ яйца,каима хубава,пилешки пържоли,зеле магданоз и на всяко ядене пиех по 1 -2 супени лъжици зехтин,зависи как се чувствам,на кг съм същия но дрехите са ми по хлабави.Сега мисля вместо зехтин да да хапвам по малко сланинка.
Всичко товя мисля да го комбинирам с анимал пъмп,витамините orange triad,коприва и фибри на прах.
Тренировка : понеделник - ръце, вторник - рамо, четвъртък - гърди, петък - гръб

дано се получи нещо красиво.

ПОмагайте с некакви мнения,ако греша някаде

Мнението беше редактирано от NE4ovek на 19.04.09 21:14.

19.04.09
21:14

Зехтина щедро в салатите!Също сьомгата е добър вариант.Аз обожавам сметаната-много яко ме зарежда. :)
СМятай си калориите и бъди точен при тях,важни са ;)

19.04.09
21:50

не че обичам сланина просто този мои познат и тои беше така на зехтин, и каза че е минал на сланина и каза  че се чувства по добре.Ядки ям веднъж дневно 50-100 грама кашу или бадем хапвам.НО зехтина ме прави мн твърд дори и въглехидратите никога не са ме прави ли така.И за това искам да пробвам на сланина,но мойе би ще е по добре да искарам още 1 седмица на зехтинче пък да видим какво ще стане,може би тялото точно сега вече се е приспособило към режима.А мислите ли че в този режим има място изварата,защото мене млечните продукти доста ме надуват и подпухвам от тях.А като казах те за сметана,каква точно кажете марка нещо ?И най важното винаги се чувствам сит.Аиде кажете каква сметана да взема.

Мамалурин - приятел когато имаш мн фибри в храната и като тренираш не мисля че има някаква опасност от този ХОЛЕСТЕРОЛ,от които мн те е страх.И аз не подбирам храната по вкус,а по това тя как ще ми повлияе.Ако требва и врела сланина ще ям само да постигна това което искам

20.04.09
04:03

нз ,но това може и да е верно.Аз в момента съм на НВД и си набавям мазнините от:риба,ядки и зехтин.

20.04.09
07:22

казано от NE4ovek на 19.04.09, 21:12:

tonu - мерси за помоща, а да те попитам изчистили се или ти си чист?

Чистя в момента и много добре ми се отразява.

УжасТ.
А човека иска да ДОИЗЧИСТИ - което ще рече доста по-прецизно подбрани храни от сланината  >:(

http://homodiet.netfirms.com/q_a/cholesterol_level.htm - ето ти малко разяснение ако искаш малко да се обогатиш :) Аз няма да споря защото е глупаво, но не давай такива прибързани отговори.

20.04.09
10:01

Никъде не спомена масло? Според мен е по-удачно от сланината, върви добре и с яйца и с месо и е по-вкусно ;)

20.04.09
10:05

Конкретно за пърженето май не е.. но пък сланината има много неприятен вкус (поне за мен) и не я ползвам. Пък и е по калорична от маслото.

Абе вие луди ли сте ВМ–НВД си е сигурно един от най-ефективните начини са чистене и запазване на ММ същевременно. Има хора с по 8-10% мазнини (мъже), които си се хранят така и  душата си ще дадат за този тип хранене. Сланина, масло, свинска мас, сметана ..... ако си на ВМ давай смело
Има разлика между добрия и лошия холестерол нали се сещате.... почетете малко преди да правите категорични заключения

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 20.04.09 10:38.

20.04.09
16:14

петко к - имаш предвид краве масло ли ?

ям около 5-6 пъти, по колко пъти трябва да приемам мазнини, смисъл не от месото, а масло,сланина,зехтин или сметана? На последните 2 хранения трябва ли да приема мазнини?

Не се плаша от холесторол

казано от NE4ovek на 20.04.09, 16:14:

петко к - имаш предвид краве масло ли ?

ям около 5-6 пъти, по колко пъти трябва да приемам мазнини, смисъл не от месото, а масло,сланина,зехтин или сметана? На последните 2 хранения трябва ли да приема мазнини?

Не се плаша от холесторол

на всяко хранене, при което няма въглехидрат. В % режимът ти трябва да изглежда - п 40%, м 50%, в 10%

20.04.09
21:59

с 0 % въглехидрати , ако изключим ядките  в тях има малко ама не ги броя

MA

21.04.09
10:52

казано от tra^la^la на 19.04.09, 21:00:

искаш да кажеш,че човека няма да изчисти мазнините по тялото си заради многото холестерол в сланината ли ??

Не, искам да кажа, че има много по-здравословни начини да се изчистиш ;)

Венце - мацко, колко сланина си изяла през живота си ?!  >:(

Хайде да видим автора като започне да маа сланина след колко време ще се откаже от нея - аз залагам максимум седмица.

П.С. Без кардио ще изчистиш на кукуво лято  :lol:

Мнението беше редактирано от Mamularin на 21.04.09 10:58.

21.04.09
11:19

казано от Mamularin на 21.04.09, 10:52:

Хайде да видим автора като започне да маа сланина след колко време ще се откаже от нея - аз залагам максимум седмица.

Защо? Какво пък толкова да ѝ има на сланината? Вярно, кравето масло и сметаната са по-добри от хранителна гледна точка, ама пък вкусово сланината си е благина и може да ги допълва идеално ;) То е ясно, че не е за всеки ден (няма достатъчно ресурси най-малкото... кой може да си набавя истинска сланина за всекидневна консумация?), но когато има от време на време не виждам какво може да го откаже толкова.
edit: А, и да - стига да си продължава с щангите по време на диетата съвсем безпроблемно може да изчисти и без нито минута кардио. Стига да му е наред храненето де.

казано от NE4ovek на 20.04.09, 21:59:

с 0 % въглехидрати , ако изключим ядките  в тях има малко ама не ги броя

0% въглехидрати е лоша идея. Необходими са, стига да са от добри източници спокойно може да са ти към 15 до 20% (щом си падаш по сметките и процентите). В някои дни може и без никакви, но за всеки ден и за дълго време не е добре.

Мнението беше редактирано от G33K на 21.04.09 11:24.

21.04.09
11:26

Не, искам да кажа, че има много по-здравословни начини да се изчистиш ;)

Ако си мислиш че това не е здравословен то по-добре не коментирай темата. Разбрахме че си “кон с капаци” ... Погледна ли линка по-горе където ти бях пуснал ?

Стига да е в ОКБ сметките му, ще чисти я ти какво си мислиш че ще прави ?

П.С. Без кардио ще изчистиш на кукуво лято  :lol:

А тук няма да коментирам само ще се смея ...

21.04.09
13:55

Mamularin - приятел нема смисал да пишеш тука ти си направо за олимпия.Само си губиш времето.НЕ си губи времето а ходи да правиш кардио.Нема нужда да спамиш темата.

До колкото знам сметана и маслото са от млечни продукти от което следва че имат естрогени,от което следва че потискат тестостерона и за това сам се спрял на сланина и зехтин.

вие какво мислите?

Мнението беше редактирано от NE4ovek на 21.04.09 14:19.

MA

21.04.09
15:06

Без кардио ще изчистиш ама някой друг път - оправяйте се, очаквам тема след месец - сланината не помага хахахах :D

Със сметаната и маслото страшно ще ти се повиши естрогена - муаххахахах
Ти место много да лаеш земи почвай сланината и ни дръж в течение  :lol:

Мнението беше редактирано от Mamularin на 21.04.09 15:08.

21.04.09
20:27

защо да правя кардио като мога и да не правя ти кат искаш си тичкаи. аз си папкам сланина и си ми ектстра

а да питам дали може маионеза да се яде,знам че не е от наи добрите неща но доста ми харесва.

21.04.09
20:31

казано от Mamularin на 21.04.09, 15:06:

Без кардио ще изчистиш ама някой друг път - оправяйте се, очаквам тема след месец - сланината не помага хахахах :D

Със сметаната и маслото страшно ще ти се повиши естрогена - муаххахахах
Ти место много да лаеш земи почвай сланината и ни дръж в течение  :lol:

ДОбре.Няма ли кой да го предупреди този за спамене на темата.Видя се,че не може да напише нищо смислено по нея,но продължава да бълва бисери  ида се заяжда с хората.Някой модератор няма ли да го стопира малко,а ?

21.04.09
20:41

казано от NE4ovek на 21.04.09, 13:55:

До колкото знам сметана и маслото са от млечни продукти от което следва че имат естрогени,от което следва че потискат тестостерона и за това сам се спрял на сланина и зехтин.
вие какво мислите?

Животинските мазнини стимулират производството  на тестостерон...

21.04.09
21:00

казано от NE4ovek на 21.04.09, 13:55:

вие какво мислите?

Мисля, че си в грешка ;)

казано от NE4ovek на 21.04.09, 20:27:

а да питам дали може маионеза да се яде,знам че не е от наи добрите неща но доста ми харесва.

Майонеза, олио - не. Масло, сметана - да.

Емиле, като не знаеш, по-добре си мълчи

Malumarin -  аз лично, не съм, защото не мога да си държа въглехидратите толкова ниски. Тялото си набавя енергия ИЛИ от въглехидрати ИЛИ от мазнини. Ако си на високомазнинна диета, въглехидратите ти трябва да са практически 0. Аз пробвах, но не мога - почва да ме боли главата адски, и много ме е яд, защото според мен това е един от най-добрите методи за изчистване. По-добър е от класическото НВД със сигурност.

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 22.04.09 08:34.

22.04.09
08:56

Венцислава

незнам за тебе пиле,ама на мене тоя режим ми деиства доста добре чувствам се добре и уверен и не ми пука за нищо.ДОкато от НВД се побърквах имах главоболие,агресия и други работи.Вече свалих 8 кг, искам още 5 кг и сам бомба,продължавам със сланина и зехтина....

Пиле :)  Всеки си е различен, какво да ти кажа, а и мен ме побърква това, че избора на храни не е мого богат а аз съм си един “малък” чревоугодник. Все нещо готвя и бъркам :) Ама евала, действай, не се притеснявай изобщо и не обръщай внимание на тъпите коментари на някви заблудени типчета. Ще взема и аз след 1-2 седмици пак да пробвам, пък да видим

22.04.09
10:45

казано от Венцеслава Атилова на 22.04.09, 08:29:

ко си на високомазнинна диета, въглехидратите ти трябва да са практически 0.

Не е нужно да са нула, 10-15% от калориите спокойно могат да са ти от въглехидрати.

22.04.09
12:17

казано от Петко К на 22.04.09, 10:45:

казано от Венцеслава Атилова на 22.04.09, 08:29:

ко си на високомазнинна диета, въглехидратите ти трябва да са практически 0.

Не е нужно да са нула, 10-15% от калориите спокойно могат да са ти от въглехидрати.

Ами да ти си ги правиш тези 10% от свинското и яйцата, според мен ВМ НВД няма нужда от никакви допълнителни хранения с въглехидрати.

22.04.09
12:23

И от кога в свинското и яйцата има въглехидрати?!
Всеки си преценява дали има нужда, но въпроса беше, че не е нужно да са нула.

Мнението беше редактирано от Петко К на 22.04.09 12:24.

22.04.09
12:28

имах в предвид че са в най-подходящо съотношение м/в/б свинското и яйцата.

22.04.09
12:45

аз вече 10-ти ден не сам приемал никакви въглехидрати и не ми прави впечатление.А ако приемам въглехидрати на това ядене трябва ли да добавям мазнини или само въглегидрати? Вчера пробвах сметаната може в повече да изядох малко тежко ми стана.Днеска съм на масло и приятно се яде. Мисля да ги редувам - на едно хранене - масло,на следващото - сланина, после зехтин.Ще видим днеска маслото как е. А по колко масло трябва да ям или тва вече по усет се прави.Маслото и сметаната са ми мн сладки и ме е страх да не прекаля и за тва наблягам на сланината и зехтина.

22.04.09
14:09

казано от NE4ovek на 22.04.09, 12:45:

аз вече 10-ти ден не сам приемал никакви въглехидрати и не ми прави впечатление.А ако приемам въглехидрати на това ядене трябва ли да добавям мазнини или само въглегидрати? Вчера пробвах сметаната може в повече да изядох малко тежко ми стана.Днеска съм на масло и приятно се яде. Мисля да ги редувам - на едно хранене - масло,на следващото - сланина, после зехтин.Ще видим днеска маслото как е. А по колко масло трябва да ям или тва вече по усет се прави.Маслото и сметаната са ми мн сладки и ме е страх да не прекаля и за тва наблягам на сланината и зехтина.

Под сметана аз разбирам заквасена на “данон” не знам ти каква хапваш ;)
Аз правя на 10-15 дни по едно въглехидратно хранене + белтъчини. И това е просто нямам нужда от повече, на мен също не ми се ядат. Масло - краве ползвай.
Колкото до количествата най-добре си ги смятай калориите, защото е важно тук лесно може да си надвишил ОКБ-то.

казано от Емил Начев на 22.04.09, 14:02:

Много ми е интересно някой като заяви че е на 0 въглехидрати ???!!! Значи какво, само зехтин, вода, целулоза или какво? Дори суроватъчен протеин изолат 95% има въглехидрати. От тук, от там се събират. Ако отслабвате бързо и лесно на леки диети, това не означава че сте на 0% въглехидрати. Не е реално.

Ами реално е ако хапваш свинско яйца  масло луканка и т.н Но аз имам около 10% въглехидрати от другите храни...

22.04.09
14:13

казано от NE4ovek на 22.04.09, 12:45:

. А по колко масло трябва да ям или тва вече по усет се прави.Маслото и сметаната са ми мн сладки и ме е страх да не прекаля и за тва наблягам на сланината и зехтина.

E колкото ти трябва за да си набавяш калории.

казано от Емил Начев на 22.04.09, 14:02:

Много ми е интересно някой като заяви че е на 0 въглехидрати ???!!! Значи какво, само зехтин, вода, целулоза или какво?

Само месо и яйца и мазнини примерно. Ще клонят към нула.

Значи все пак мога да хапвам от любимите си кебапчета или стотина грама сиренце от време на време ...въпреки че уж се стремя да чистя ...мазнинките

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 22.04.09 14:33.

22.04.09
16:32

сланината ще спаси света хахаха :)

Досега пробвах всички мазнини -зехтин,сланина,сметана заквасена на данон,краве масло

Изводи: Зехтин - преди всяко ядене пиивам от 1-3 супени лъжици зависи как се чувствам и хапвам зеле и магданоз и някакво месо или яица
Сланина - 2-3 малки парчета и са ми стига, хем ме отвраща да я ям хем е мн калорична
сметана - мн ми е сладка вчера изядох 200 грама на 2 хранениея беше след тренировка де ама все пак ми изглежда мн и ми беше малко тежко
Краве масло - и то лесно влиза,но след като влезе,чувствам  дискомфорт в корема и ми го надува.1 пакетче от 125 грама го ям на 4 пъти.

Зехтин и сланината наи добре ми влияят за това ще ги редувам пък са и евтини.

Пак казвам че това според преценките върху това как е реагирало моито тяло след манипалуцията с продуктите.Може би някъде може да съм прекалил с маслото и сметаната за това да ми е станало тежко.НА всеки продукт сам отделил по 1 ден и само него сам ял,като на зехтина съм бил 1 седмица на другите по един ден.Може би  и това е от зна4ение.

Мнението беше редактирано от NE4ovek на 22.04.09 16:36.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1