30.04.09
12:01
Здравейте!
От известно време свалям килограми, в крайна сметка от 110 станах близо 95 и сега искам да започна да правя релеф. Въпроса ми е каква програма да използвам + някакъв хранителен режим, за да има максимален ефект. на 17 съм, висок съм г/д 180-182, тежа 95-97кг.
30.04.09
12:02
Кажи си стажа за да можем да ти отговорим конкретно. :)
30.04.09
12:09
2 дена? Знам че е смешно но... В момента обикалям всички уреди, но ако става въпрос за програма мога 5 дена, повече не... :S
Мнението беше редактирано от she_otslabna на 30.04.09 12:09.
30.04.09
12:19
Не сплита, а от колко месеца ходиш на фитнес..както виждам си начинаещ. Ще ти дам 1 програмка за отслабване и хранителен режим за същата цел... ето седмичната програма http://www.bb-team.org/workout/1282/ и ето го хранителния режим http://www.bb-team.org/articles/907/ Прочети и 2-те статий да разбереш за какво става въпрос и почни да ги изпълняваш. Ако имаш някакви въпроси за диетата пиши в “Хранителни режими за понижаване на тегло” на форума. Успех!! :)
30.04.09
12:28
Ами това тегло не е ли добре за вдигане, защото идеята ми е да правя релеф... или трябва да сваля още?
30.04.09
12:42
За да направиш релеф трябва да имаш мускули и сланини - махаш сланините, с част от тях си отива и малко мускул, и си релефен.
Ако имаш само сланини като се орелефиш ще остане скелет и кожа :)
Логично погледнато ти и досега си правил за релеф, щом ти е намаляло теглото от 110 на 95кг.
Ако нямаш мускули няма как да ти се появат от нищото, докато релефиш.
При всички положения една снимка поне на сегашните килограми (и една на 110 не е зле да има), как си се хранил досега и как си тренирал ще ни ориентира много повече. Може да се окаже, че наистина имаш нужда от сваляне на мазнините, но ако под тях няма никой, а искаш да си мускулест, ще се изправиш пред дилемата да свалиш и да станеш хърбав, или да качиш маса (мускули + мазнини) и после да релефиш. При условие, че идва лято, май е по-добре първият вариант...
30.04.09
13:06
Не, фактически до сега не съм вдигал никакви тежести. Свалих килограмите с бягане и един протеин... Но искам да започна да вдигам, нямам програма... Иначе не ме интересува кога ще стане, може и след 3 години... важното е някога да стане така че не бързам :)
30.04.09
13:14
Тогава намери фитнесче, което ти харесва, и започни по някоя от програмите за начинаещи като може да си оставиш бягането 2-3 пъти седмично в почивните дни. Влез в играта за няколко месеца, тялото ти да посвикне на щангите и т.н. и после вече ще започнеш по-ориентирани програми. Имаш най-важното нещо: не бързаш. Така че няма как да не успееш!
30.04.09
13:43
А да те питам иначе какво би ми препоръчал за презтези 3-4 месеца?
Мнението беше редактирано от she_otslabna на 30.04.09 13:44.
30.04.09
14:19
Аз бих ти препоръчал системката на братя Уидър. Тя се състои от 3-месечен курс и после 2-месечна сплит система. За 5 месеца вече не си начинаещ :) Разбира се, днес повечето започват с кръгови тренировки за 3-6 месеца, което също е един много добър старт. Каквото и да избереш за начало, ако е програма за начинаещи - няма да сгрешиш. Избери си някоя, която може да правиш във фитнеса, в който ще ходиш. Извън нея си спортувай допълнително баскет, тичане, футбол...каквото ти харесва. Резултатите няма да закъснеят.
30.04.09
14:27
Почни кръгова програма. Прави я нея около 2 месеца и после като я направиш е хубаво да се мине на ВВД режим (висока въглехдиратна диета) за да качиш мускулна маса. След това вече ще си направил масивно тяло, но няма да изглежда много добре. Чак тогава мини на НВД и с тренировките като правиш повеч повторения ще почне да ти се оформя тялото и да изглежаш добре, но до тогава те чака доста труд в залата както и при всеки друг.
Ето 1 кръгова програма: http://www.bb-team.org/workout/1359/ изглежда тежка, но всъщност не е. По мене си я изпробвах в първите ми месеци.
Ето (ВВД): http://www.bb-team.org/articles/909/ Почни ВВД-то когато свършиш с кръговата програма. През тия 2 месеца през които ще е хубаво да правиш кръговата програма, яж здравословна храна и за сега не се лишявай много, много.. Успех!!
Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 30.04.09 14:28.
30.04.09
14:29
казано от Oranje на 30.04.09, 14:19:
Аз бих ти препоръчал системката на братя Уидър. Тя се състои от 3-месечен курс и после 2-месечна сплит система. За 5 месеца вече не си начинаещ :) Разбира се, днес повечето започват с кръгови тренировки за 3-6 месеца, което също е един много добър старт. Каквото и да избереш за начало, ако е програма за начинаещи - няма да сгрешиш. Избери си някоя, която може да правиш във фитнеса, в който ще ходиш. Извън нея си спортувай допълнително баскет, тичане, футбол...каквото ти харесва. Резултатите няма да закъснеят.
Подкрепям!!
01.05.09
09:56
Благодаря много, след известно време ще допродължа темата, а сега започвам :) Всъщност с тази система на Уидър ме заинтересува.. къде мога да прочета малко по-подробно за нея? И също тази програма добра ли е като за начало:
http://www.bb-team.org/workout/1283/
Мнението беше редактирано от she_otslabna на 01.05.09 10:20.
01.05.09
12:17
Ще ти дойде в повече. Не се нахвърляй на 5-дневни сплитове,
при положение, че досега нямаш досег до фитнес зала и силови тренировки.
Започни с 3-4 седмици кръгови тренировки + кардио, след това,
когато вече имаш необходимата техника започни по някой 3-дневен сплит. Успех.
Здравейте ,казвам се Иван Петров на 28 г. Тежах 140 кг. ,но след зверска диета отслабнах драстично. В момента тежа 90кг.,висок съм 190 см. Искам да направя релефно тяло без да покачвам теглото си .Консултирах се с фитнес инструктори ,който ми обясниха ,че е възможно да натрупам мускулна маса без да променя теглото си ,или да превърна мазнините в мускули . Бихте ли ми казали възможно ли е това и да ми посочите статии и литература по въпроса.
05.05.09
19:34
magister какво се случи с излишнатакожа получила се от това драстично сваляне на теглото