01.05.09
10:51
Здравейте. Въпросът ми е при Скотовото разгъване с щанга, нормално ли е да усещам силно напрежение, дори болка в предмишницата и то в костта?
Вероятно ако го правиш с кривия лост.
Ако опиташ с правия лост пък ще го усетиш в китките и лактите.
При всички положения трябва да потренираш няколко пъти и ще свикнеш - няма да усещаш болка.
Да, с кривия лост го правя. Сигурно е това, което спомена - въпрос на практика:)
01.05.09
12:13
Какво ти скотово “разгъване”,бе ?!?!
Ха, едва сега забелязвам “разгъване”. Да не искаш да кажеш сгъване? Защото аз ти дадох мнение за скотово сгъване, а за скотово разгъване не бях чувал.
казано от Thrashmetal на 01.05.09, 13:03:
Ха, едва сега забелязвам “разгъване”. Да не искаш да кажеш сгъване? Защото аз ти дадох мнение за скотово сгъване, а за скотово разгъване не бях чувал.
Сигурно е объркал упражнението, иначе ако става дума за сгъването не мисля, че трябва да те боли костта, поне при мен не се усеща там; предмишницата се натоварва от него.
Не е нормално да те боли,това избщо не е от вида щанга и мен ме боляха по едно време но се оправиха сами.
Нормално е при начинаещи. При тях предмишницата още не е достатъчно заздравяла и при малко по-голяма тежест от необходимото започва да боли. И при мен е било така. То затова и в сайта в раздела за упражнения пише за скотовото, че не е упражнение за начинаещи. Четете внимателно съветите в сайта и тогава си градете сплитовете.