Напълно начинаещ съм

01.05.09
12:26

Здравейте на всички,
На 16 години съм и тежа 67кг, а височината ми е 186см, тоест с 2 думи слабичак съм и искам да направя маса. До сега не съм тренирал, но мисля да почна в началото вкъщи, а по нататака може и в зала. Ако можете да ми напишете някаква програма за всички мускули, имам 2 дъмбела по 10кг, предпочитам да тренирам всеки ден по отделен мускул. Ако може да кажете и с по колко кг дъмбели да правя отделните упражнения ще е супер ;).
Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от novobraneccc на 01.05.09 12:33.

Напълно начинаещите не тренират като напълно напредналите всеки ден по отделен мускул. Отначалото започват всички мускули в една тренировка.
Ако някой може да погледне написаното от теб и да ти каже с колко килограма да правиш, то той само си губи времето, вместо да погледне програмата на Еврофутбол и да заложи кой мач, в коя минута, кой футболист от кой отбор ще вкара. Нали сам се сещаш, че ‘Ясновидци’ е едно друго предаване?
Двата ти дъмбела са достатъчни, заедно с упражненията със собствено тяло, за една встъпителна програмка за 2-3 месеца. После вече ще е добре да ходиш на зала.
Харесай си програма за начинаещи и преправи упражненията така, че да се правят с дъмбелите вместо щанга. Например повдигане на щанга от лег сменяш с повдигане на дъмбели от лег, а килограмите за различните упражнения сам трябва да си определиш колко са според броя на повторенията.
Добре е да научиш правило номер 1: храненето е най-важната част!
УСПЕХ!

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 01.05.09 12:43.

01.05.09
14:24

Мерси за съветите ;)

RO

01.05.09
17:15

Аз работя по тази програма и съм доволен.
1ден Гърди
Лицеви с тежест(10кг)
3х5 ромбовидни(каро);1х10 с широчината на раменете;1х10 с широки разположени длани;кофички 2или3х5;
2ден почивка
3ден рамо Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 3x10
        Повдигане на ръце встрани 3x10
        Повдигане на ръцете напред 3x10
        Хибридни Арнолд преси 3x10
4ден Ръце(бицепс + трицепс)
    Бицепсово сгъване с дъмбели 3х10
    Кръстосано чуково сгъване с дъмбели 3х10
    Кофички на пейка 3х10
    Разгъване на дъмбел зад глава 3х10
    Трицепсово разгъване с дъмбели от лег 3х10
5ден почивка
6ден почивка
7ден Гръб
    Набирания 3х5 (с различен захват,като ще увеличавам бройката)
8ден почивка
9ден почивка
10ден Гърди
Корем - през ден!

Мнението беше редактирано от RocknRolla на 01.05.09 17:16.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1