Малко помощт за една приятелка? :)

28.04.09
12:46

Зравейте! :) Искам да попитам- една приятелка иска да си постегне бедрата, дупето и да направи плочки. Тя е бая слаба- 44 килограма и по съвети на нейни глупави приятелки започна някакви кормени преси вкъщи, корема започна да и се стяга, но започна да се разширява в талията и аз и казах да спре, защото ще си прецака фигурата. Яде обаче по супер малко на ден и това е проблем за който всички и се караме но винаги е било така- общо и се събира 1 нормална порция ядене за 1път (за мен определено малко дори за 1 път :D ) ядене на ден, но повече просто не и се яде дори повръща по някога ако примерно изяде + това и едно бутче или каквото и да е. Малко се отплеснах за храненето, но знам че това е важно :) Посъветвайте ме сега моля какви упражнения да прави (дупе, бедра и корем) за стягане и ако може нещо което се изпълнява вкъщи защото едва ли ще може до фитнес - но все пак и за там може да кажете ;) мерси предварително!

28.04.09
13:04

ето тук има за корем и седалище но на тренировката за корем може и да не издържи http://www.zamunda.net/details.php?id=55826&hit=1

28.04.09
13:05

Това с повръщането си е направо подобно на болестно състояние (дано не съм прав). В домашни условия  може да кляка (евентуално с тежест - раница), да прави коремни или да си повдига краката за корем, странични повдигания на краката... Проблем е храната и то голям. Без храна, това, което иска да направи е трудно постижимо, защото макар приемайки минималните й подкожни мазнини, няма изграден мускул, който да се покаже. А това става с правилно хранене и то няколко пъти на ден. Под правилно хранене разбирам в случая да се наблегне на белтъчините (яйца, пилешко, от което повръща, извара, риба, мляко) и да се подберат съответно необходимите въглехидрати.

XE

28.04.09
21:33

това с повръщането се казва болемия - доктор

28.04.09
21:52

Като гледам количествата, едва ли е булимия...

Мнението беше редактирано от biggggy на 28.04.09 21:53.

Кажи и на твоята приятелка, че маймуни с трици не се хващат. :)

29.04.09
09:25

ниско тегло - повръщане - малко храна - претрениране = булимия - анорексия/психогенно хранително разтройство/

30.04.09
06:43

казано от Kri$ на 28.04.09, 12:46:

Зравейте! :) Искам да попитам- една приятелка иска да си постегне бедрата, дупето и да направи плочки. Тя е бая слаба- 44 килограма и по съвети на нейни глупави приятелки започна някакви кормени преси вкъщи, корема започна да и се стяга, но започна да се разширява в талията и аз и казах да спре, защото ще си прецака фигурата. Яде обаче по супер малко на ден и това е проблем за който всички и се караме но винаги е било така- общо и се събира 1 нормална порция ядене за 1път (за мен определено малко дори за 1 път :D ) ядене на ден, но повече просто не и се яде дори повръща по някога ако примерно изяде + това и едно бутче или каквото и да е. Малко се отплеснах за храненето, но знам че това е важно :) Посъветвайте ме сега моля какви упражнения да прави (дупе, бедра и корем) за стягане и ако може нещо което се изпълнява вкъщи защото едва ли ще може до фитнес - но все пак и за там може да кажете ;) мерси предварително!

1. Проблем с нередовното хранене. Решение - да си коригира храненето и да въведе правилен режим на хранене.
2. Талията... проблема не е в коремните преси. Такова явление няма - коремни преси и увеличение на талията. Предполагам, че иде реч за преувеличаване, нереална представа за собствените си пропорции... едва ли проблема е толкова голям. 44 кг и увеличение на талията... нещо ми се струва, че тук не говорим за фигура, а за проблеми с хранене и килограми. Смятам, че е добре да дадеш във форума снимки, повече инфо... за да се ориентираме всички. На мен ми прилича на поредното болестно състояние и стремеж за тотална форма на слаботия.
3. Повръщането... отново проблем на храненето.
Никакъв проблем не е за повечето от момчетата и момичетата да ти помогнат с програмата, но не мсиля, че е правилно да се тръгва от там.
Предлагам следния ред:
1. Консултация с медицинско лице за цялостното състояние на организма. Изследвания на кръв, урина, хрносмилателен тракт... всичко необходимо.
2. Преразглеждане на хранителния режим. Можем до някаква степен да помогнем, ако са ясни изходните параметри.
3. Подреждане на тренировката - съобразно поставените цели.
Мисля че не тренировката е най-големия проблем на твоята приятелка. Важно е да се определи физическото и състояние. И... нека не се приема лично, но смятам, че тук има проблем с психическото положение. Не заболяване, а моментни състояния. Добре е да се прецени реалното състояние и да се промени нагласата. Стягането на едно слабо тяло е повече от лесно. Важно е това да стане съвместно с психическото здраве, а не за негова сметка.
Ако дадеш нужните данни, мисля, че има доста момчета и момичета, които биха могли да помогнат.

Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 30.04.09 06:44.

Велине хайде де предложи безценните си услуги.

30.04.09
08:51

казано от Иван Шишманов на 30.04.09, 08:09:

Велине хайде де предложи безценните си услуги.

Хм... Нямам никаква идея, защо си се заял с мен.
Имаш някакво негативно отношение, лична неприязън.. или какво?
Ако някога с нещо съм те засегнал... редно е да ми кажеш или да го изкоментираме на лична.
Но считам, че е редно всеки да помага, както може. Изказвам лично мнение и ако имаш някакво несъгласие - изрази го с твои съвети или се опитай да обориш това, което съм казал. Подхвърлянето на откъсъчни реплики... !
Хайде да бъдем градивни и полезни на тези, които по един или друг начин имат нужда от помощ.
“Безценните си услуги” ... не предлагам никакви услуги! Не съм инструктор и не това е професионалното ми занимание.
И не съм привърженик на конфронтациите!

Велине съжалявам, не съм философ като теб, още по малко дървен. По темата се изказах вече.

30.04.09
11:01

казано от Иван Шишманов на 30.04.09, 09:08:

Велине съжалявам, не съм философ като теб, още по малко дървен. По темата се изказах вече.

В това да помагаш на някого няма философия, приятелю. Враждебно е поведенеито ти, но ти си занеш. Нямам намерение да влизам в пререкания с теб. Още повече, че нямам представа кое е породило отношението ти.  Спирам това, като запазвам добрия тон. не мисля, че темата трябва да се натоварва с излишни постове, които в дадения случай не са в полза на този, който моли за помощ.

30.04.09
22:32

http://zamunda.net/details.php?id=143105&hit=1
трябват и две гирички и стол.
и поне малко желание за промяна :)

01.05.09
17:19

мерси на всички за съветите :) Ще и покажа че и професионалистите казват, че трябва да отиде на лекар, не само ние и най-накрая ще го направи ;) След като го направи (надявам се), ще ви кажа резултатите ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1