Почивката между сериите

02.05.09
09:54

Знам, че въпроса е ясен като цяло, но все пак искам да питам дали има проблем ако правя около минута почивка между сериите и 1,5 минути между упражненията? Претоварвам ли се много. Ако почивам повече съответно тренировката ми отива час и 30-40 .. Също така правенето на упражнение за корем в суперсерия примерно с ръце, крака има ли проблем? Става дума за последните упражнение, за които в почивката правя сериите за корем и така спестявам 10тина минути. Въпроса е относно почивката между сериите понеже групите са алтернативни и аз лично не виждам проблем в това. Как мислите?

02.05.09
10:52

Минута две почивка си трябва между сериите.
Зависи си и от натоварването, но сам си прецени.

02.05.09
19:56

Аз почивам не повече от 40-50 сек ! Доста е индивидуално.

EK

02.05.09
20:02

2 минути + поне при мене ми действа добре, за другите не знам.... ма 2 мин. са си екстра ;)

02.05.09
20:03

казано от Владимир92 на 02.05.09, 19:56:

Аз почивам не повече от 40-50 сек ! Доста е индивидуално.

Доста интензивно ми се вижда, но наистина е индивидуално. И аз не почивам дълго между сериите, но между упражненията си позволявам около една песен време почивка. А към автора - не разбрах. Докато правиш крака/ръце правиш корем (по време на ‘почивката’)? Ами принципно не виждам проблем. Все пак тези няколко минути които ще спестиш не си струват според мен. А и корема много натоварва. Ако е да речем прасец ми се струва удачно.

Мнението беше редактирано от ozo на 02.05.09 20:07.

02.05.09
20:04

Почивката си е важна! Особено след тежки серии си позволявам 3, а преди последни серии понякога 4 минути почивка. Правя си извода, че прекаляваш с упражненията или сериите, защото дори и с почивки от 3 минути, би трябвало да се вместиш в час (+10-ина-15 минути).

02.05.09
21:39

Всичко е индивидуално, лично аз не се засичам, гледам сърцето ми да намали ритама си на нормалното ниво преди серията и пак почвам. :)

03.05.09
09:14

Ами идеята ми беше примерно правя на калф машината за прасец и след като си направя серията отивам да правя една серия корем - примерно 20тина сек. след като съм направил серията за прасец. След като направя 20-25 повторения за корем правя 20-30 секунди да се понамали пулса ми и след това отново продължавам със сериите за прасец. Иначе мен ми идват малко повече упражненията и сериите, защото го правя в 3-дневен сплит за момента, пък лятото ще го променя на 4 дни. Като брой серии на всеки един от тези дни отиват към 30- 35. Правейки към 40-50с. между сериите и 1:30 мин между упражненията наистина се вмествам в 1:10-1:20ч. Иначе наистина преди да започна да правя серия се чувствам отпочинал, ритъмът на сърцето ми се е нормализирал, може би наистина е индивидуално. Плюс това предполагам, че като дойдат по- големите тежести, тогава ще имам необходимост от по- голяма серия, защото за момента правя с малките тежести.

03.05.09
09:34

Ако можеш да почиваш, само по минута - супер. Не знам, дали си засичаш времето, но ако не го, то опитай се да го засечеш.
При мен съм установил, че между 1-ва и 2-ра серия, не ми е никакъв проблем да почивам по минута, след това...до 3, понякога и до 4 отивам.

BU

03.05.09
13:03

2-3-4 минути почивам,не че ми е чак толкова тежко,но ме домързява и се разкарвам насам-натам. :) Освен това ако избързам повторенията падат с поне 3-4.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 03.05.09 13:03.

03.05.09
16:29

Мен, зависи..
DeadMan и СТАЛК3Р правят много петици, а това са най-тежките серии - затова почиват по 3-4 минути. Ти ако си тренираш 3х10 или 4х8 ти стига и 1 минута, защото сериите са ти сравнително леки, понеже броя повторения не позволява големи тежести.

03.05.09
17:06

Ами аз правя предимно серии с по 8 повторения (4х8; 5х8), но отново казвам тренирам от 2 месеца и правя с доста малки килограми. Като пример мога да дам, че при последната тренировка за гърди правих лежанката с 30кг. Може би именно това ми дава възможност да почивам по- малко и да се чувствам добре докато изпълнявам следващата серия.

03.05.09
17:06

На мен с 10 повторения ми трябват повече почивки, от колкото с пет ;)
Почивам 2-5 минути между сериите на едно и също упражнение, но тренировките ми пак са под 60 минути. Това с минутата почивка никога не съм го правил и не възнамерявам да го правя, освен ако не реша да тренирам издръжливост.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1