Гърди

03.05.09
08:51

С кое упражнение е по-добре да се започне - с щанга от лег или щанга полулег.Искам да знам кое да го изпълнявам като първо и кое като второ упражнение в деня за гърди.

PR

03.05.09
09:55

казано от Gogo1984 на 03.05.09, 08:51:

С кое упражнение е по-добре да се започне - с щанга от лег или щанга полулег.Искам да знам кое да го изпълнявам като първо и кое като второ упражнение в деня за гърди.

Ами най добре е да ги въртиш.За да не свиква мускула с едно и също упражнение....

03.05.09
10:15

Мускулите на свикват с дадено упражнение,а с дадено натоварване.Стига да увеличаваш тежестта/повторенията всяка следваща тренировка и ще си ОК.А аз лега няма особено значение какво ще избереш

03.05.09
12:08

И аз съм на същото мнение като Николай, гледай да правиш самите упражнения качествено, да не кривиш тялото при прекалено тежка тежест и ще си дойде на място всичко. Няма толкова голямо значение кое правиш 1-во. :)

Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 03.05.09 12:08.

03.05.09
13:47

Значи за гърди правя четири упражнения.Щанга лег,щанга полулег,кофи и избутване на машина за гръдни мускули.Тренирам на пирамида.Като първото ми упражнение е 5 серии,а другите упражнения са по 4 серии.При всяка серия качвам килограмите.Но не с много за да няма фалове.Според вас добре ли е тази програма при положение че тренирам само 3 пъти в седмицата.

03.05.09
14:08

казано от Gogo1984 на 03.05.09, 13:47:

Значи за гърди правя четири упражнения.Щанга лег,щанга полулег,кофи и избутване на машина за гръдни мускули.Тренирам на пирамида.Като първото ми упражнение е 5 серии,а другите упражнения са по 4 серии.При всяка серия качвам килограмите.Но не с много за да няма фалове.Според вас добре ли е тази програма при положение че тренирам само 3 пъти в седмицата.

Много са 5 серий, и после 4-ри за всичките други, ще претовариш гърдите!! Намали лег на 4, прави полу-лег пак на 4, кофички може 3 серий и ти препоръчвам да правиш флайс пак по 3 серий вместо избуване на машина за гръдни мускули!

ЦЕ

03.05.09
14:42

За пирамида 5 серий са си добре.

03.05.09
15:34

От лег !

03.05.09
18:20

казано от Николаи на 03.05.09, 15:34:

От лег !

И защо така реши? Като отсичаш така поне дай някаква обосновка.
Аз съм за полулег поради простата причина, че именно горните гърди изостават при голяма част от трениращите.

03.05.09
18:44

Ако искаш да наблегнеш на горната им част, или пък дори на куцащо рамо, може да изместиш полулега като първо упражнение

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1