31.01.05
00:32
Кое е упражнението,което натоварва максимално добре ВЪТРЕШНАТА глава на прасеца?Външната ми(както и при повечето хора)е значително по-голяма.Тренировката ми за прасец е следната.Правя 2 упражнения.Прасец от седеж,както и от стоеж.Редувам упражненията.Започвам със упражнението от седеж,след което почивам и отивам на това от стоеж,след което пак седеж.Така работните ми серии стават около 5-6 с по 15-20 повторения.Знам,че прасеца може да се тренира наистина често и че се тренира с повече повторения,както и с по-малки почивки.Въпросът ми е,че вътрешната глава...не я усещам добре натоварена,докато външната...чудесно.Знам,че позицията на краката ще помогне.То именно тва е и въпроса ми де,тъй като упражненията за прасец не са 1000. :lol: Та-а...,когато позицията е така / (пръстите на ходилата да са събрани) се товари...коя глава точно? и когато позицията е така ||,както и когато е следната / (пръстите да сочат навън).Благодаря ви предварително!
Колкото по-навън сочат ходилата ти е за по-вътрешната част на прасеца... може и да греша, но мисля че така беше.
Да, прав си NoDude! При тази / позиция се товари повече вътрешната част, при тази / - външната, а при тази || - целия мускул равномерно.
Поздрави :)
Абе целият мускул се съкращава! Доста сме спорили на тази тема и найстина от биомеханиката натоварването може да падне върхо дадена част от мускула. Но прякото влияние на тежеста върхо мускула не е изцяло допринасящо за растежа му! Тъкаче разликата ще е супер минимална в натоварването на главите някав микрон разлика!
по-здрави