05.05.09
15:58
Правите ли упражнения за врат, ако да какви, ако не защо?
Аз лично не правя, просто не виждам смисъл от това, но във фитнеса в който ходя почти всеки 2-ри човек прави врат, затова се зачудих....
05.05.09
16:08
Аз лично не правя, просто не виждам смисъл от това, но във фитнеса в който ходя почти всеки 2-ри човек прави врат, затова се зачудих....
XAAXAXAXAXAX….Много добър въпрос..И аз съм виждал лапенца по 60-65кг. да правят упр. за врат>>>Това е просто смешно....
05.05.09
16:18
по мое мнение когато правиш трапец ти стига
05.05.09
18:21
XAAXAXAXAXAX….Много добър въпрос..И аз съм виждал лапенца по 60-65кг. да правят упр. за врат>>>Това е просто смешно....
Ти колко кила си ?
Като са 60 кила да не правят и гърди и клек - а ?
05.05.09
18:23
Добре е да се тренира вратът не за естетическа полза, а за здравина.
Обикновено правя всеки ден. Мостове, движения във врата от стойка на глава, преходи от преден към борцов мост, има и едно нещо neck harness, което позволява и с тежести да се тренира... варианти и упражнения много, но за повечето трениращи на практика е почти безполезно. Особено за тези, които гонят само естетика - трапецът е достатъчен, вратът и без това не може да си увеличи размера с кой знае колко, че да си струва усилията.
Обикновено правя всеки ден. Мостове, движения във врата от стойка на глава, преходи от преден към борцов мост, има и едно нещо neck harness, което позволява и с тежести да се тренира... варианти и упражнения много, но за повечето трениращи на практика е почти безполезно. Особено за тези, които гонят само естетика - трапецът е достатъчен, вратът и без това не може да си увеличи размера с кой знае колко, че да си струва усилията.
Тва е една маска с верига, на която висят тежестите, нали? Виждал съм такова, но в моя фитнес няма. Няма как да се прави врат. А аз определено имам нужда. Чак се дразня като си видя вратлето - като на жена...И тъпото е, че и 100 кила да стана ми се струва, че ще си стои все така тънко...Както и да е.
Мнението беше редактирано от ozo на 05.05.09 19:52.
05.05.09
19:57
Тва е една маска с верига, на която висят тежестите, нали? Виждал съм такова, но в моя фитнес няма. Няма как да се прави врат. А аз определено имам нужда. Чак се дразня като си видя вратлето - като на жена...И тъпото е, че и 100 кила да стана ми се струва, че ще си стои все така тънко...Както и да е.
Заставай на борцов мост и си движи главата напред и назад, също така и на преден мост и си движи главата на ляво, дясно, напред и назад.
Онлайн магазин имаше един, ама не мога да се сетя точно адреса - pro-нещо си, ама ще те излъжа. Към 30 лева излиза, но честно казано другите упражнения по нищо не отстъпват като ефективност, пък не ти трябва специална екипировка за тях. И много повторения трябват, врат иначе не става.
05.05.09
20:18
XAAXAXAXAXAX….Много добър въпрос..И аз съм виждал лапенца по 60-65кг. да правят упр. за врат>>>Това е просто смешно....Ти колко кила си ?
Абе братле...Ти май нещо не си добре с главата...!!!!!!!! .....Тук не става въпрос за гърди и клек а за ВРАТ...!!!!!! Значи сега ще ти обясня нещо ....Чети внимателно>>>> Врат се прави ако си НАД 100кила...иначе нищо не правиш...!!!!! ...Ти Ако си 60-70кила тя ръкатати е 32-34сантиметра...Къв врат ще правиш бе брато...!!!!!!?????!!!!!!!
П.П. В този форум има много объркани хора....
05.05.09
21:04
XAAXAXAXAXAX….Много добър въпрос..И аз съм виждал лапенца по 60-65кг. да правят упр. за врат>>>Това е просто смешно....Ти колко кила си ?
Абе братле...Ти май нещо не си добре с главата...!!!!!!!! .....Тук не става въпрос за гърди и клек а за ВРАТ...!!!!!! Значи сега ще ти обясня нещо ....Чети внимателно>>>> Врат се прави ако си НАД 100кила...иначе нищо не правиш...!!!!! ...Ти Ако си 60-70кила тя ръкатати е 32-34сантиметра...Къв врат ще правиш бе брато...!!!!!!?????!!!!!!!
Не виждам логиката в това което казваш? Какво общо има раката ти дали е 32-34 сантиметра и колко килограма си със това дали трябва да правиш врат ?
Той го каза в смисъла на...’на гол тумбак чифте пищови’. Поне аз така го схванах :)
05.05.09
21:45
Не виждам логиката в това което казваш? Какво общо има раката ти дали е 32-34 сантиметра и колко килограма си със това дали трябва да правиш врат ?
Има и то голяма...За да правиш врат трябва да имаш голяма маса....Когато килограмите ти са малко врата е последното нещо за което трябва да мислиш...
Мнението беше редактирано от Profesora... на 05.05.09 22:22.
05.05.09
21:46
Той го каза в смисъла на...’на гол тумбак чифте пищови’. Поне аз така го схванах :)
Точно... :)
05.05.09
21:55
Можеби от естетична гледна точка е така, но един здрав врат може да е животоспасяващ при катастрофа или инцидент от подобен характер.
05.05.09
22:00
Можеби от естетична гледна точка е така, но един здрав врат може да е животоспасяващ при катастрофа или инцидент от подобен характер.
Е айдае сега пък катастрофа ....
06.05.09
06:26
Аз съм 74кг 32 ръка и си правя врат, нищо не ми пречи в деня за гръб да си сложа някаква тежест на челото и да направя 2 серии. Знам че е излишно, това което правя, но сега врата ми е оформен :)
Ами...хубаво е да се прави за6тото пък донякаде изглежда сме6но някои доста добе изглежда6т от врата надоло с някакъв тъни4ак врат...А и ако се тренират боини спортове някои от боиците предпо4итат да правят.
06.05.09
09:55
Извинете, ама това е тъпо, колкото това да правиш упражнения за предмишница със сгъвания в китката:) - то е ясно, че тези мускули се тренират покрай упражненията за по-големите мускулни групи... Само на една мутра без грам мисъл в главата, според мен, би й дошло на ум да “тренира за врат”:) Може би ще я осени “гениалната” идея да върти на врата си гюллета на вериги?!:) Освен да си прецакаш шийните прешлени - не дай си боже и до счупване и паразлиза на цялото тяло надолу да се стигне, не знам какво друго може да се постигне. Мислете логично!!
Извинете, ама това е тъпо, колкото това да правиш упражнения за предмишница със сгъвания в китката:) - то е ясно, че тези мускули се тренират покрай упражненията за по-големите мускулни групи... Само на една мутра без грам мисъл в главата, според мен, би й дошло на ум да “тренира за врат”:) Може би ще я осени “гениалната” идея да върти на врата си гюллета на вериги?!:) Освен да си прецакаш шийните прешлени - не дай си боже и до счупване и паразлиза на цялото тяло надолу да се стигне, не знам какво друго може да се постигне. Мислете логично!!
Нека не абсолютизираме толкова крайно нещата. Защото счупването на нетренирания врат при борба примерно съвсем не е невъзможно (със сигурност - по-вероятно от счупването на врата по време на тренирането му). Та мисълта ми е - не само на мутра без грам мисъл може да дойде тази идея, оптималното трениране в някои случаи го изисква. А и вратът точно почти не се натоварва при големите мускулни групи, защото трапец и врат са различни неща.
Но иначе аз и по-горе казах - за повечето трениращи ползата е доста спорна, така или иначе вратът кой знае колко няма да порастне като размер, основно ще става по-корав на същия размер.
06.05.09
10:15
Значи всички треньори по борба, бокс и изобщо 90% от боините спортове са мутри без грам мисъл в главата ?
Мнението беше редактирано от Цеков на 06.05.09 10:18.
.За да правиш врат трябва да имаш голяма маса....Когато килограмите ти са малко врата е последното нещо за което трябва да мислиш...
това е супер, супер тъпо изказване. направо си за бисерите.
По твоята логика да не правим нищо освен клек, лежанка и тяга докато стигнем 100кг, а после чак се започва същинското трениране, а?
06.05.09
16:44
.За да правиш врат трябва да имаш голяма маса....Когато килограмите ти са малко врата е последното нещо за което трябва да мислиш...
това е супер, супер тъпо изказване. направо си за бисерите.
По твоята логика да не правим нищо освен клек, лежанка и тяга докато стигнем 100кг, а после чак се започва същинското трениране, а?
Със такива ‘’умове’’ няма как да спориш....!!!!!
Мнението беше редактирано от Profesora... на 06.05.09 16:44.
Нищо против тренировките за врат. Не ги практикувам, но от функционална гледна точка...могат и да са много полезни.
Визията си е визия, но най-важното е да сме здрави. Ако тренировката за вратните мускули ни прави по-здрави, то...
HeartCore - то това, което си го написал, не е много лишено от смисъл. :)
06.05.09
17:24
аз лично освен врат правя чело и клепачи...
06.05.09
17:32
Ми има едни като ленти за глава с верига. Незнам точно как се казва, нито колко струва, ама има ефект. А също има и 1 упражнение, което боксюорите правят: навеждаш си главата напред, хващаш се за тила, натискаш на долу с ръцете и се опитваш да си повдигнеш главата (естествено не си чупи врата де :) ). Това обаче го правиш на 3 серии, като на серия не задържаш повече от 10-15 сек., защото иначе започва да ти прилошава.
07.05.09
03:55
Тук вече се изкава неподготвена.Всеки ,който се занимава сериозно с бодибилдинг прави врат.А за всички разбирачи ,които си намират управдание да не го правят - просто сте мързели , но погледнете някоя от дебелите книги и различни методики за трениране и ще видите ,че упражненията за врат фигурират навсякъде.
Мнението беше редактирано от Powerg3n3ratoR на 07.05.09 03:55.
Може да се занимават с бойни спортове -там има нужда от много силен врат.Аз не съм виждал боксьор ,който да не тренира врат.Нали се сещаш какво става ако ти е слаб врата ;)Как реши ,че килограмите имат значение...
Само да вметна, че борцови мостове и други подобни акробатики, не са препоръчителни за опитване без надзор и познания за техниката им на изпълнение.
07.05.09
11:53
Отностно въпроса, а не спора с Професора който май се опитва да каже нещо но, неможе да се изрази правилно и само глупости ръси и някой скоро ще го сложи в бисерите! Няма проблем да го тренираш ако ти трябва, а ако не ти трябва не виждам смисъл да го тренираш, но собствен избор е това. Все пак гледай всички мускули да са в пропорция с тялото ти, а не все едно да имаш 80 см гръдна обиколка и 40см врат. :)
07.05.09
13:23
Отностно въпроса, а не спора с Професора който май се опитва да каже нещо но, неможе да се изрази правилно и само глупости ръси и някой скоро ще го сложи в бисерите!
ЕИ КОПЕЛЕНЦЕ ИМАЙ В ПРЕДВИД ЧЕ ПОЧВАШ ДА МЕ НЕРВИРАШ.....!!!!!!
П.П. РАДВАЙ СЕ>>>>>>ЧЕ НЕ СИ МИ ПРЕД ОЧИТЕ :)
Петко К - а ти се радвай, че най-много може да отнесеш един БАН! :)
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.05.09 15:38.
07.05.09
14:00
Отностно въпроса, а не спора с Професора който май се опитва да каже нещо но, неможе да се изрази правилно и само глупости ръси и някой скоро ще го сложи в бисерите!
Моля замълчи си, че почваш да разсмиваш мен и други юзери от форума!!
П.П. Ако не разбираш, най добрия съвет е да не пишиш нищо! ;) :)
Уха, къде си бре побойник :lol:
26.03.15
18:05
преди 2 години когато бях на 15 години имах 38 ръка това е с 4см повече от максимума ти което даде за килограмите ?? май неси чак такъв проффесор а ?
26.03.15
18:08
Наистина ли смяташ, че 5 (словом - ПЕТ !!!) години по-късно разговорът трябва да бъде продължен и човекът ще види написаното от теб? Този потребител е баннат. Хайде по-сериозно, моля...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.03.15 18:09.
26.03.15
22:27
Мафията забавя... но не забравя!!