06.05.09
18:06
Така, на 18 г. съм, занимавам се с фитнес от около 5 месеца. Изцяло съм чист, но се сблъсках с един, ако мога да го нареча проблем. Всички мускули растат нормално, освен ... гърдите.В смисъл има растеж, но на мен ми се струва минимален. Тренирам по 3 -4 пъти седмично.Та бих помолил някого да ми разясни малко на какво се дължи това или дали това е нормално или не за малкото ми време прекарано в залата. Благодаря предварително.
всеки има изоставаща мускулна група.Всеизвесните начини за трениране на изоставащи мус.група-вади се 1ви ден,преди и след нея да има почивка,за да се възтановиш на 100%,мус.група се тренира сама в деня.Бих ти препоръчал да не правиш грешката да тренираш мускула с по 2-3 тренировки на седмица или пък да правиш много серии,с които ще се претовариш.Успех!
06.05.09
18:43
казано от Теодор Константинов на 06.05.09, 18:06:
Така, на 18 г. съм, занимавам се с фитнес от около 5 месеца. Изцяло съм чист, но се сблъсках с един, ако мога да го нареча проблем. Всички мускули растат нормално, освен ... гърдите.В смисъл има растеж, но на мен ми се струва минимален. Тренирам по 3 -4 пъти седмично.Та бих помолил някого да ми разясни малко на какво се дължи това или дали това е нормално или не за малкото ми време прекарано в залата. Благодаря предварително.
Същия проблем при мен.. :) Изоставащи гърди,много зян полужението..Сега ги тренирам понеделник преди тях имам почивка 2 дена,след тях 1 ден и се възстановяват.. :) Правя нормален лег,полулег и лежанката на доло,която се явява за долната част на гърдите и флайс..На мен тези упражнения ми влизат прекалено добре,пробвай и ти и ще имаш резултат,но не забравяй и хапването ;) Мускулите не растат в фитнеса,а извън него :) Успех ти пожелавам в начинанието :)
сподели размери в началото и сега,какво значи да не растат ти за 5 месеца какво очакваш да направиш с таква голяма мускулна група.
06.05.09
22:36
Ако си слабичък може и заради това да е.
Мнението беше редактирано от Цеков на 06.05.09 22:37.
07.05.09
04:37
Когато започнах, тежах около 79 - 80 кг. и свалих доста и сега съм около 72 - 73 кг. дали пък това не се дължи на теглото, наистина ?
Първо си изясни какви са ти целите трудно се качват размери когато сваляш кг-и,и да качиш нещо няма как да разбереш.
07.05.09
11:36
По колко упражнения правиш за гърди? МОже това да ти е проблема, ако са прекалено много ще пренатовариш, ако са малко няма да натовариш достатъчно. Според мен, най добре да имаш 4-ри упражнения за гърди. Това са: Лег, полу-лег, кофички и флайс. Прави по 4-ри серий на лег и полу-лег а за кофичките и на флайс по 3..но всичко е индивидуално, на един работи, на друг не..пробвай моя варянт!! :)
Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 07.05.09 11:38.