Овесени ядки шест пъти дневно?

06.05.09
17:47

Та.. в момента се опитвам да качвам маса и наблягам на въглехидратите. Вместо да ям кафяв ориз, пълнозърнести спагети и макарони, печени или варени картофи и др. не мога ли да ги заместя с овесени ядки? Примерно:

7:00 - овесени ядки + трици накиснати в пр. мляко, няколко варени яйца
10:00 - овесени ядки + трици накиснати в пр. мляко, няколко варени яйца
13:00 преди тренировка - овесени ядки + трици накиснати в пр. мляко, 250гр. месо
14:30 (примерно):
- веднага след тренировка - 1 с.л. мед
- 20мин. след тренировка - 250гр. пил. гърди
18:00 - овесени ядки + трици накиснати в пр. мляко, 250гр. месо
21:00 - овесени ядки + трици накиснати в пр. мляко бла бла бла бла, 250гр. месо
23:30 преди лягане - 250гр. месо + няколко маслинки/1с.л. зехтин

Идеята е, че ми е по-лесно да набивам по цял ден овес, месо и варени яйца, а въпроса е - неправилно ли е?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 15:59.

06.05.09
18:36

Не е проблем, стига да не ти омръзва.Все пак от време на време е хубаво да хапваш и друг източник на въглехидрат, малко да разнообразяваш.И на мен доста пъти ми се е случвало да ям по 3-4 пъти овесени ядки на ден, т.к. съм нямал време да си приготвя друг въглехидрат.

06.05.09
19:16

Отдавна не ми пука за храната, а и както казах ми е по-лесно така. Мой пoзнат, сравнително компетентен, ме посъветва да не съм ял така. Ще чакам и други мнения.

Пробвай дали ще ти понася на храносмилателния тракт, а е важно и количеството.

06.05.09
19:27

казано от Иван Шишманов на 06.05.09, 19:20:

Пробвай дали ще ти понася на храносмилателния тракт, а е важно и количеството.

Не знам колко са 100гр. овесени ядки, но 10с.л. на ядене + 2-3 с.л. овесени трици.
Не разбрах това “дали ще ти понася храносмилателния такт”? Дали няма да се запичам ли?

Запичане, подуване, драйфане, разтройство просто пробвай. Защото ядките мен специално много ме надуват аз 30-40 грама като изям и се чувствам като плондер. Разбира се зависи как си ги сготвил.

06.05.09
19:35

Сурови, просто накиснати в прясно мляко и консумирани веднага след като ги приготвя.
Случвало се е по 3-4-5 пъти да ям овесени ядки на ден и всичко е тип топ.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 06.05.09 19:35.

06.05.09
22:46

Много прясно мляко, ако си наистина ендоморфен би трябвало да се омазняваш от прясното мляко, ама зависи де.Аз преди прасках по 1 литар , вместо един ориз с месо всеки ден и не усещах разлика и не се омазних,всичко е индивидуално.

DI

06.05.09
22:58

Това е чисто самоубииство! Ще се пукнеш като балонче.
Тия сикърси и чипсове праят чудеса :)

07.05.09
08:19

aз веднъв пробвах овесесни ядки(с мляко и мед) в комбинация с пил пържола и беше най уажасното нещо, което съм опитвал сигурен ли си че ще можеш да го понесеш това 3-4 пъти на ден.

07.05.09
10:46

казано от Biad__ на 07.05.09, 08:19:

aз веднъв пробвах овесесни ядки(с мляко и мед) в комбинация с пил пържола и беше най уажасното нещо, което съм опитвал сигурен ли си че ще можеш да го понесеш това 3-4 пъти на ден.

6-7 пъти всъщост - hell yeah.

*wrestling - за всичките менюта с овесени ядки през деня отива малко по-малко от един литър прясно мляко, а това ми се стръва далеч от ‘много’.
*discovery - ъъ..какво?? Самоубииство е да го карам на толкова овес ли? Защо? Не разбрах от къде дойде това със сникърсите и чипсовете, не ям такива.

DI

07.05.09
11:09

Мисли за скапания ГИ на въглехидратите и го съобразявай със времето на приема им!
Сутрин овеса е БЕСТ!
Обяд Ориза е БЕСТ!
Следобяд Ориза е БЕСТ!
Вечер /зависи кога ти е тренировката/ може да има смисъл от въглехидратите, а може да са просто излишни..
Например тренировката да ти е след обяда и преди третото хранене след обяда /межу 2-3/ този тип въглехидрати в 4-то, 5-то хранене... паласки :)
Друго яче стоят нещата ако тренировката ти е вечер...
Въглехидратите който не усвояват мускулите по предназначение се превръщат в мазнини от които никой няма особенна полза.
Отговорът от моя страна е - Твърдо Нйе :)

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 07.05.09 11:11.

07.05.09
12:04

Ами, аз бих те посъветвал също да не правиш това, поради няколко.. всъщност доста причини:
1. Доказано е, че при при прекомерна постоянна консумация на една и съща храна след време тя може да се отразява негативно на организма ти, тоест да развиеш непоносимост към нея.
2. Доказано е, че при прекомерна постоянна консумация на една и съща храна от нея ще трупаш все повече и повече мазнини.
3. Овесените ядки далеч не са най-хранителния продукт, така че 100% ще си имаш проблеми с необходимите от организма ти витамини/минерали, етц.
4. Това което Иван каза за поносимост на храносмилателния тракт - овеса е една от храните, които са в топ листата на трудно храносмилаеми. Така че, ако все пак си решил да го правиш това - то поне ги кисни постоянно и за дълга (по няколко часа).
5. При обработката/меленето или там както се нарича процеса на овес се използва бяло пшенично брашно. 

“Идеята е, че ми е по-лесно да набивам по цял ден овес, месо и варени яйца, а въпроса е - неправилно ли е?”
Ако говориме за лесно, лично според мен най-лесното е да си купиш 1-2 хляба на ден и да ги нагъваш с готово месо от магазина. Защо не правиш така :D Или по мое скромно мнение.. крайно неправилно е.

СА

07.05.09
16:03

Едно от нещата за изграждането на тялото е приемането на разнообразна храна,чрез различната продукти си набавяваш и нужните минерали,витамини и аминокиселини.Мисля,че е добре да потърсиш друга алтернатива.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1