06.05.09
17:47
Та.. в момента се опитвам да качвам маса и наблягам на въглехидратите. Вместо да ям кафяв ориз, пълнозърнести спагети и макарони, печени или варени картофи и др. не мога ли да ги заместя с овесени ядки? Примерно:
7:00 - овесени ядки + трици накиснати в пр. мляко, няколко варени яйца
10:00 - овесени ядки + трици накиснати в пр. мляко, няколко варени яйца
13:00 преди тренировка - овесени ядки + трици накиснати в пр. мляко, 250гр. месо
14:30 (примерно):
- веднага след тренировка - 1 с.л. мед
- 20мин. след тренировка - 250гр. пил. гърди
18:00 - овесени ядки + трици накиснати в пр. мляко, 250гр. месо
21:00 - овесени ядки + трици накиснати в пр. мляко бла бла бла бла, 250гр. месо
23:30 преди лягане - 250гр. месо + няколко маслинки/1с.л. зехтин
Идеята е, че ми е по-лесно да набивам по цял ден овес, месо и варени яйца, а въпроса е - неправилно ли е?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 15:59.
Не е проблем, стига да не ти омръзва.Все пак от време на време е хубаво да хапваш и друг източник на въглехидрат, малко да разнообразяваш.И на мен доста пъти ми се е случвало да ям по 3-4 пъти овесени ядки на ден, т.к. съм нямал време да си приготвя друг въглехидрат.
Отдавна не ми пука за храната, а и както казах ми е по-лесно така. Мой пoзнат, сравнително компетентен, ме посъветва да не съм ял така. Ще чакам и други мнения.
06.05.09
19:20
Пробвай дали ще ти понася на храносмилателния тракт, а е важно и количеството.
казано от Иван Шишманов на 06.05.09, 19:20:
Пробвай дали ще ти понася на храносмилателния тракт, а е важно и количеството.
Не знам колко са 100гр. овесени ядки, но 10с.л. на ядене + 2-3 с.л. овесени трици.
Не разбрах това “дали ще ти понася храносмилателния такт”? Дали няма да се запичам ли?
06.05.09
19:30
Запичане, подуване, драйфане, разтройство просто пробвай. Защото ядките мен специално много ме надуват аз 30-40 грама като изям и се чувствам като плондер. Разбира се зависи как си ги сготвил.
Сурови, просто накиснати в прясно мляко и консумирани веднага след като ги приготвя.
Случвало се е по 3-4-5 пъти да ям овесени ядки на ден и всичко е тип топ.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 06.05.09 19:35.
06.05.09
22:46
Много прясно мляко, ако си наистина ендоморфен би трябвало да се омазняваш от прясното мляко, ама зависи де.Аз преди прасках по 1 литар , вместо един ориз с месо всеки ден и не усещах разлика и не се омазних,всичко е индивидуално.
06.05.09
22:58
Това е чисто самоубииство! Ще се пукнеш като балонче.
Тия сикърси и чипсове праят чудеса :)
aз веднъв пробвах овесесни ядки(с мляко и мед) в комбинация с пил пържола и беше най уажасното нещо, което съм опитвал сигурен ли си че ще можеш да го понесеш това 3-4 пъти на ден.
казано от Biad__ на 07.05.09, 08:19:
aз веднъв пробвах овесесни ядки(с мляко и мед) в комбинация с пил пържола и беше най уажасното нещо, което съм опитвал сигурен ли си че ще можеш да го понесеш това 3-4 пъти на ден.
6-7 пъти всъщост - hell yeah.
*wrestling - за всичките менюта с овесени ядки през деня отива малко по-малко от един литър прясно мляко, а това ми се стръва далеч от ‘много’.
*discovery - ъъ..какво?? Самоубииство е да го карам на толкова овес ли? Защо? Не разбрах от къде дойде това със сникърсите и чипсовете, не ям такива.
07.05.09
11:09
Мисли за скапания ГИ на въглехидратите и го съобразявай със времето на приема им!
Сутрин овеса е БЕСТ!
Обяд Ориза е БЕСТ!
Следобяд Ориза е БЕСТ!
Вечер /зависи кога ти е тренировката/ може да има смисъл от въглехидратите, а може да са просто излишни..
Например тренировката да ти е след обяда и преди третото хранене след обяда /межу 2-3/ този тип въглехидрати в 4-то, 5-то хранене... паласки :)
Друго яче стоят нещата ако тренировката ти е вечер...
Въглехидратите който не усвояват мускулите по предназначение се превръщат в мазнини от които никой няма особенна полза.
Отговорът от моя страна е - Твърдо Нйе :)
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 07.05.09 11:11.
Ами, аз бих те посъветвал също да не правиш това, поради няколко.. всъщност доста причини:
1. Доказано е, че при при прекомерна постоянна консумация на една и съща храна след време тя може да се отразява негативно на организма ти, тоест да развиеш непоносимост към нея.
2. Доказано е, че при прекомерна постоянна консумация на една и съща храна от нея ще трупаш все повече и повече мазнини.
3. Овесените ядки далеч не са най-хранителния продукт, така че 100% ще си имаш проблеми с необходимите от организма ти витамини/минерали, етц.
4. Това което Иван каза за поносимост на храносмилателния тракт - овеса е една от храните, които са в топ листата на трудно храносмилаеми. Така че, ако все пак си решил да го правиш това - то поне ги кисни постоянно и за дълга (по няколко часа).
5. При обработката/меленето или там както се нарича процеса на овес се използва бяло пшенично брашно.
“Идеята е, че ми е по-лесно да набивам по цял ден овес, месо и варени яйца, а въпроса е - неправилно ли е?”
Ако говориме за лесно, лично според мен най-лесното е да си купиш 1-2 хляба на ден и да ги нагъваш с готово месо от магазина. Защо не правиш така :D Или по мое скромно мнение.. крайно неправилно е.
07.05.09
16:03
Едно от нещата за изграждането на тялото е приемането на разнообразна храна,чрез различната продукти си набавяваш и нужните минерали,витамини и аминокиселини.Мисля,че е добре да потърсиш друга алтернатива.