Какво е правилото кг. повторения

09.05.09
08:30

Здравейте, ходя на фитнес от 2 месеца,стремя се да спазвам НВД, и тренирам по програма изготвена ми от инструктор. В началото се чувствах добре, тонизирана и свалих 1, 2 кг(не съм чак толкова зле с килограмите ). Но наскоро моя инструктор ми каза, че килограмите с които тренирам са ми леки и трябва да ми е трудно и ми ги качи без да променя повторенията. ( винаги съм си мислела, че много повторения с малко кг. е за сваляне, а малко повторения с много тежест е за покачване на мускулите ) От тогава  сум качила 1 кг и имам много странни усещания в мускулите, не като обикновена мускулна треска, а нещо като опъване в мускулите. И също трябва да ви кажа, че много се страхувам да не ми се образуват мускули ( такива като мъжките нали се сещате... ). И така въпросът ми е имам ли основание да се притеснявам или да се доверя на момчето, възможно ли е да качвам кг. зарад по тежките тренировки?

09.05.09
08:42

Няма за какво да се притесняваш.Жена е изключително трудно(да не кажа невъзможно) да направи мускули като мъж.

09.05.09
14:36

Здравей, Диди !
Голям комплимент ни правиш на нас, жените, за възможността с малко усилия да направим голееми мускули като мъжете, ама няяяма. Никога няма да ти се случи, тестостеронът ти е твърде малко. Резултатът от трениране с по-големи кг. ще бъде по-стройна и по-красива фигура. Може би качваш мускулна маса с този 1 кг. - ако е така, можеш само да се радваш, защото мускулите изглеждат в пъти по-добре от сланините. Но със сигурност няма да започнеш да изглеждаш като културист/ка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1