31.01.05
12:59
може ли някои да ми направи една хубава програмка за ка4ване на маса за 4 дни в седмицата?
благодаря предварителноо :mrgreen:
Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам ти приятни и ползотворни мигове тук. За програмка :D -Може
За нещо по-специално ще трябват доста данни за теб.
Поздрави :)
31.01.05
13:25
благодаря много за програмката адаш ако се видим някои пут 6те 4ерпа
Аз пък имам 2 впроса към тази програма:
1.Защо следнаклонена лежанка(с лост) се прави същото,ама с дъмбели?Не може ли някое от двете да се замени с друго упражнение?
2.След гърди пък изобщо не мога да правя раменна преса.Може ли вместо това да се прави вдигане на щанга пред гърди?
Това е шаблонна програма не учаквайте голяма успеваемост от нея! Сами трябва да си модерирате.
по-здрави
Като напредне с материала ще види кое работи за него и ко не, и ще модерира както каза Емо тренировката си
Дъмбелите и лоста товарят по различен начин. Освен това с дъмбелите можеш да продължиш да товариш същия мускул сравнително тежко без опасност от претрениране. А вместо раменна преса можеш да правиш вертолетче, да.
Поздрави! :)
Абе и двете са излишни в една тренировка. Освен това дъмбелите са по - трудни за контрол от щангата. По - добре едната тренировка с щанга, другата с дъмбели. А вертолета не може да замести раменните преси, просто са различни и по действие и по ефективност. А и повдигането на дъмбели напред - прекалено става натоварването на предната глава, след всички упражнения за гърди и раменните преси. Като цяло цялата програма трябва да се преработи, но това всеки сам трябва да си го направи за себе си, аз казвам какво не мен не ми харесва ;)
Не знам ,ама не би трябвало точно това да се прави,щом се тренират гърди с рамо.Двете упражнения достатъчно много товарят рамото.Според мене по-добре би било да се редуват с тренировките.Например:Днес ако прави повдигане на щанга от лег и следтова прави полулег с дъмбели или флайс,следващата тренировка да бъде повдигане на щанга от полулег и лег или флайс от лег.Това внася по-голямо разнообразие и е добър стимул за разстеж :wink: