11.05.09
16:25
Здравеите значи доиде време за нова програма.На 15 години съм 67-68кг,170см,стажа ми е към 6 месеца.За 4 месеца съм покачил към 10кг,но не са мн чисти и сега мисля да взема да изчистя.По-късно ще сложа снимка да си кажете мнението.Това е старата ми програма упраженията ги правя в пирамида.Да кажа че мъртватя тяга не ми се отразява добре на кръста и мисля да не е правя. Тренирам Muay Thai към 4-5 пъти седмично и според мен няма да ми е нужно кардио(тренировката е към 1 час)
• първи ден - гърди, бицепс, корем
• втори ден - почивка
• трети ден - гръб, трицепс,
• четвърти ден - почивка
• пети ден - рамо, трапец ,крака,корем
• шести ден - почивка
• седми ден - почивка
Програма за първи ден
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии
повдигане на щанга от лег - 3 серии
кофички – 3 серии
флайс - 3 серии
пулоувър с дъмбел – 3 серии
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии
концентрично сгъване - 3 серии
кoремни преси - 3 серии
повдигане на краката от лег - 3 серии
наклон в страни с дъмбел – 3 серии
Програма за трети ден
набирания - 4 серии
придърпване на скрипец пред врат – 4 серии
гребане с щанга - 4 серии
мъртва тяга – 4 серии
придърпване на долен скрипец –4 серии
изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии
‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии
трицепсово разгъване на горен скрипец – 3 серии
Програма за пети ден
раменна преса пред врат - 3 серии
раменна преса зад врат – 3 серии
разтваряне на дъмбели встрани - 3 серии
повдигане на ръце встрани при наклон – 3 серии 8 повторения
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
клякане с щанга – 4 серии
бедрено сгъване – 4 серии
бедрено разгъване - 4 серии
повдигане на прасци – 4 серии
кoремни преси - 3 серии
повдигане на краката от вис - 3 серии
наклон в страни с дъмбел – 3 серии
Благодаря предварително!
Направи си нова програма или виж програмите в сайта.Това е глупост....толкова много упражнения и серии.Първия ден имаш 11 упражнения.Мазнините се чистят с диета,а тренировката няма голямо значение.
Тренировката има значение.Естествено режима е в основата, но и тренировката трябва да е подходяща и на ниво!
Какво и е значението?Тренировка с повече повторения ще изгори малко повечко калории и това е....не може да замести кардиото и диетата.
казано от QcK на 11.05.09, 17:06:
Направи си нова програма или виж програмите в сайта.Това е глупост....толкова много упражнения и серии.Първия ден имаш 11 упражнения.Мазнините се чистят с диета,а тренировката няма голямо значение.
Това е старата ми програма дето е показана иначе си харесах тази http://www.bb-team.org/workout/1286/ какво ще кажете?
Общо взето ти трябва добро хранене.3 дневните сплитове са с повечко упражнения.Направи си хранителния режим и пробвай програмата.Ако има ефект тренирай по нея,а ако няма я смени.
То хубаво програми, а не си ли малко малък за фитнес? Все пак още се развиваш и за 15 годишен фитнеса не мисля че е доста добър избор.
А пък муай тай-а има достатъчно интензивна и натоварваща тренировка за да се изчистиш. Ако все пак искаш още натоварване, дръпни си All-Round Workout на Bas Rutten.Мой познат я ползва за чистене и е доста ефективна, но само за занимаващите се с бойни спортове.Чистенето с нея е гарантирано, но не става за по-сериозно билдъри.
Мнението беше редактирано от Милов на 11.05.09 20:16.