12.05.09
06:44
За съжаление рецептата не е никак съвместима с диетата ми, която изключва мазнини и въглехидрати.
Необходима е обезмаслена извара, краве масло, захар (или мед), какао. Изварата заедно с какаото трябва да се направи на абсолютно гладък крем (какаото служи за индикатор доколко добре е разбита изварата, не трябва да се забелязват отделни частици извара), след което към нея се прибавят захарта и маслото. Около 50-60 грама масло трябва да са достатъчни за половин килограм извара, а захарта е на вкус. Какаото също е на вкус, но поне една препълнена лъжица на половин килограм извара. Може да се замести с ванилия. Кремът се оставя да стегне в хладилник, след което е готов за консумация. Ако някой не знае какво има в него едва ли ще се досети, че е направен основно от извара.
12.05.09
07:49
#1
Пич, погледни имаш наситени мазнини + прости въглехидрати тове е моята забележка
Идеята не е моя, просто съм ял нещо подобно, та реших да опитам да повторя рецептата. Не всеки се безпокои от мазнините и въглехидратите, дори на мен ми се е случвало да ям такова нещо докато съм на сериозна нисковъглехидратна диета. Иначе и аз залагам предимно на растителните мазнини.
Съдържанието за 100 г. е приблизително следното:
Протеин: 18 (при 22 в изварата)
Въглехидрати 10 (захар или мед)
Мазнини 9 (80% от маслото + 1% от изварата)
(Към това трябва да се добави какаото, освен ако не се използва друг овкусител като ванилия.)
Мнението беше редактирано от moonclub на 12.05.09 08:19.
Ясно колко сериозна е била диетата :lol:
Сега сериозно,не че не става за ядене,но има МНОГО ПО-ДОБРИ варианти за консумацията на извара.Мерси.
Е, ако вместо захар използваш подсладител, какво пък, вероятно е доста добро на вкус - и без въгл.
12.05.09
09:23
#5
казано от inis9 на 12.05.09, 08:31:
Е, ако вместо захар използваш подсладител, какво пък, вероятно е доста добро на вкус - и без въгл.
Да
Ползвам, ама не става толкова вкусно. Без мазнина и захар изварата е някак грапава. А това, което написах е рецепта типична за руските “сырки”. Когато за първи път ги опитах останах възхитен, а ако някой ден ми се намират малко повече пари ще проуча дали няма да е добре да се произвеждат и в България.
http://komo.ua/images/syrky_big.jpg
12.05.09
13:51
#8
а пробвали ли сте просто извара с кетчуп ?
аз доста време така си я хапвах :)
казано от LittleDevil на 12.05.09, 13:51:
а пробвали ли сте просто извара с кетчуп ?
аз доста време така си я хапвах :)
Сaмо, ако кетчупа е Heinz (за съжаление има прости захари в него) ;)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.05.09 14:46.
казано от Thrashmetal на 12.05.09, 13:39:
Проблема е, че наблягаш повече на вкуса от колкото на съдържанието.
В конкретната рецепта е така. Рецептата е крайно неподходяща за хора, които броят всяка калория като мен, но от друга страна тези, които искат да качат някой килограм и не се страхуват да се омазнят могат спокойно да ядат стотина грама дневно.
Както споменах съотношението на хранителните вещества (б/в/м) без какао е 18/10/9, с какаото може да стане 17/12/10. (възможни са леки грешки при изчисленията)
Потърсих в интернет информация за протеиновите вафли, които пишещите тук от време на време употребяват. Първият продукт, за който намерих конкретни стойности на хранителните вещества е SNAC BAR.
В една вафла (32 грама) съотношението б/в/м е 12/24/3.
Ако изравним протеиновото съдържание (също с известна неточност, понеже ще приема протеина за 18 грама, но за сметка на това ще увелича и дяла на въглехидратите до 12) се се окаже, че в 66 грама от продукта и в една протеинова вафла има по 12 грама протеин.
Във вафлата има 24 грама въглехидрати и 3 грама мазнини, в изварата 8 грама въглехидрати и 8 грама мазнини.
Енергийна стойност: (Б+В)х4 килокалории за грам + Мх9 килокалории за грам. За вафлата (12+24)х4+3х9 = 171 килокалории. За изварата: (12+8)х4+8х9= 152 килокалории при еднакво белтъчно съдържание.
Следователно като енергийна стойност рецептата е напълно задоволителна алтернатива на някои протеинови продукти, стига да не ви притеснява по-голямото количество мазнини.
Цената на 1 вафла в опаковка от 24 броя е 4.60
Линк: (разделен на 2, за да се събере на екрана) silabg.com/bg/product/detail/cid/20/id/25/na/
CHAMPION%20NUTRITION%20-%20SNAC%20BAR%20-%2024%20%D0%91%D1%80%D0%BE%D1%8F
Мнението беше редактирано от moonclub на 12.05.09 14:56.
12.05.09
19:59
#11
казано от Стоянчо на 12.05.09, 14:46:
казано от LittleDevil на 12.05.09, 13:51:
а пробвали ли сте просто извара с кетчуп ?
аз доста време така си я хапвах :)Сaмо, ако кетчупа е Heinz (за съжаление има прости захари в него) ;)
В кой няма?Предлагам ви със чили сос ,хем така ще има термоефект и ще горите повече.
13.05.09
10:15
#12
казано от moonclub на 12.05.09, 13:06:
Ползвам, ама не става толкова вкусно. Без мазнина и захар изварата е някак грапава. А това, което написах е рецепта типична за руските “сырки”. Когато за първи път ги опитах останах възхитен, а ако някой ден ми се намират малко повече пари ще проуча дали няма да е добре да се произвеждат и в България.
http://komo.ua/images/syrky_big.jpg
Произвеждат се,ако не се лъжа и се казваха Cheesus
http://stostoki.com/product_info.php?cPath=58&products_id=465 ->можеш да поръчаш от тук!
14.05.09
21:25
#13
пробвайте - извара + вода ги разбървкате в шейкър и пиете айрян - преди не можех да изям 100гр извара, сега изпивам по 300гр извара за 2мин
Разбира се,че една рецепта трябва да е най-вече вкусна !!! В тази рецепта маслото може да се замени с прясно мляко-на около 1/2кг 1ч.чаша прясно мляко/сметана за готвена,ако обичате по-мазничко или квасена сметана-1/4кг извара,100гр квасена сметана.Може да сложите сладък плод като банан,за да се намали бялата захар.И накрая може да се пробва солен вариант с малко сиренце и леко сготвени зеленчуци.