11.05.09
22:13
Значи освн нали да си го правя дори и по 2-3 и така с времето да се науча искам да ви попитам има ли някакво упражнение, което да ‘симулира’ кофичките и набиранията, защото всеки, ама всеки път правя по 3-4 наай-много и имм чувство, че съм направил 50 просто ми е много трудно. Знам, че се изисква време и постоянство, но все пак.. естествено и съм 170см. 65кг (мисълта ми беше, че не съм с наднормено тегло та да идва от това проблема.)
Темата беше редактирана от Петко К на 30.08.10 22:30.
За набиранията - прави много серии по 2-3 повторения, за да събереш приличен обем и постепенно ще ти олекнат. Оставяй си по 1 повторение в запас първите серии. Същото и за кофичките. Ако само това тренираш, редувай кофички с набирания - т.е., серия набиране, малко почивка, серия кофи и пак така. Поне 30 бройки в тренировка и от двете. И поне 2 пъти седмично.
Иначе в залата, упражненията, които тренират участващите мускули в набирането са дърпане на скрипец и различните видове гребане (макар че при тях няма директен пренос на силата). За кофичките - вдигане на щанга и дъмбели от лег и полулег. И раменни преси.
Мнението беше редактирано от Петко К на 11.05.09 22:19.
11.05.09
22:29
А проблем ли ще е, ако примерно си ходя на фитнес понеделник, сряда и петък и не правя набирания и кофички, а пък други 2 дни от седмицата ги правя? Или ще ми стане малко множко?
12.05.09
07:20
Кофичките можеш да заместиш временно с това, докато заякнеш : http://www.bb-team.org/exercise/1180/ , а за набиранията Петко К се изказа достатъчно ясно :) Успех
Мнението беше редактирано от Антон Соколов на 12.05.09 07:42.
12.05.09
13:19
казано от Антон Соколов на 12.05.09, 07:20:
Кофичките можеш да заместиш временно с това, докато заякнеш : http://www.bb-team.org/exercise/1180/ , а за набиранията Петко К се изказа достатъчно ясно :) Успех
Не бих казал че ще можеш да заместиш кофички на пейка с нормални кофички, тъй като кофичките от пейка е предимно концентрирано да натоварва трицепса, а кофичките педимно натоварват гърдите, по-малко трицепса. Най добре да викниш някой да те повдига хем на кофичките, хем на лоста докуто се научиш сам! Ако нямаш такъв човек, просто остави за момента лоста и кофичките, и наблегни на тежестите, от там ще ти порасне силата и постепенно ще почваш да можеш да се набираш и да правиш кофички. Успех!!
ako iskash da pravish poveche kofichki, zapochvai da pravish licevi opori po chesto i shte se opravish :)
i az sam zapochnal taka, kefeh se che pravq 3-4, a dneska gi pravq 30-40
12.05.09
19:33
Авторе, прави си кофичките когато блъскаш за гърди, набиранията когато е за гръб така е най-добре.
@Петко К ново аватарче ... :P
20.09.09
11:14
Вие не разбрахте че здрав не се става с много кофи от начало...аз за 2 седмици 30 кофи първата серия ги правех и си мислех че съм станал изрод..
прави ги да кажем 5 серии по 10 повторения с по най-много 1 мин. почивка да видиш на другия ден как няма да можеш да се мърдаш...и така постепенно овеличаваи сериите :)
Chin-downs. Или с други думи просто отскачаш при самото вдигане и се спускаш бавно надолу.
21.09.09
10:15
Имам предвид че ако неска си казал че ще направиш 100 кофи..направи ги на половина но с по 1 мин. най-много почивка :)
Абе тренирай си с тежести и като станеш по-здрав ще си ги правиш с лекота.Специално за набиранията,със скрипеца е горе-долу същото.Прави с него,увеличавайки килата и като стигнеш собственото си тегло,значи можеш да започнеш и да се набираш.
Аз със собствено тегло правя 15-20 chins, а като сложа собствените си кила на скрипеца не мога да докарам такава бройка ако ще да се насера. Не чийтвам. Дали скрипец = набирания - не знам. Надали.
21.09.09
14:12
Има голяма разлика между упражнения с тежести и упражнения със собствено тегло...
Има разлика в дърпането на скрипец и набиранията - при едното дърпаш лоста към себе си а при другото дърпаш себе си към лоста, но няма нищо общо от теглото - дали е твоето или не , мускулите реагират на натоварване , не на това от къде идват килограмите...
22.09.09
21:44
Ае зле я върви се набирай малко ако до сега си правил само на скрипеца да видиш дали няма да те хване мускулната недеи приказва глупусти че няма разлика...
Има разлика между набиране и скрипец разбира се, и той това каза. Но въпроса е, че и теглото ти е тежест и мускулите ти всъщност не знаят дали вдигаш щанги или тренираш със собствено тегло. На тях им е все тая.
А мускулна треска е нормално да имаш, ако сменяш упаржнението или правиш ново, което не си правил досега.
23.09.09
00:20
Именно балкан разлика...мм и не съм съгласен че няма разлика от каде идват килограмите,защото има :)
Мнението беше редактирано от roshko_rs на 23.09.09 00:26.
23.09.09
11:33
Участват допълнително мускули в набирането.
Пример .. ако си 70кг. сложи 70кг. на скрипец и на използвай дръжката за краката ;)
Е май само ще се люлеем.
Че между набиране и скрипеца има разлика е ясно, няколко души вече го казахме. Каква е разликата, ако искаме да развием мускулите и ги натоварваме със собственото си тегло или със щанга (тежести), след като и теглото ни е тежести и мускулите ни са принудени да работят и в двата случая? Например - кофички и бутане от лег - и при двете се избутва някаква тежест и при определени параметри на натоварването, гърдите ще реагират и ще има растеж.
Аз започнах набиранията , както някой по-горе спомена , със негативни повторения само - отскачах и се спусках колкото се може по бавно.След време почнах да правя по 1-2 , почивка , 1-2 и така , и в крайна сметка им свикнах :)
Edit: То въпроса на човека е зададен 5 месец още , най-вероятно вече си прави набирания , така че за какво изобщо спориме :D
Мнението беше редактирано от Георги на 23.09.09 17:44.
23.09.09
23:02
От лостове разбирам най-много само казвам за последен път има разлика от къде идват килограмите...както искаш така ме разбирай..
24.09.09
03:49
Щом става дума за лостове слушайте роско ...
И аз на скрипеца дигам 70 кг с широк хват, пък на лоста немога :Д
24.09.09
07:11
Постоянство и много инат, и за година ще правиш доволно повторения. Добър вариант е някой да ти помага в началото. При мене така стана.
24.09.09
08:07
Попринцип хора които ходят на фитнес трудно се набират повече от 10-15 пъти
Мнението беше редактирано от roshko_rs на 24.09.09 08:08.
казано от roshko_rs на 24.09.09, 08:07:
Попринцип хора които ходят на фитнес трудно се набират повече от 10-15 пъти
aaaaaaaaa
az p1k kat po4na da pravq kofi4ki sled 1 - rvata useshtam bolka na gr1dniq koshh az s1m na 14 godini 179 69 kil.