07.05.09
13:11
Здравейте ! ОТдавна не съм посещавал форума и реших да мина да ви задам няколко въпроса :) Лятото наближава, искам да оформя малко повече тялото си след като успешно качих няколко килограма през последните 3-4 месеца. Затова от няколко седмици поднових кардиото. Тренирам поне 5 пъти седмично и бягам по 15 минути на наклон почти всеки път след тренировка. Според вас достатъчно ли е 4-5 пъти в седмицата по 15 минути ? Знам че сигурно звучи малко, но го правя редовно и след тренировка, когато съм напълно изтощен. Освен това имам големи притеснения да не сваля прекалено много мускулна маса с това бягане след тренировката с тежести защото имам лош опит от миналото с отслабването и съм се убедил в това, че може всичко да отиде на вятъра ако се престаравам. Моля ви дайте ми няколко съвета, дали е добре че бягам след тренировката, дали е добре че го правя 5 пъти в седмицата, трябва ли да увелича времетраенето и така. Целта ми е да сваля малко мазнини следващите 2 месеца и да запазя максимална част от това което съм качил като мускули преди това. Нямам нужда от някаква драматична промяна. Мерси предваритрелно ако някой се наеме да ми пише отговор :)) успех на всички
Щом е 15 мин, нека е хийт по моему. Щом тичаш под наклон, ще се справиш и с хийта. Можеш да си ги редуваш. Аз поне така правя - тичам след всяка силова, но по 30 мин. - хийт + крос или само крос. Едва ли ще свалиш твърде много мускули, ако изобщо забележиш разликата. Приема се за вярно, че горенето на мазнините започва ок. 20-та мин. при тичане, до ок. 40-та. След това си сваляш основно ММ. Време (и ММ) се пести с хийт за 15 мин.
Ето малко инфо - http://www.bb-team.org/articles/1408/
Из нета можеш да откриеш различни схеми за хийт.
Успех и на теб.
07.05.09
13:55
15 мин след всяка тренировка даже е предостатъчно! Можеби ще ти влиза по-добре кардиото ако бягаш 3-ти на седмицата по 30-40 мин. Това е, не е кой знай какво кардиото, просто бягай с 35-45% от силите ти за 30-40 минути и няма как резултатите да не пристигнат рано или късно! Успех!! :)
13.05.09
17:39
Ай и аз ще питам нещо. Аз тренирам по 4 пъти и бягам всеки път след тренировка по 30мин. Как е по-добре да се бяга - бързо за кратко време или по-бавно за повече време? По наклон и по-бавно да бягам или на право и по-бързо ?
Колкото повече се потиш значи ли че сваляш мазнини ?
13.05.09
20:34
казано от Taen на 13.05.09, 17:39:
Ай и аз ще питам нещо. Аз тренирам по 4 пъти и бягам всеки път след тренировка по 30мин. Как е по-добре да се бяга - бързо за кратко време или по-бавно за повече време? По наклон и по-бавно да бягам или на право и по-бързо ?
Колкото повече се потиш значи ли че сваляш мазнини ?
Значи, зависи от целите ти, ако искаш да качваш, по-добре да не бягаш толкова много, например 2-ти на седмица след 2 тренировки, и бягай бавно темпо, по дълго време. А дали ще е под наклон или не, не е чак толкова важно. Ако сваляш бягай по същия начин само чe, 3-ти на седмица по 20 мин , а другите 10 можеш да направиш спринтчета.
14.05.09
11:58
Аз лично залагам на крос на стадиона или в някое училище.Правя около километър и нещо два пъти седмично, но аз и без това съм си от към килограми супер.Лично съм се убедил, че цаката му е да ходиш-ПОСТОЯННО..колкото и глупаво да звучи.