Трапец и гръб

22.01.05
12:20

По моята програма тренировката ми за гръб се пада след тази за рамо. Доста често след тренировката за рамо ме боли и трапеца.Искам да питам дали е удачно да тренирам гърба ако ме боли горната част на трапеца.

23.01.05
13:05

Ами според мен е подобре да тренираш паво Рамо Гарди и Гръб в момента аз тренирам така и ми идва мн добре напално си отпочивам
иначе преди и аз имах като твоите проблеми
УСПЕХ!!!

23.01.05
15:51

Ами в тренировката за гръб отчасти участва и трапеца затова те боли

23.01.05
16:41

Според мен като цяло е много глупаво рамото да е преди гърба(ако даваш пририотет на рамото и ако правиш и задно рамо).По простата причина,че рамото е малък мускул,който участва в тренировката ти за гръ Относно трапецът има две глави раменна(горна) и гръбна(долна) и от там може да идва болката.Също и ако правиш хеликоптер със събрани ръце натоварването се преместава в трапеца.Мнението ми е,че трапец няма смисъл да се тренира от хора занимаващи се по-малко от 1-2 години.По-добре вкарай тяга,тя бачка и за двете глави(както и за почти цялото тяло)  :lol:

24.01.05
10:06

Да кажем, че всичко си е в реда на нещата. Наистина, по-добре е ад се тренира първо по-голямата група, но точно по подобен начин тренирах навремето и то с много добър за рамото ефект. Поекспериментирай и разбери кое е най-доброто за теб.
Успех! :)

24.01.05
10:12

Боли те горната част на трапеца зареди саркоплазмената хипертрофия и в тази част се е истощила. Може да е липса на кислород в митохондрите или млечна киселина. Рамото няма общо с това :) . Възможно е тренировкта да ти е много или да исползваш чийтинг и да не испълняваш упражненията правилно. Може и да не махаш рамената, а да овеличиш почивките и интензивноста и да правиш до 3-5пвт. Тъка със сигорност нищо няма да те боли. Иначе болешката може и да стане по-кофти тъкаче не си давай много зор да не се прецакаш.
по-здрави

01.02.05
13:11

Благодаря за съветите!!! Сега да ви кажа програмата си.Тренирам през ден:
1 Гръб
2Гърди и трицепс
3Рамо и бицепс
И по този начин винаги след рамото тренирам гръб и защото рядко успяжам да си почина както трябва мускулната треска на рамото и особено на трапеца, които също се натоварва при някои упражнения за рамо, не преминажа напълно.И затожа ме интересува проблем ли е тожа и лесно ли се претренирва трапеца.

01.02.05
14:41

Ами аз смятам че трапеца е по-добре да се тренира с рамото защото двата мускула са свързани.Малко поостаряло схващане ,но работи.Пробвай в тренировката за рамо да вкараш 1-2 упр.повдигане на раменете с щанга или дъмбели.Трапеца е малко по-сложен за трениране заради разположението му.Горната част се товари при рамото/по-видимата/,а средната и долната с гърба.Двете последни няма как да не ги тренираш за гръб защото участват в почти всички упр.за гръб.Горната е по-натоварена при тренировка за рамене.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1