маса на ръцете

09.05.09
13:57

начинаещ см по скоро започнах от 1 седмица фитнес на 16 год см 189 висок 85 кг тренирах баскетбол , правя понякога крос но не по график ами когато мога .... но много искам да имам по големи ръце сега са ми 38см ... и се чудех някой може ли да ми каже как да ги уголемя но без хрантелни добавки .. благодаря предварително : )

09.05.09
14:17

Да, с тренировки, правилно хранене и т.н. Само ръце ли тренираш? Започнал си преди 1 седмица, т.е. още нямаш стаж в залата, следователно сега привикваш към натоварването, т.е. трябват ти кръгови тренировки и изграждане на двигателна култура с малки килограми и заучаване на правилното изпълнение на упражненията. За големи ръце търпеливо трябва да почакаш.

09.05.09
15:54

През първите 3 месеца ще порастнат 1-2 санта,после е по трудно.Както ти каза Стоянчо тренирай по кръгова тренировка,бъди упорит и ще имаш успех.

09.05.09
17:55

Те моите СЛЕД първата половин година започнаха да растат.

09.05.09
18:18

казано от Thrashmetal на 09.05.09, 17:55:

Те моите СЛЕД първата половин година започнаха да растат.

Ако си правил упражненията както трябва, НЕ би трябвало да ти почнат да растат ръцете след първата половин година а след  първите 2-3 седмици.
До колкото въпроса на EmPttY, прави по 3 упражнения за трицепс и 2 за бицепс.. например: Тесен хват от лег(трицепс),френско разгъване(трицепс) и кофички на пейката(трицепс). Прави всичките упражнения по 3 серийки и 6-10 повторения. За бицепс, прави прав с щанга 3 серийки пак от 6 до 10 повторения и ходи да се набираш някаде. А с здрава храна няма как да не дойдат успехите. Успех!! :)

09.05.09
18:23

НЕ би трябвало да ти почнат да растат ръцете след първата половин година а след  първите 2-3 седмици.

След третата тренировка е трябвало да избухнат. :)))

Подкрепям мнението на Стоянчо.
Заучаването на правилната техника и избягване на ненужното изсилване в ръцете е правилния път.

Мнението беше редактирано от 6th на 09.05.09 18:24.

09.05.09
18:24

По-скоро е не защото съм правил не както трябва упражненията, ами защото след първитя няколко месеца освен pump друго не получаваш от тренировките, мускулите стават по-твърди и плътни, но едва след 2-3 месеца започват да растат и натежават.

09.05.09
19:02

мерси многооо  на взички само неразбрах след колко време г/д може да има резултат месец два или повече ?

09.05.09
19:25

след 3-4 години ще си машина .... ако тренираш и се храниш както трябва ;)
не става бързо .... мдааа ....

S7

09.05.09
19:38

Моите първите 6 месеца дръпнаха с 5см -> от 29 на 34 :lol:

После не са мръднали - варираха между 33,2 до 34,3 - естествено поради неправилно трениране, хранене и почивки.

Сега съм 10ти месец и мърдам бавно, но славно напред ;)

Моята грешка беше, че ги тренирах много - 9 серии за бицепс и 10 за трицепс. Сега правя 6 за бицепс, 7-8 за трицепс и ми е идеално. Моят съвет е да не прибързваш с повече упражнения и серии, защото при мен това имаше обратен ефект  :shut:

09.05.09
19:50

Миналата година ,от юли до края на август.Точно 50 дена + 5 санта ръце.От 38 на 43 см.Само с добавки и храна.Тренирам ги веднъж в седмица с 6-8 серии

09.05.09
20:54

казано от Aleksandar Marinov на 09.05.09, 19:50:

Миналата година ,от юли до края на август.Точно 50 дена + 5 санта ръце.От 38 на 43 см.Само с добавки и храна.Тренирам ги веднъж в седмица с 6-8 серии

6-8 серии ама общо или 6-8 за бицепс и 6-8 за трицепс?

П.п Аз от 20 март тая година ръка 27.5 см, сега май 30 см, добър разтеж или не според вас? (Извинете за оффтопика)

Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 09.05.09 20:56.

09.05.09
21:24

Значи приемаме,че храненето си го оправил.Техниката на упражненията е изключително важна.На мен ми трябваше поне година да науча всички упражнения като хората,после ръцете дръпнаха доста.Важно е и разнообразието в упражненията.Поне при мен суперсериите стресираха мускула яко и започна да напредва както никога преди.

Мнението беше редактирано от =HENRY= на 10.05.09 17:19.

10.05.09
05:12

абе тренирай си,храни се правилно и ще стане :)

10.05.09
06:38

казано от Емил Начев на 09.05.09, 20:35:

имаше ли скотово сгъване в програмата тогава?

скотово сгъване - чат пат.Най-често правех - сгъване прав с крив лост,после чукчета с дъмбели и накрая концетрирано.за трицепс - предимно на въжета правя,защото имам проблем със ставите.френско не правя от много време.

за да растат ръцете - цаката е в ГОЛЕМИТЕ РАБОТНИ ТЕЖЕСТИ.Тоест,натоварвайте ги на макс.Не само да ги припомпвате.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 10.05.09 06:39.

10.05.09
21:57

а храненето конкретно за по големи раце може ли някой да ми каже по конкретно на какфо да наблягам ? ... и чел см в основния сайт за диетите но по конкретно ако има нещу ?

10.05.09
22:07

Месо,мляко,извара,яйца...

13.05.09
08:48

ориза ? подпомагали за масата на ръцете .. в едно предаване чух за някакв кафяв ориз ?

13.05.09
08:59

От храната расте цялото тяло не може да ти растеж само в ръцете,а примерно да ти се топят мазнините по корема.Минаваш на диета за маса и качваш докато прецениш,че трябва да се изчистиш.Тренирай цялото тяло...не може само ръцете.

15.05.09
14:57

казано от Aleksandar Marinov на 10.05.09, 06:38:

казано от Емил Начев на 09.05.09, 20:35:

имаше ли скотово сгъване в програмата тогава?

скотово сгъване - чат пат.Най-често правех - сгъване прав с крив лост,после чукчета с дъмбели и накрая концетрирано.за трицепс - предимно на въжета правя,защото имам проблем със ставите.френско не правя от много време.

за да растат ръцете - цаката е в ГОЛЕМИТЕ РАБОТНИ ТЕЖЕСТИ.Тоест,натоварвайте ги на макс.Не само да ги припомпвате.

Абсолютно вярно.Тренирам от 2 години и ръцете ми бяха порастнали с точно 2.5 сантиметра :D .Е...естествено че аз ходех на фитнес предимно за да не се освинвам пък и за да поддържам някъква прилична форма(макар че си ходех редовно).Преди около месец и полвина един мой съученик ми даде книжка на Арнолд,в която е описана много добра програма специфично за ръце.Качих тежестите с около 15 килограма(демек...преди правих концентрирано с 15,сега го правя с 30.Сгъване прав с крив лост правех с 15 сега го правя с 30) и без какъвто и да било хранителен режим(просто хапвам стабилна храна,богата на протеини) качих 3 сантиметра на ръката а има още мноого да ръсте.Но каквото и да ти кажат,каквото и да пише аз съм се убедил в следното-трябва да усетиш какво ти действа най-добре на теб!Твоя организъм си е индивидуален и натрупвайки малко повече опит ще разбереш кое упражнение действа най-добре на мускула ти.Поне при мен беше така!Е-верно че ми отне 2 години докато разбера как да накарам ръцете ми да растът,но резултата е на лице-3 сантиметра отгоре за месец и полвина ;) .Така че помпай здраво и не се притеснявай да питаш по-опитните в залата.Лично аз съм научил доста от хората,които тренират в същата зала.Не бъди срамежлив-питай и искай съвети...и чети съответната литература!Аааа и не бързай с резултатите ;)

П.П.Съжелявам че се поолях с дългия пост!

13.03.11
15:19

Здравейте пичове , исках да ви питам нещо подобно като EmPttY.
Току що си премерих рацете и те бяха 38 см.МЕЧТАЯ да станат поне 45 см.Само да ви предопредя , че другият месец правя 16 и съм 76 кила и 178 викок , и много голям зоб , но ефекта не ме задоволява.Тренирам от 4 месеца некъде и искам в следващите 4-5 месеца да дигна +7 см.Ям много сирене и мляко , месо често.Моля Ви се дайте ми савети или нещо .. . за мен нема да е проблем (както казах съм голям зоб,блъскам цялата седмица и само събота и неделя почивам) Или ми кажете къде греше  :( !Не взимам добавки,но съм толкова отчаян ,че запона ;(

13.03.11
16:00

@georgi georgiev
ПредУпреждавам те, че сЪветите вече са дадени нЯкъде (даже навсякъде) из форума, даже и в същата тема. (Мнение #1 - Стоянчо ( Я виж к’ви баници има, малеее))
РЪцете  ще пораснат заедно с всичко останало.
Нужно е търпение, правилно трениране и хранене. Не е нужно да “блъскаш” цялата седмица (тук грешиш най-вероятно) - три тренировки са достатъчни.
Тренирай всичко, не само рЪцете.

П.П. Пич, какво е “много голям зоб”?

Мнението беше редактирано от ЛюбенК на 13.03.11 16:02.

13.03.11
18:20

Да не спираш,аз лично немога да се измуря.Спирам чак когато ръцете ми все едно се късат , и след 1 час пак и накрая почваш да пиеш.

13.03.11
18:25

“накрая почваш да пиеш.”

Какво пиеш???

13.03.11
18:32

казано от =HENRY= на 09.05.09, 21:24:

Значи приемаме,че храненето си го оправил.Техниката на упражненията е изключително важна.На мен ми трябваше поне година да науча всички упражнения като хората,после ръцете дръпнаха доста.Важно е и разнообразието в упражненията.Поне при мен суперсериите стресираха мускула яко и започна да напредва както никога преди.

Какво ще рече суперсериите?

13.03.11
18:40

казано от 6th на 13.03.11, 18:25:

“накрая почваш да пиеш.”

Какво пиеш???

Още нищо , но съм заинтересуван от един продукт и сега сабирам 70 лева (scitec-monster-100) <—това е то! На него се надявам , или тренера да ми дава протеин за 10 кила и после в некоя зала да седим ден и нощт

13.03.11
19:01

Е, това е малко успокоение. Очаквах отговор от сорта на “бира, ракия и мешана салата”.
Не очаквай, че пиенето на scitec-monster-100 ще ти подуе ръцете. Това са витамини.
За видими ефекти -  могат да ти оцветят урината. :D

По колко пъти ги тренираш тия ръце? 1 час и после пак и ... :)
Може би, освен че трябва да си ревизираш храненето, самата ти тренировъчна програма най-вероятно има нужда от ...пълна промяна.
Освен ръце, тренираш ли нещо друго?

И директно се откажи от тия 7сантиметра за няколко месеца.
А суперсерии е изпълнение на упражнения без почивка, между сериите.
Например - бицепсово сгъване и веднага след него, лежанка с тесен хват - това е суперсерия от упражнение за бицепс и трицепс.
Не е зле, да започнеш да изпълняваш упражнението “четене” за известно време:
http://www.bb-team.org/articles/2419_trenirovachni-metodi-za-nachinaeshti-i-sredno-naprednali-fitnes-lyubiteli#axzz1GV3NteUf - тук има и за суперсериите, покрай другите полезни неща.
http://www.bb-team.org/articles/1022_osnovni-ponyatiya-v-trenirovkite#axzz1GV3NteUf - Основни понятия в тренировките
http://www.bb-team.org/articles/1207_chesto-sreshtani-greshki-vav-fitnes-trenirovkite#axzz1GV3NteUf - Често срещани грешки
http://www.bb-team.org/articles/1591_pretreniraneto#axzz1GV3NteUf Претренирането.
http://www.bb-team.org/articles/1054_da-izbegnem-pretreniraneto#axzz1GV3NteUf Избягване на претренирването
http://www.bb-team.org/articles/2436_shemi-i-metodi-za-hipertrofiya#axzz1GV3NteUf Схеми и методи за хипертрофия.(страхотна статия на Петко К)

Въобще...разгледай сайта.. И програми има. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 13.03.11 19:02.

13.03.11
19:18

Аз въобще се чудя как се заформи разговор пак относно ръце, особено за начинаещ ... може би трябва да има отделна секция във форума “бицари и плочки за начинаещи” и всички заинтересовани да си пишат вътре, пък току виж открили метод да направиш 45 санта за 4 дни.
Иначе по темата - както те посъветваха по-горе доста хора - прави кръгови, заучи движенията и техниката и ще имаш голям ефект. Аз лично съм правил грешката да се хвърлям на сплитове като начинаещ ... с отделен ден за ръце и други такива простотии - ефект имаше, но минимален (просто защото започнах въобще да правя нещо). Най-сериозен ефект за ръцете си (като начинаещ, понеже съм такъв) видях от тежките тренировки за големите мускулни групи (гръб, бедра, гърди) и то въобще без да тренирам ръце, просто си отнасят достатъчно.

14.03.11
20:15

казано от 6th на 13.03.11, 19:01:

Е, това е малко успокоение. Очаквах отговор от сорта на “бира, ракия и мешана салата”.
Не очаквай, че пиенето на scitec-monster-100 ще ти подуе ръцете. Това са витамини.
За видими ефекти -  могат да ти оцветят урината. :D

По колко пъти ги тренираш тия ръце? 1 час и после пак и ... :)
Може би, освен че трябва да си ревизираш храненето, самата ти тренировъчна програма най-вероятно има нужда от ...пълна промяна.
Освен ръце, тренираш ли нещо друго?

И директно се откажи от тия 7сантиметра за няколко месеца.
А суперсерии е изпълнение на упражнения без почивка, между сериите.
Например - бицепсово сгъване и веднага след него, лежанка с тесен хват - това е суперсерия от упражнение за бицепс и трицепс.
Не е зле, да започнеш да изпълняваш упражнението “четене” за известно време:
http://www.bb-team.org/articles/2419_trenirovachni-metodi-za-nachinaeshti-i-sredno-naprednali-fitnes-lyubiteli#axzz1GV3NteUf - тук има и за суперсериите, покрай другите полезни неща.
http://www.bb-team.org/articles/1022_osnovni-ponyatiya-v-trenirovkite#axzz1GV3NteUf - Основни понятия в тренировките
http://www.bb-team.org/articles/1207_chesto-sreshtani-greshki-vav-fitnes-trenirovkite#axzz1GV3NteUf - Често срещани грешки
http://www.bb-team.org/articles/1591_pretreniraneto#axzz1GV3NteUf Претренирането.
http://www.bb-team.org/articles/1054_da-izbegnem-pretreniraneto#axzz1GV3NteUf Избягване на претренирването
http://www.bb-team.org/articles/2436_shemi-i-metodi-za-hipertrofiya#axzz1GV3NteUf Схеми и методи за хипертрофия.(страхотна статия на Петко К)

Въобще...разгледай сайта.. И програми има. :)

Ще прочета всичко това , но исках да те питам 2 неща:
Това , че ще пия рекламни витамини наистина ли нема да ми подуят рацете и всичко в рекламата е измама?
За 1 година или 2 ще мога ли да кача 7 см.?
——————————————————————————-
Тренирам всичко квот ми падне,след тренировка(sambo) отделям по 30 мин горе долу фитнес и по 30 мин - 1 час street fitnes или в нас почти всеки ден.По принцип правя въртене на щанга от 20 и 40 кила,Лежанка 50 кила,Кофички и малко катерене по въжета,Лост мн рядко (4-5 серии по 5-8 като правя или с бицепс или отпред за гръб).Гиричка 6-7 кила - горна част на бицепс.Горе долу това е , бива ли си ми го режима или не става и ако е така ще ми кажеш ли нещо по въпроса : (
  Благодаря предварително!

15.03.11
02:54

казано от georgi georgief на 14.03.11, 20:15:

За 1 година или 2 ще мога ли да кача 7 см.?

Може би, ако качиш 20кг :)

Мнението беше редактирано от Станимир на 15.03.11 02:55.

15.03.11
03:26

За 7 точно, не знам. 5см могат да се качат за 1 година, в първата година, без сериозна промяна в теглото си.
Въпрос на хранене, тренировки и ген.
Не ти разбрах много от програмата.

По-горе съм ти пуснал линкове, не знам дали си чел статиите. На сайта има раздел с програми. Това, което правиш, може да мине за някакво офп.
А доколкото разбирам, целите ти са малко по-различни.

Въртене на щанга - обръщане ли имаш предвид?

15.03.11
21:55

казано от 6th на 15.03.11, 03:26:

За 7 точно, не знам. 5см могат да се качат за 1 година, в първата година, без сериозна промяна в теглото си.
Въпрос на хранене, тренировки и ген.
Не ти разбрах много от програмата.

По-горе съм ти пуснал линкове, не знам дали си чел статиите. На сайта има раздел с програми. Това, което правиш, може да мине за някакво офп.
А доколкото разбирам, целите ти са малко по-различни.

-Да
И ... искаш да кажеш , мога да кача 5 см от 39 на 44 за 1 година БЕЗ ДА КАЧВАМ 20 КИЛА :O?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1