30.04.09
12:25
Здравейте!! Относно избора на храна ...Понеже открих една закусвалня до училището, и видях че продават ориз със зеленчуци, ориз със пилешко и зеленчуци,пилешки хапки със некъв сос,пилешко със зеленчуци,пиле със гъби и зеленчуци,спагети,картофки,има и дюнери ма не ги ям.. какво бихте ми препоръчали да хапвам (и колко грама). Че сандвичите и баничките немога ги гледам па камоли да ги ям. В монента трупам маса :) мерси предварително.
30.04.09
13:08
Потърси из форума има поне десет теми за хранене по време на училищните занимания.
30.04.09
13:53
казано от Владимир92 на 30.04.09, 12:50:
200-300 гр ориз + 200гр месо
това надали е съвсем точно, най-добре сам да си изчисли какво и колко :) а за това си има теми, статии..
Пробелма е че повечто неща там са пържени,но пак ако нямаш друг вариянт и не ти се носи от вкъщи е по добре от пица или дюнер а и най вероятно си е по евтино.Пробвай понякога да си носиш сандвичи от вкъщи,защото само с едно хранене за 5-6 часа на учлище няма да мине,а и тка ще знаеш кавко ядеш все пак.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 30.04.09 15:15.
казано от ekofresh1 на 30.04.09, 12:25:
Здравейте!! Относно избора на храна ...Понеже открих една закусвалня до училището, и видях че продават ориз със зеленчуци, ориз със пилешко и зеленчуци,пилешки хапки със некъв сос,пилешко със зеленчуци,пиле със гъби и зеленчуци,спагети,картофки,има и дюнери ма не ги ям.. какво бихте ми препоръчали да хапвам (и колко грама). Че сандвичите и баничките немога ги гледам па камоли да ги ям. В монента трупам маса :) мерси предварително.
Брат мани не им пълни гушите на тия изменкяри...Правиш си месото+ориза у вас и айде слагаш ги в кутията+една виличка и вадиш и почваш да ядеш в даскалото...
Подкрепям Костадин, но ме съмнява да започнеш с кутиите в училище, но ако все пак не ти дреме и го правиш - това е начинът.
Иначе.. Няколко кофички кисело мляко на мен ми се виждат добра втора закуска (ако си като мен първа смяна) с доза протеин - аз слагах протеина в едно затворимо пликче с вместимост от 1 с.л. и го разтварях в айрянчето, след което още 1-2 айряна или кисели млека.
казано от Thrashmetal на 30.04.09, 19:12:
Подкрепям Костадин, но ме съмнява да започнеш с кутиите в училище, но ако все пак не ти дреме и го правиш - това е начинът.
Иначе.. Няколко кофички кисело мляко на мен ми се виждат добра втора закуска (ако си като мен първа смяна) с доза протеин - аз слагах протеина в едно затворимо пликче с вместимост от 1 с.л. и го разтварях в айрянчето, след което още 1-2 айряна или кисели млека.
Ооо Братко и на мене ми беше кофти отначалото като ме гледаха от класа ми докато ХАПВАХ леща+пилешко или ориз+пилешко,ама свикнах и не ми пречеше-точно за 1 седмица се свиква на погледите....Ама вече свърших с даскалото имам още 2-3 седмици и всичко свърши....Пък някой като ми кажеше нещо аз отговарям “Ходи си яж мазните банички и нещата където ДЕБЕЛАТА ЛЕЛка ти дава,а точно преди минутка си е бъркала в носа”....Това е от мене..
АЙде успех....
Лично аз ям кисело мялко и си купувам саднвичи в триъгълни кутии,няма да правя реклама на марката,но изглеждат доста по полезна ,2 в опаковка са и ме наяждат
01.05.09
14:47
Братле не се занимавай с простотии.. Прави като мене ще ти дам пример
на даскало съм от 7:30
в 7 ям в нас 3 белтъка със овесени ядки
като стане 10 в час в не вадя си и ям
После към 12:30 - 13 като се прибера пак ям..
А и ще ти излиза доста по евтино аз например в даскало си нося 3 белтъка, филийка пълнорънест хляб и сурови ядки :)
казано от Nikzzz на 01.05.09, 14:47:
Братле не се занимавай с простотии.. Прави като мене ще ти дам пример
на даскало съм от 7:30
в 7 ям в нас 3 белтъка със овесени ядки
като стане 10 в час в не вадя си и ям
После към 12:30 - 13 като се прибера пак ям..
А и ще ти излиза доста по евтино аз например в даскало си нося 3 белтъка, филийка пълнорънест хляб и сурови ядки :)
Общо тези 2 хранения стават като за 1 хранене.
07.05.09
21:12
Аз преди училище ям овесени ядки и мюсли с кисело мляко ( засища що годе ) , ако има Била или Фантастико до училището ти ,там има доста работи филета мръвки абе всичко и това е вариант ако не ти се носи нещо от вкъщи .
07.05.09
21:25
казано от Kristiqn1992 на 07.05.09, 21:12:
Аз преди училище ям овесени ядки и мюсли с кисело мляко ( засища що годе ) , ако има Била или Фантастико до училището ти ,там има доста работи филета мръвки абе всичко и това е вариант ако не ти се носи нещо от вкъщи .
До моето училище има фантастико, ще споделиш ли какво полезно мога да си взема от там :)
07.05.09
22:12
казано от ffuujjiittssuu на 07.05.09, 21:25:
До моето училище има фантастико, ще споделиш ли какво полезно мога да си взема от там :)
За фантастико точно незнам , но предполагам , че е като в Била . А там има плодове , готови салати и филета , печени храни и ръжени изделия .
Аз лично понеже не обичам много филета си взимам 3,4 кебапчета и 2 банана което не е толко правилно но ми излиза към 3 лева и се наяждам :)
Мнението беше редактирано от Kristiqn1992 на 07.05.09 22:16.
08.05.09
02:45
Фащаш една пържола + кашкавал в 2 филии пълнозърнест хляб и си екстра.. кфи са тия пици бате ...
08.05.09
03:57
казано от Kristiqn1992 на 07.05.09, 22:12:
казано от ffuujjiittssuu на 07.05.09, 21:25:
За фантастико точно незнам , но предполагам , че е като в Била . А там има плодове , готови салати и филета , печени храни и ръжени изделия .
Аз лично понеже не обичам много филета си взимам 3,4 кебапчета и 2 банана което не е толко правилно но ми излиза към 3 лева и се наяждам :)
Да ама не, и аз си мислех че е като Била (когато бях заек). Салати, филета, мръвки няма готови, има замръзени кебапчета, но те отпадат. На място правят кроасани с каквото се сетиш - кашкавал, кренвирш, шоколад, сирене има и още но не ги знам, мазни са не стават за ядене. Плодовете там по принцип не са в много добро състояние, но малко преди фантастико има павильонче за плодове от там чат пат си взимам ябълка, не знам с какво мога да закуся в училище :( нося си по 2-3 яйца (варени) не ме наяждат, но е по-добре от нищо.
П.П. В нас закусвам ( 6 ч. ) понеже ми е далече училището следващото ядене ми е в 2 и нещо близо 3, а 8-9 часа без храна не е на добре :(
08.05.09
08:14
Ако нямаш какво да си вземеш от въпросния магазин (ако става въпрос за готова храна) можеш да направиш така:
1 пакетче кашу(100гр) - 550kcal, 35гр мазнини, 18гр белтъчини и 25гр въглехидрати (забравих фирмата но ст-тите са долу-горе такива)
1 кисело мляко роса (вече са по 500гр) - около 250kcal, 18гр белтъчнини, 22гр въглехидрати, 10гр мазнини,
Ако не ти стига или искаш повече въглехидрати може да си вземеш 1-2 бананчета - още 30-40гр въглехидрати
Това общо прави - 950kcal, 36-38гр белтъчни, 75-90гр въглехидрати, 45гр мазнини
Не е лошо според мен. Въпроса е, че може да ти дойде малко тежко. Ако ти е много махни бананите или поне едния.
Ако това го ядеш в голямото ще ти се получат 3 хранения (6, 10, 14) на интервали от 4 часа. Не са малки интервалите, но в твоя случай са оптимален вариант.
Аз като съм на училище ям в:
6:45 (овесени ядки в прясно мляко + кофичка кисело мляко)
10:00 (пилешки филенца 1-2,ориз със зеленчуци, панирани сиренца, картофи по селски, картофени кюфтета - редувам ги, каквото ми се яде на момента)
в 12:30 (пакетче кашу, някой път го изпускам, но като не го хапна много огладнявам докато се прибера)
в 14:30 (каквото съм си сготвил в нас ;) )
Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 08.05.09 08:18.
08.05.09
09:59
Във Фантастико трябва да има вакуумирани филета , и те са вариант.
16.05.09
17:39
Не знам как е във въпросното Фантастико, но би трябвало всички магазини от веригите да са идентични.
Лично съм опитвала от нещата, които готвят на място - пилешко филе на скара, не е като домашно направено, но не е лошо :)
Вариант са и консервите риба в собствен сос, има и от морските продукти хубава сьомга - ако не се лъжа освен вакуумирана, се продава и готвена на щанда при пилешкото филе. Засичала съм редовно сарми и чушки с ориз, както и кашкавал пане. Щом ще качвате маса , също е вариант.
Споменатите сандвичи са готини :) Опитах един - водеше се фитнес, с пилешко месо, черен хляб (не се знае колко е черен и дали е оцветен), тофу, диетична майонеза, маслини и кисели краставички.
Най-добрия вариант обаче е да си носиш яденето, поне ще знаеш как е приготвено, и можеш да го ядеш спокойно в междучасието. Аз вече съм в университет и така го правя, и никои не се бъзика, даже се кефят.
ПП: определено в Била има много по-добри зеленчуци и плодове като качество, във Фантастико са ужасни - малки, спаружени, меки. и няма такова разнообразие на сурови ядки !
А в Била пилешките бутчета са върха, макар и по-мазнички. Миналото лято засичах и пилешки крилца (в кв. Надежда), ама ги спряха :(