Плочки и гърди

15.05.09
20:29

Искам да направя плочки и гърди.Горе доло така искам да излеждам Цък (с малко по големи гърди).Висок съм 176 см.,70 кг.,14 г.(не мисля че трябва да спазвам хранителен режим).Ходя на фитнес от 4 месеца по 3 пъти седмично.Програмата ми е следната:
Корем:
1.Коремни преси 3 серии/30 повторения.
2.Повдигане на крака от вис 3 серии/30 повторения.
Гърди:
1.Изтласкване на щанга от лег 4-5 серии/10 повторения.
2.Изтласкване на щанга от полулег 4-5 серии/10 повторения.
3.Избутване на дъмбели от наклонен лег 4-5 серии/10 повторения.
4.Пек-дек 4-5 серии/10 повторения.
Та въпросът ми е дали програмата е добра и ако не е какво трябва да променя.Благодаря.

15.05.09
21:25

За корема упражненията ти са добре, но за гърдите положението е доста зле.
Правиш 20 серии само за гърди?! А бе, момче! В една нормална тренировка, в която се тренират поне 2 мускулни групи сбора от сериите е между 16-21(тук нещата доста варират, но все пак се опитвам да обобщя...)
Претренираш ги. Намали сериите и прави най-много 3 упражнения за гърди.
И може би по-важният фактор - не очаквай на 14 години да имаш развити гърди. Тестостерончето не ти достига.

15.05.09
21:36

не е ли важна симетрията,вкарай и останалите муск групи,иначе едвали ще забележиш някакъв рез скоро,а и както каза колегата на тази възраст не си почнал да растеж още.

16.05.09
20:04

Вместо вдигане на дъмбели от наклонен лег и пек-дек, ти препоръчвам да правиш флайс и кофички! Много добре действат за развитието на върешната и долната част на гърдите. Това е само мое мнение, за сериите прави по 4 серий на лег и полулег само, другото всичко по 3 серии. Успех!!

17.05.09
13:49

4 серии лег и 4 полулег? Аз съм на 17г. с почти година непрекъснат стаж в залата и си правя по 3 серии.
Въпреки, че не гоня мускулна треска на следващият и по-следващия ден не мога да върша много физическа работа, ако ме разбираш.
Да ходи на успоредки да прави кофички и успоредно с това лицеви. Да си направи една тренировка само от кофички и лицеви. Със сигурност ще се развие повече, отколкото перманентното претрениране във фитнеса и пръскането на време и пари.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1