колко повторения да правя,ЗА МАСА(така добре ли са)

31.01.05
22:15

Модерирано от Емил http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=35742#35742
—————————-

1 ден-гърди:leg с щанга(3х6),Пек дек за горни(3х6),Флаис за средни(3x10_12)
2 ден-рамо:изтласкване на думбели от седей(3х6),издърпване на щанга
а предно рамо(3х6),изтегляне на думбели в страни(3х8)
3 ден почивка
4 ден гръб:набирания,чукове(3x12),мечка(3x12),гребане с думбел(3x12)
5 ден-ръце:бицепс[С щанга(3х8),вдигане на думбел от седей(3х8),концентрично сгъване(3хмах)],трицепс[Лег преса(3х6),френско(3х6),повдигане на думбел с две ръце зад врат(3x12)]
Моля пишете на кирилица! Спазвайте правилата във форума!
Емил

01.02.05
08:59

Здравей и добре дошъл във форума. Надявам се времето прекарано тук да е приятно и ползотворно за теб. А на въпроса за повторенията, как да ти отговоря, та ти правиш почти всеки възможен брой повторения. Освен това би било добре да допълниш информацията с малко лични данни: възраст, стаж, тегло , височина, някои мерки, и каквото друго се сетиш. Тогава ще получиш и по-смислени отговори.
Поздрави! :)

01.02.05
09:52

Хм.. като за начало няма крака никак в програмата.
има много оформящи упражнения и липсват 1-2 базови.
друго.. дирекрно след гърдите - рамо ?
рамото и трицепса участват много сериозно в тренировката за гърди.
има голямо неравновесие между броя повторения и упражнения
за големи мускули и за малки
за бицепс повече от 2 упражнения не мисля че имат смисъл
този мускул не се захваща на много места
аз например комбинирам
скот с щанга и дъмбели
и изправен с щанга и концентрирано
менкам ги всяка тренировка за бицепси
1 изолиращо и едно базово

01.02.05
10:07

Рамо след гърди си направо път към претоварване на рамото.Иначе не е съвсем лоша програмата с поправката да смениш дните рамо и гръб.Тогава горе-долу придобива вид някакъв :wink:

01.02.05
16:06

Ах тези крака.Забелязяли ли сте че 90 % от начинаещите като ни дават програмите си да ги обсъждаме в тях не фигурират крака,доста интересен факт

01.02.05
16:09

Защото тези с добре развитите крака си мислят,че няма смисъл да ги тренират, а останалите ги мързи, защото това си е тежка работа. Не на последно място, понеже повечето начинаещи са в юношеска възраст, страдат от предрасъдъка (или техните родители страдат), че клякането ще им прекъсне (забави) разтежа. И такива работи...

01.02.05
17:05

Краката са  почти половината тяло.
Аз също съм правил тази грешка.
Според мен.. това идва от това че всички си мислят че е важно най
бързо да изградят силни гърди, широк гръб.
а краката не се виждат толкова.
А и като тренират само горна част по бързо ще стане.

Старите културисти казват че клека е за изграждане на цялото тяло
и за сила. Това са най големите мускули.. и би трябвало при тренирането им да се получава по силна хормонална реакция.

и по списанияра мисля че съм виждат подобно мнение

01.02.05
17:11

Абсолютно! А кой не е правил грешката да не тренира крака... :)

01.02.05
17:28

[quote author=“Martin”]Защото тези с добре развитите крака си мислят,че няма смисъл да ги тренират, а останалите ги мързи, защото това си е тежка работа. Не на последно място, понеже повечето начинаещи са в юношеска възраст, страдат от предрасъдъка (или техните родители страдат), че клякането ще им прекъсне (забави) разтежа. И такива работи...

Нека да допълна и ,че има и някои, които ги е страх да не им станат много големи краката.Аз ако излъжа да излъжа да дойде някой приятел с мен на фитнес,не мога да го накарам рамене да тренира,а крака до сега никой не се е навивал.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1