17.05.09
16:59
Здравейте! Напоследък започнаха да ми липсват много студените газирани напитки. Поради тази причина си правя черен чай в двулитрово шише , слагам много лед и до средата на деня от чай няма и спомен. Интересно ми е дали би било хубаво ако пия чая по време на тренировка? Благодаря предварително! :)
казано от Vladimirov на 17.05.09, 16:59:
Здравейте! Напоследък започнаха да ми липсват много студените газирани напитки. Поради тази причина си правя черен чай в двулитрово шише , слагам много лед и до средата на деня от чай няма и спомен. Интересно ми е дали би било хубаво ако пия чая по време на тренировка? Благодаря предварително! :)
Докато си горещ по-време на тренировката даже е препоръчително хладка вода..камо ли лед - забрави ще се пресечеш !
17.05.09
17:38
Ясно е,че няма да го пия леден по време на тренировка. На стайна температура би трябвало да е екстра. :)
Само му добави малко лимомена киселина за вкус и е идеален. Добре е да е с не повече от 8% захар.
17.05.09
19:05
Да, не се бях сетил за лимона. Относно захарта - такава изобщо не слагам. В редки случай добавям 1-2 капки стевия.
17.05.09
20:02
Ако е без захар става
18.05.09
08:06
Благодаря на всички за бързите и коректни отговори. :)
Аз лично не пропоръчвам стевията, понеже не е достатъчно проучена. Възможно е да е тератоген. За сметка на това аспартамът е доказано безвреден (в Уикипедия пише подробно), има по-добър вкус (за мнозина неразличим от този на захарта) и вероятно е по-евтин.
19.05.09
06:16
Както казах по-горе - слагам по 1-2 капки стевия и то не всеки път. Така че едва ли ще ми навреди ;) Обаче не се бях сетил за аспартама. Поздрави! :)
казано от moonclub на 18.05.09, 22:12:
Аз лично не пропоръчвам стевията, понеже не е достатъчно проучена. Възможно е да е тератоген. За сметка на това аспартамът е доказано безвреден (в Уикипедия пише подробно), има по-добър вкус (за мнозина неразличим от този на захарта) и вероятно е по-евтин.
За аспартама може да поспорим . Според различните проучвания , има различни резултати. Аз се доверявам на изданието на bb-team.org , където пише , че е вреден . От доста време се пазя от него , поради тази причина , а за новите проучвания не съм чел , но ти можеш да хвърлиш един погледен в изданието ;)
казано от Гошко на 19.05.09, 08:10:
За аспартама може да поспорим . Според различните проучвания , има различни резултати. Аз се доверявам на изданието на bb-team.org , където пише , че е вреден . От доста време се пазя от него , поради тази причина , а за новите проучвания не съм чел , но ти можеш да хвърлиш един погледен в изданието ;)
Погледнал съм го, погледнал съм и много други източници, консултирал съм се и със специалисти и съм стигнал до извода, че аспартамът е сравнително безвреден. За сметка на това избягвам всички останали нискокалорични подсладители, начело със захарина. Нито едно сериозно проучване не доказва каквато и да било вреда от аспартама. А аз вярвам само на неща, публикувани в сериозни научни списания. Не твърдя, че и там винаги пише истината, но поне по отношение на аспартама нямам причини за съмнение.
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BC