Програма с цел покачване на ММ

18.05.09
07:58

Здравейте.Мисля да почна по нова програма и ето какво горе доло представлява.

Понеделник : Гърди - Полулег 3х6-8 ; Лег с дъмбели 3х6-8 ; Кофички или Флайс 3х6-8
Вторник : Почивка
Сряда : Гръб - Набирания 3х6-8 ; Мъртва тяга 3х6-8 ; Пулоувър 3х8-10 ; Чукчета 3х8
Четвъртък : Рамо и Корем (в домашни условия) : Рамо - Повдигане на ръце в страни 3х8 ; Повдигане на ръце напред 3х8 ; Раменни преси ; Корем - коремни преси 3х30 ; Повдигане на крака от лег 3х30
Петък : Ръце - Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 3х6-8 ; Френско 3х6-8 ; Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х6-8 ; Бицепсово сгъване с щанга 3х6-8 ; Бицепсово сгъване с дъмбели/Скотово сгъване (редувам ги)
Събота : Почивка
Неделя : Почивка

Кажете ми какво мислите.На 17 год. съм около 72 кила 1.82 стаж година и няколко месеца.

Темата беше редактирана от -=REFLEX=- на 18.05.09 09:31.

Eх, тези ръце...
Загледай в залата момчетата, които правят бицепси и ги питай от колко време тренират и колко са качили на ръцете си за това време. После попитай някои от тези, които клякат и дърпат тежки тяги същото. Може би ще се учудиш...

18.05.09
08:40

нямаш упр. за задно рамо

18.05.09
08:41

Понеделник : Гърди - Полулег 3х6-8 ; Лег с дъмбели 3х6-8 ; Кофички или Флайс 3х6-8
Вторник : Почивка
Сряда : Гръб - Придърпване на вертикален скрипец 3х6-8 ; Гребане на машина 3х6-8 ; Пулоувър 3х8-10 ; Чукчета 3х8 тренировката за гръб не струва много машини малко свободни тежести.прави набирания,тяга,мечка,гребане с щанга/дъмбел
Четвъртък : Рамо и Корем (в домашни условия) : Рамо - Повдигане на ръце в страни 3х8 ; Повдигане на ръце напред 3х8 Корем - коремни преси 3х30 ; Повдигане на крака от лег 3х30липсва най-важното упражнение за рамо РАМЕННИ ПРАСИ с щанга или дъмбел,както и задно рамо
Петък : Ръце - Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 3х6-8 ; Френско 3х6-8 ; Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х6-8 ; Бицепсово сгъване с щанга 3х6-8 ; Бицепсово сгъване с дъмбели/Скотово сгъване (редувам ги)
Събота : Почивка
Неделя : Почивка

Кажете ми какво мислите.На 17 год. съм около 72 кила 1.82 стаж година и няколко месеца.

18.05.09
09:38

Редактирах я малко,но пак се колебая дали да правя ръце въобще..Попринцип днес ще ми е тренировката за ръце,а още имам слаба мускулна на трицепса..Не искам обаче да тренирам на сплит (гърди и бицепс или трицепс и т.н.),защото не ми действа много добре.Крака съм правил до сега и реших да им дам малко почивка.Ако имате още идеи казвайте :)

18.05.09
12:40

Oranje малко като Йода го раздаваш с тези загадки,би ли казал в прав текс какво имаш предивид.

казано от Biad__ на 18.05.09, 12:40:

Oranje малко като Йода го раздаваш с тези загадки,би ли казал в прав текс какво имаш предивид.

Момчетата с големи ръце тренират тежки упражнения и по-малко ръцете. Момчетата с малки ръце тренират предимно ръце, като почти всички правят концетрирано и различни видове сгъвания на скрипец. Например концентрираното/концентричното е предимно за връхчето на бицепса, но първо се прави бицепс, след това се оформя. Обратното (първо връх, после бицепс) все още предстои да бъде доказано, но милиони ентусиасти работят по въпроса безефектно с години.
Нека с теб силата бъде! (или както там го казва Йода, аз не съм фен на Звездните войни).

18.05.09
13:28

Хмм обърках се сега тотално,ако съм разбрал правилно трябва да тренираме ръцето  с 2-3 базови упражнения,а задно с другите мускулни групи в които те участват това ще е им достатъчно за растеж.

18.05.09
14:01

Всъщност с добро хранене, тежки клекове и лостове пак ще растеш.

Расте си бицепса и ако си го тренираш отделно,но в никакъв случай с изолиращи упражнения както спомена Oranje.Прави си базови,две са напълно достатъчно.

И наблягай на тягата и клека,от тях също растат много!

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 18.05.09 19:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1