19.05.09
09:52
искам да питам ако прая лицеви опори след деня в които сам праил гърди дали ще се претоварят.... или пак ако прая секи ден....??? кажете мнение
На сляпо ти давам отговор, тъй като не знам нищо за тебе - тренирай ги веднъж в седмицата с щанги, а не с лицеви. 3 упр. стигат, лицеви след тренировка можеш да правиш за кефа, да се напомпаш, но това не означава, че ще пораснат повече.
Логиката на тренировките и процесите, които се извършват простичко казано са: тренираш, нанасяйки микротравми на мускулите си, след което идва възстановяване и хипервъзстановяване (нарастване) които трае през следващите няколко дни. Мисля, че ти отговорих има ли смисъл да тренираш в деня, следващ деня за тренировка на гърдите, че и в следващите няколко дни. Тренираш ли в зала с тежести, 1 тренировка 1 път седмично е достатъчно.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 19.05.09 11:32.
19.05.09
12:32
казано от Стоянчо на 19.05.09, 11:31:
Логиката на тренировките и процесите, които се извършват простичко казано са: тренираш, нанасяйки микротравми на мускулите си, след което идва възстановяване и хипервъзстановяване (нарастване) които трае през следващите няколко дни. Мисля, че ти отговорих има ли смисъл да тренираш в деня, следващ деня за тренировка на гърдите, че и в следващите няколко дни. Тренираш ли в зала с тежести, 1 тренировка 1 път седмично е достатъчно.
Точно казано. Единствено мога да добавя, че ако имаш възможност да разменяш дните, 1 тренировка на 5 или 6 за повечето хора също е добър вариант, а за мен по-добрия. Ако не можеш обаче, наистина 1 път седмично.
Забрави за тези лицеви опори, освен ако не искаш РЕгрес.