19.05.09
20:33
начи тренирам кам година и половина 197 см 84 кг... искам да питам дали програта ми за раце не е претоварваща щото мисля че растете ми не растат много...просто на далгите ми раце не ли4и че растат нз.... дайте мнение
бицепс:
прав лост - 4х10,8,8,6
скот-4х12,10,8,6
прав сгаване на важенца - 2х10
чукчета - 3х10,8,6
трицепс:
щанга тесен хват - 4х12,10,8,6
френско - 3х12,10,8
важенца - 2х10
дамбел зад врат - 3х10,8,8
19.05.09
20:38
Ръчички се пиши..99.9% ги претоварваш, намали упражненията за бицепс на 2/3 а за трицепс на 3 упражнения. За бицепс прави:прав с лост,скотово и ако можеш набиране, ако не и чукчетата вършят работа. За трицепс прави, тесен хват, френско, и дъмбела зад врат. Усппех!!
За бицепс може да правиш с прав лост и концентрично, може и на долен скрипец, но е по-добре както каза колегата да вкарваш в тренировката за гръб набирания с подхват и гребане с щанга пак с подхват...
За трицепс аз правя на лежанка с тесен хват, горен скрипец с прав или крив лост, зависи как ти е по-удобно, и кикбек с дъмбели, като някой път го замествам с горен скрипец с въжета...
Няма и да порастнат много с тази тренировка. Та ти ги съсипваш. За бицепс и 2 упр са абсолютно достатъчни, ако знаеш как да ги изпълниш и да натовариш само бицепса, а не и предното рамо (както болшинството правят). За трицепса - 3 упр.
казано от Стоянчо на 20.05.09, 08:07:
Няма и да порастнат много с тази тренировка. Та ти ги съсипваш. За бицепс и 2 упр са абсолютно достатъчни, ако знаеш как да ги изпълниш и да натовариш само бицепса, а не и предното рамо (както болшинството правят). За трицепса - 3 упр.
Стояне, кажи според теб, или по-скоро на теб, кои две упражнения за бицепс ти влият най-добре?
Питам поради факта, че ръцете винаги са ми били мускулна група неприятна за трениране.
Мнението беше редактирано от Иво Радев на 20.05.09 19:52.
казано от Стоянчо на 20.05.09, 08:07:
Абсолютно съгласен.
За трицепса 3 упражнения с изпълнение от различни ъгли. Пример:
Френско
Лег тесен хват
Скрипец
За бицепс повече от 2 упражнения са си глупост, освен ако третото упражнение не е от сорта на сгъване с кривия лост с надхват, или бицепсово с дъмбели неутрален хват. Тези попринцип се наричат ‘бицепсово сгъване и еди к’во си’, но поне при мен бицепса не играе много важна роля в изпълнението им. По-скоро предмишница и брахиалис.
20.05.09
20:50
Под бицепсово с дъмбели неутрален хват,чуково сгъване ли имаш предвид?