Тренировка за гръб

SH

01.02.05
17:41

Искам да попитам дали е добра тренировата ми за гръб или дали не претренирвам значи тренирам 1 път в седмицата гръб:

1.набирания 3x8 пред гърди и 3x8 зад врата.
2.скрипец 3x8 зад врат и 3x8 пред гърди.
3.лодка 3x8
4.гредбане с дъмпел 3x8

WO

01.02.05
17:53

според мен е малко множко  :roll: то си зависи най-много от тебе-стаж,лични възможности и т.н. ако можеш да се възстановиш бързо след такава тренировка - няма лошо. аз правя 15 серии но ги балансирам във всички области, а ти в повече от половината серии наблягаш на ширината....

01.02.05
18:07

според мен скрипеца ти е излишен щтом се набираш няма нийда от него мойе да го замениш пак на скрипец но сас тесен хват околко педя и половина мейду двете раце на мен страшно яко ми влиза пробваи ако ти хареса си го вклучи аий тва е от мен

УСПЕХ!!!

01.02.05
19:28

Гръб много трудно се претренира . Мисля ,че с тези упражнения ще засегнеш само “перките ” . Струва ми се ,че скрипецът е излишен в случая . Понякога включвай гребане с щанга или с T-щанга вместо дъмбела . Замисли се и за мъртвата тяга ( незнам какъв ти е опита във залата ) . Но ако така тренировката ти действа много добре , не мисля че има защо да я променяш . Бодибилдинг-а е доста индивидуален спорт . Всяко тяло е различно  :)

X_

01.02.05
19:34

и аз мисля,че гърба трудно ще го претренираш,но не така стои въпроса с бицепсите,знаеш и те вземат участие във тренировката за гръб :)
иначе конкретно по програмата-можеш да намалиш малко серийте на скрипеца и да ги замениш с придърпване ,но с тесен подхват пред гърди 3х8 и последното -гребане с дъмбел,нека да е тяга в 3 серий.

01.02.05
19:50

Абе,аз въобще не съм фен на тези скрипци...а от тези широки хватове нямаш ли мускулна треска на Brachialis-а:? ?Иначе не са много сериите,но не са балансирани.

SH

01.02.05
19:54

мерси много за съветите
имам още един въпрос кое е по добре да правя набирания или скрипец, според мен набиранията са много по добре.
някои може ли да каже кое упражнение за гръб за кои мускъл е ?

01.02.05
20:14

http://bb-team.org/exercise/ Виж ги :)

01.02.05
20:30

Може да изглеждат като аналогични упражнения, но в никакъв случай не са взаимнозаменяеми. Прави набиранията *пред* врат като първо упражнение, придърпването на лост зад врат ще натовари освен тересите ти (майор/минор) и инфраспинатусите. Задължително започни и мъртва тяга. По принцип съм на мнение, че това упражнение може да бъде ужасно, но дори на 60% от максималната ти сила носи резултати.

SK

01.02.05
20:31

според мен няма смисъл да се прави в 1 треировка скрипец пред гарди и зад врат.!!

SH

01.02.05
21:03

ами какво мислите за това:

1.набирания пред и зад 3по8
2.скирпец зад 3по8
3лодка
4.гребане
5.МТ

кое да махна но мисля че ми е рано за МТ  тренирам от 3 месеца?

X_

01.02.05
21:07

скрипеца зад врат след набиранията зад врат ,просто няма смисъл на този етап.

SH

01.02.05
21:14

ама яко добре ми влия е ? за тва се чуда. а и имам доста сила при това упражнение

01.02.05
23:57

Трябва да се включват и скрипци в тренировката по накрая за да доисцедите мускула защото напрежението при тях си е постоянно

02.02.05
00:13

Освен довода на джорджо (за горната част на гърба важи това) искам пак да подчертая, че става дума за набиране пред гърди и придърпване на лост зад врат (като евентуално може да се добави и придърпване рпед гърди с тесен хват). Да не говорим, че придърпването на лост зад врат дори и задната част на трапеца удря, а при набирането по-далеч от “перките” няма да стигнеш.

DO

02.02.05
09:08

Стресирай ги постоянно . Можеш да си въртиш упражненията във всяка тренировка , като единствено базово упражнение си остави набирането с широк хват пред врат , като от време на време можеш да го правиш зад врат. Останалите ги върти . Лично аз съм на мнение че винаги може да се намери място и за pullover в края на тренировката !

02.02.05
09:21

И аз ще се изкажа, въпреки многото мнения :D
1. Тренировката за гръб, описана в първия пост е много откъм упражнения. След определено натоварване, е безсмислено да упорстваме повече, мускулът няма да отговори. Да не говорим за опасността от претрениране. Трудно е да се претренира гърба, вярно е, но затова пък да претренираш бицепса е елементарно. Освен това 5 упражнения “удрящи” сходни сектори, не съм сигурен как биха се отразили на гърба.
2. Личните данни са недостатъчни наистина за една по-добра преценка, както и да погледнеш, липсват упражнения за половината мускули на гърба :shock:
3. Щом можеш да се набираш, скрипеца отпада. Това си е като правило (което разбира се има изключения, но да не задълбаваме)
4. Освен това : гребане с дъмбел, а и лодка :?: 
5. Нещо друго: Правиш и отпред и отзад. Защо. Сега ще ти кажа нещо: набирането е най-доброто упражнение за ширината на гърба. Действа почти при всички. Не една част от хората, добре се отразява да се набират отпред, докато останалите биха извлекли максимума от набиране зад врат. (Набирането зад врат е изключително опасно упражнение, което бавно,  но сигурно причинява тежки травми на раменната става - според последните изследвания). Идеята ми е да разбереш кое упражнение те товари по-добре, пък прави 15 серии от него ако искаш :lol: .
6. Всичките упражнения, които си изредил в първия пост, товарят предимно  латисимус дорси (перките), терес минор и терес майор (под мищницата отзад..) Уф латисимуса , терес майор, терес минор.
7. И тъй като тренираш от три месеца.. :o прави набирания, максимум 5 серии. Евентуално можеш да включиш и три серии тяга, хиперекстензии или нещо за трапеца :twisted:
8. Рано ти е за мъртва тяга, но не ти е рано за 6 упражнения за перките, а :twisted:
9. Абе какво съм седнал и аз да пиша....... :x

SH

02.02.05
18:34

мерси мартин разясни ми много неща
вече ще пражя набирания пред врат,лодка и още някое упражнение

03.02.05
11:57

ShoSho написа:
мерси мартин разясни ми много неща
вече ще пражя набирания пред врат,лодка и още някое упражнение

.....и мърва тяга :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1