12.05.09
17:00
Значи, първо да се представя.Казвам се Пламен от Стара Загора.На 25 години съм,висок съм 190 см. и тежа 86 кг.Ходя на фитнес редовно вече 3-та година.Проблема при мен е,че работя само нощни смени (през 2 дни)-2 работя,2 почивам,смените са ми по 12 часа.Работата ми не е тежка и ми позволява да се храня когато си поискам,като гледам да ограничавам въглехидратите.Менюто ми за смяната включва примерно:
консерва риба тон със 2 филиики хляб
половин пиле /или пилешко филе/ със картофи на фурна
1 кисело мляко със 200-250 грама извара
някакви ядки около 100 грама бадеми да речем!
А сега директно по въпроса ми!При положение,че тренирам през 2 дни /когато почивам/,дали да сменя деня на тренировката си?В случая първата ми тренировка е след нощна смяна /лягам си в 8:30 и ставам в 14:00/ ям овесени ядки и мляко и в 16:00 отивам на фитнес...и това при положение,че сънят ми е повърхностен/като мишка чувам всичко около мен а уж спя! Та искам да попитам според вас дали да заменя този ден на тренировка със деня в който карам първата си нощна?Така примерно да тренирам от 16:00 и след това от 20:00 отивам на работа.След това се прибирам в 8:00 и лягам да спа /цял ден/ след което пак съм нощна.Значи пробвал съм няколко пъти така,но на нощната смяна се чувствам доста отпаднал/а там не мога да спа/и според мен липсата на сън след тренировка/чак след 14 часа/е за предпочитане пред тренировката след нощна смяна съм спал малко и нямам много сила...И дали от 2 нощни,2 тренировки,2 нощни,2 тренировки да разменя деня като правя тренировка преди нощната смяна,а пък в първия ми почивен ден не ходя а се наспивам...и всичко това при положение,че не взимам никакви стероиди и никога не съм вземал/дори не пуша цигари и не пия :)/ но това е друго!
Та споделете моля вашето мнение как да го измисля! Който работи нощни смени знае за какво говоря!
Предварително благодаря на всички отзовали се!
ПО ЗДРАВИ !
23.05.09
15:08
Явно няма никой компетентен по въпроса...!?
Моето положение е абсолютно същото. Работя нощни от 20:00 до 8:00ч, 2 дена работя и 2 почивам, когато се прибера от нощна смяна лягам да поспа малко до 14:00 часа и в 16:00 ходя на фитнес, а гогато не съм на работа ходя на зала към 19:00 часа. А иначе тва с нощните смени на мен ми се обърна деня с ноща, дори когато не съм на работа лягам си късно (2,3 - 4:00ч) немога да заспа рано а ставам на обяд.